Nekem hiányzik az, hogy elegánsan, stílusosan öltözködjünk illetve, hogy legyen egy egységes stílus?
Minden korszaknak megvolt a divatosabb, hivatalosabb, hétköznapibb, gazdagabb, szegényebb, vidékibb', rendszerellenes viselete. Még itthon is, a kommunizmus alatt. Egységesebb öltözet talán a háborúk előtt volt, pl a század eleji Anglia eléggé egy sémára épült, még a gyerekeken is kb felnőtt ruha van, mert erre volt pénz. Színek kb nincsenek, nagyjából a zakó / öltöny / kalap, ami azt sejteti, hogy nem a száraz zsemlét tologatod nap mint nap.
Épp ellenkezőleg.
Nem értem minek egyáltalán az egyenruha is bizonyos munkahelyeken meg iskolába. Miért kell az örökös dresscode? Miért akarják beazabályozni idegenek hogyan öltözködjek? Miért kell sokaknak felvenni olyan felsőt ahol rajtavan a cége logója? Az ember nem a cég tulajdona nem szabadna se rányomni a logót, se beszabályozni a viseletüket.
Az ember nem a cég tulajdona, DE munkavégzés közben nem önmagát képviseli hanem a munkahelyét.
Ráadásul van ahol praktikus oka van, pl egy boltban a vásárló könnyebben megtalálja az eladót logós öltözetben, mintha kiabálni kéne hogy "hol egy eladó?" :D
Teljesen rendben van az egyenruha, logós viselet stb - nyilván amíg csak munkavégzés közben kötelező.
Én fizikai munkát végzek például, és sokkal silányabb kényelmetlenebb munkaruhát kapok, mint ami otthon van. Az a baj, hogy nincs rajta a céges logó...
Nyilván viselem mert bent van a szerződésbem csak sokszor gondolkodom el rajta mikor lépünk már túl az emberek uniformizálásán az élet apró területeiben is ahol nincs szükség rá
(4 vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!