Milyen ruhában illene sulival színházba menni?
A többiek miben mennek? Milyen színház, milyen műfaj?
Délelőtti, délutáni, esti előadás?
Felnőttek világában láttam az Operaházban munkába járós ruhában nézőt reklámszatyorral, és nagy estélyiben, kisminkelve, mindenféle ékszerrel feldíszített dámát olyan előadáson más színházban, amit kabarénak hazudtak, de csak trágárság jött a színpadról.
Mit, hol, mikor? Mondjuk az ilyen iskolai alkalmaknak nem nagyon vannak dresscode-jai, de a tanár úgyis mondja, hogy mi az elvárt. Ha nem szól külön, akkor nagyjából azt, amit bármikor is felveszel. De ha ünnephez köthető előadás, akkor illik megtisztelni valami normálisabb ruhával.
Nekünk általában mindig szóltak a suliban, hogy normálisabban, ha nem, akkor meg kb abban mentünk amiben amúgy is járunk suliba.
Menj tutira, és öltöz valami olyanba ami a kettő határesete.
Valami csinos ruha, blézer, harisnya, normálisabb cipő.
Vagy elegánsabb slacks nadrág, blúz, pulcsi, valami bőr cipő.
Ezekkel este elegánsabb helyről se, meg nappal lazább helyről se lógsz ki.
"elegánsabb slacks nadrág"
Az milyen?
Elegánsabban, ami alatt persze nem a frakk/estélyit kell érteni. Csak ha mondjuk iskolába kék, koptatott/szaggatott farmerban és vászoncipőben szoktál járni, óriási lígő-lógó pulóverrel, akkor ahhoz képest ki kellene kicsit öltözni. :)
Egyéb esetekben én pl. iskolába is olyan ruhában jártam, ami színházba is tökéletes. (Persze nem operabálba jártam/járok, hanem sima előadásokra, de azokra hetente többször is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!