Használt ruha mániám lett. Hogyan szokhatnék le?
Figyelt kérdés
Sajnos kb 1 éve kezdődött, hogy elkezdtem nézegetni pár használt ruhás oldalt, a marketplace-t, illetve egy-egy turkálót, és adományboltot a közelemben. Mivel néha nagyon olcsón tudok ruhákhoz jutni, 2-400 Ft-okért, ezért már nagyon sok időt töltök ezek nézegetésével, pedig sokkal fontosabb dolgaim is lennének. Hogyan tudnék leszokni? Mert ha egy ideig nem nézek fel, úgy érzem lemaradok valamiről, mert pl van olyan oldal, ahol naponta csökkennek a termékek árai.2022. okt. 8. 20:52
1/6 Metionin válasza:
Jelölj ki egy napot a hónapban, amikor elmész túrni, máskor ne menj be és az oldalakat is tiltsd le a francba. A meglévő cuccaidat pedig nézegesd, rendszerezd, hamar rá fogsz jönni, hogy már van egy csomó és hogy tök felesleges a 20. hasonlót is megvenni, csak mert az is 500 ft.
2/6 anonim válasza:
Elsőhöz hasonló megközelítés, de a másik oldal az én javaslatom. Jelölj ki valahány forintot, amit egy hónapban elkölthetsz ruhára. nekem ez 8 ezer forint volt. ez túrva 4-5 ruhadarab. még mindig sok, de megvan az újdonság varázsa és van korlát
ha pedig z idővel vn gond, akkor állíts be stoppert. legyen 4 óra. amikor a hónap elején először bemész, beindítod. amikor kijössz, leállítod. utána bármikor bemész, megint bekapcs stb. és amin elfogy az idő, nem mehetsz többet
3/6 anonim válasza:
Ja, ezek jó válaszok! Nem a hobbiról, kedvtelésről, elfoglaltságról kell leszokni, hanem tudni kell mértéket tartani.
4/6 anonim válasza:
Én is imádok turizni, de megpróbálok mértéket is tartani. Most már csak a különlegesebb darabokat veszem meg, azt nemigen amiből tudom hogy több van már itthon.
5/6 Metionin válasza:
4. Én is így vagyok vele, nekem viszonylag későn lehettek nekem tetsző ruháim és rákaptam a turikra amikor dolgozni kezdtem. De ma már én is csak a különleges darabokat veszem meg.
6/6 anonim válasza:
A turizásról nem lehet leszokni. Engem 5 éves koromban bevitt a nagynéném egybe, azóta nem lehet onnan engem kizavarni. 😂 Próbálok csak havi egyszer menni. Amióta pedig rájöttem hogy tulajdonképpen védem vele a környezetet, azóta pedig még büszkébb vagyok a turi mániámra. Éljenek a turik és a turisok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!