Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Munkahelyi öltözködésbe mi...

Munkahelyi öltözködésbe mi fér bele?

Figyelt kérdés

Közepes méretű cég, irodai munka,

dress code nincs (vagyis nem hallottam róla fél év alatt, hogy lenne). Ilyen esetben pl spagetti pántos vagy ujjatlan felső, crop top magas derekú nadrággal vagy szoknyával (amiből nincs kint a has, max 1 centi bőr a deréknál vagy annyi se) belefér még? Vagy az már “túl szexi”, illetlen? És rövidebb ruhák? Olyan, ami mondjuk combközépig ér, de nem nagyon kivágott, nem áttetsző stb. Meg harisnyák? Nem necc, de mondjuk rombuszmintás, csipkés, pöttyös..? A hétköznapokban meg korábban az egyetemen inkább ilyen ruhákat hordtam. A munkahelyen nem mertem eddig csak majdnem térdig érő ruhákat meg zártabb felsőket, harisnyát is csak egyszínűt, de hiányzik nagyon. Ti mi az amit még felvesztek ott?

2022. okt. 30. 20:55
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
67%
Attól mert nincs dresscode miért kell egyből a határokat feszegetni meg ízléstelenül öltözködni? Ezt soha nem tudta felfogni.
2022. okt. 30. 20:56
 2/25 anonim ***** válasza:
79%

Visszafogott, kulturált eleganciával kell munkahelyen öltözködni,

ott nem a kipakolás a módi. Farmer öltözékben is van elegáns,

nem szakadt, kitérdelt, koszos, lottyadt, lógós.

Csak hogy a szélsőséget emlegessem.

Az embernek magától kell tudnia, éreznie, hogy a munkahely nem

táncparkett, nem bár és nem randihely, nem a konditerem és nem

strand.

2022. okt. 30. 20:58
 3/25 anonim ***** válasza:
59%

" A munkahelyen nem mertem eddig csak majdnem térdig érő ruhákat meg zártabb felsőket, harisnyát is csak egyszínűt, de hiányzik nagyon."

Mi hiányzik?

Az ízléstelenség? A kulturálatlanság? Az, hogy a dolgozó lehajol, elöl a melle esik ki, miközben hátul a micsodáját nyújtja panorámának?

A helyhez, időhöz, alkalomhoz való öltözködés, alap.

2022. okt. 30. 21:01
 4/25 anonim ***** válasza:
47%
2022. okt. 30. 21:03
 5/25 A kérdező kommentje:
Azért alapvetően nem kipakolásról lenne szó. És az ember ott van heti 5 nap kb egész nap… Alig marad pici idő amikor azt vehet fel amit akar. Meg a boltok se könnyítik ezt meg, szinte minden ruha nagyon rövid, semmi bajom nem lenne vele ha 5-10 centivel hosszabbak lennének. De olyan alig van, csak a rövid vagy ami már térdig vagy az alá ér..
2022. okt. 30. 21:06
 6/25 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ha szétnezel, akkor látod, hogy a munkahelyeden a normális kolleganok mit viselnek. Na olyat illik neked is hordani a munkahelyen. Az összes egyéb cucc, amit felsoroltal, azt meg a munkaidőn kívül.

A munkahelyen nem jó omen a közönséges, kihívó, vagy ízléstelen öltözködés.

2022. okt. 30. 21:10
 7/25 anonim ***** válasza:
35%

5.-re.

Azt vágod ugye, hogy már sajnos nők is felvehetnek nadrágot?

2022. okt. 30. 21:10
 8/25 A kérdező kommentje:

Egyébként jó nagy idióták vagytok.

[link]

Pl ez a ruha szerintetek ízléstelen? Ilyenekre gondoltam, te nem tudom mire…

2022. okt. 30. 21:12
 9/25 anonim ***** válasza:
0%

8.-ra.

Túl rövid, alád látnak, ha leülsz.

2022. okt. 30. 21:14
 10/25 A kérdező kommentje:
Amúgy senki nem hord ilyen office dess code dolgokat, mint a linken. Csak farmert meg pulcsikat, de én azt meg nem szívesen. Persze vannak szövetnadrágjaim, de inkább úgy öltöztem/öltöznék mint amit linkeltem. De ezek szerint lehet jobb hagyni a továbbiakban is..:/
2022. okt. 30. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!