Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért nem bírnak leszállni...

Miért nem bírnak leszállni rólam a barátaim a hülyeségeikkel az öltözködés terén? :/

Figyelt kérdés

Hello.

Az a helyzet, hogy rettenetesen elegem van már néhány osztálytársamból. Állandóan akármit veszek, mindig megszólják, akármi is az. Mivel az anyagi helyzetünk kevésbé engedi meg, ezért inkább a középkategóriás üzletekben (H&M, C&A, ilyesmik) vásárolok.

De állandóan jönnek azzal, hogy a márka így, a márka úgy. Én nem érzem szükségesnek, hogy kidobjak 20000Ftot egy kabátra, csak azért mert ott van rajta 1 adidas logo. Megelégszem 1 kevésbé márkással, de olcsóbbal és néha tartósabbal/jobb minőségűvel is.

De ezeket hiába mondom nekik, nem értik meg. Cipőből azért veszek szintén középkategóriásat, mert szinte minden hónapban nő 1 számot a lábam (már most 44es, nyáron csak 43as volt), és gyorsan kinövöm a cipőket.

Turkálókba is jártam már, kedvelem a helyeket mert jók a cuccok, de pl. ha ez a dolog kitudódna, engem a sárga földig aláznának... :S

Mit tegyek velük, hogyan álljak a dolgokhoz? Nekem nem kell Nike logo valamimre, hogy jól érezzem magam. Már a lányoknál sem merek akármit is csinálni, mert már attól tartok hogy leszólja valamimet. Pedig nem járok ősrégi ruhákban, szeretek jól öltözködni, csak kevésbé márkás cuccokkal jó áron.

Tehát mit tegyek velük? Ne hallgassak rájuk? Már fogalmam sincs, mit gondoljak magamról...

Bocs, kicsit hosszú lett, köszi ha végigolvastad, és a válaszokat is kössz előre.

F/14

2010. szept. 27. 06:52
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

Kicsit rosszul fogalmaztam, bocs. Tehát főként az osztálytársaim csinálják ezt, nem a barátaim, de sajnos arra is volt már példa, hogy valaki hátbatámadt ilyen ügyben, mikor pont tőle nem vártam volna...

Na mindegy, főleg osztálytársakról van szó.

2010. szept. 27. 06:53
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell foglalkozni az ilyen idióta emberekkel. Az is lehet, hogy csak az irigység beszél belőlük, mert te a szerintük középkategóriás ruháidban is jobban nézel ki, mint ők a drága cuccaikban. A normális lányokat meg pont nem érdekli, hogy milyen ruha van rajtad, úgyhogy emiatt ne aggódj. :)
2010. szept. 27. 07:12
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

ne hallgass rájuk. Az ilyenek, már ne is haragudj, idióták, nem pedig barátok. A barátok önmagad miatt szeretnek, nem azért, amit hordasz. Egyébként meg ezek teljesen korrekt márkák... hidd el, az ilyen emberek később sem fognak megváltozni, és szerintem te sem akarsz egész életedben nekik "megfelelni".

Amúgy a normális lányokat ez igazán nem érdekli, ha igényesen nézel ki:) Esetleg az igencsak plázacica/divatmániás kategóriájú lányokat...de azokat meg hagyjuk is :D

2010. szept. 27. 07:13
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Atyaútisten, de egy felszínes, hiteltelen, csökött társaságba járhatsz.

Az ilyenek én is tudnám úgy takónverni, hogy a manduláját köpje ki.

Egyet tehetsz: leszarod. Meg kell érttetni velük, hogy neked az életednek nem a fő szegmense az öltözködés. Neked a ruhák elsősorban funkcionális szerepet töltenek be és nem vagy a konzumer márkák balekja.

Gondold csak végig: az emberekben ősi és elnyomhatatlan vágy a kiválóságpk keresése, az, hogy jó minőségű dolgokkal vegyék körül magukat. Erre épít a LOGÓIPAR. Mert valaha, valamikor egy márka kitűnt a minőségével, jó be lett vezetve, aztán mára meg már csak a nevet kell megfizetni, mert sokszor szarabbak, mint a kommersz vagy középkat. cuccok. Tehát: aki mégis kiad ennyi pénzt olyan holmira, aminek ugyan megvan a neve és slussz: az BALEK, az áldozat, akire hatnak a marketingfogások, akiknek sehol nincs az egójuk, mert csak ezen keresztül érzik magukat valakinek. Ha ezt a gondolkodást a magadénak érzed, akkor te fogod tudni őket kiröhögni és szánalmasan sajnálatraméltónak tartani, hogy milyen ügyetlenek, mert a sokszorosát költik ruhára és még csak látszatja sincs.

Én spec sokszor csalódtam már ilyen sztárolt márkákban. Az igazi Adidas cipőm sem volt hosszabb életű, mint a Deichmann-Reno-Humanic cipői, csak drágább. Akkor miről beszélünk? A baj nem az, hogyha valami drága vagy sokba kerül, hanem az, ha nem éri meg az árát. Én több mint 20 évvel vagyok nálad idősebb, felnőtt férfi. Ráadásul nem is vagyok rosszmódú. Nem hencegésből, de sokak által irigyelt autóm van, mert az fontos volt nekem, nem sajnáltam rá a pénzt. Szép, komoly óráim is vannak. De otthon csak egy noname TV-t nézek, nincs házimozim, mert nincs rájuk szükségem. Hordok Tesco F&F ruhát is és 2ezres Cora farmert éppúgy, mint Budmil cipőt vagy eredeti D&G pulóvert. A lényeg a stílusérzéken és az összhangon van, nem a márkajelzéseken.

Úgyhogy a kérdésedre, hogy mit gondolj magadról? Azt, hogy Te csinálod jól, azt, hogy a saját szükségleteid szerint öltözködsz és nem a másoknak megfelelés miatt. És ez nem csóróság, hanem ideológiai beállítottság. Még annyit, hogy én, pedig ha akrnék, akármilyen ruhát vehetnék, de egyszerűen sajnálom rájuk a pénzt. Egy-egy cuccnak megvan az a felső határa, ami fölött szerintem nem ér többet. És ezt olyankor is komolyan gondolom, amikor a bankszámlám egyenlege többmillió forint.

Még egy aranyos sztori: Húszas éveim legelején egy társaságba jártam egy csajjal, akit minden fiú meg akart szerezni. Én is. Aztán dumcsizgattam vele, és volt egy ilyen kiszólása: "Én az Adidasra bukok". Én meg: Miiiii???? Mibajodvan??? Tehát, kedves XY, ezek szerint, Te nem arra "buksz" hogy mi van a fejében, hogy rendes-e, jófej-e, szimpatikus-e neked, hanem csak a címke dönt. Hát akkor köszönöm szépen a részvételt. Szia.

Ha jön egy srác, akinek a kapa kiesik a száján, de Adidasban "nyomul", akkor elnyeri a kegyeit.

Én éreztem a csajt szánalmasnak, és nem kisebbségi érzés miatt. Épp akkor lett kész a nagyházunk, nem sokkal később megvettem első sportautómat, tehát nem volt mit szégyellnem.

És neked sincs, vagy elfogadnak, hogy egyéniség vagy, akit nem hat meg egy címke, vagy különben ők nem érdemlik meg, hogy szóba állj velük.

2010. szept. 27. 07:19
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Ja most látom, hogy írtad, hogy nem is igazán barátaid, hanem osztálytársaid.

A helyedben megmondanám nekik, hogy a 20 000 ft-os kabátjukat is valszeg kínában gyártották (mint manapság kb mindent:D) és pont olyan "szar" a minősége, mint a középkategóriásnak, csak mégegyszerannyit ráfizetnek a márkára, mert addig terjed az agykapacitásuk, hogy csak az a menő, aki apuci/anyuci pénzén drága cuccokat tud vásárolni :)

2010. szept. 27. 07:20
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

talán megmondhatnád nekik, hogy a felsőkategória az nem az adidasnál kezdődik hahaha hanem pl Chanel, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana - ha ennyire nagy a szájuk, öltözködjenek onnan ;-)

a H&M meg az ilyenek szerintem igenis jók!!!

azt tudják, hogy az adidast kambodzsában varrják gyerekek a gyárban kb 10centért darabját?

vagy azt hogy az Armani-t,mint nagy márkát valamelyik magyra faluban varrják (elfelejtettem melyikben), és ott teszik bele az Armani cimkét (noha atextil jó minőségű, angliából hozott, na de azért a nagy márkákat sem kell túlmisztifikálni)

egyik jó barátomnak volt szabóságuk, őtőle tudom, meg azt is hogy ők varrták az egyik kollekcióját a Persona üzlethálózatnak (szoknyákat), de pl a BKV nadrágjait is, úgyhogy...

2010. szept. 27. 07:44
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom, Nálatok mi a drága, meg az osztálytársaidnak, de Mi sem vagyunk a toppon pénzügyileg és nem is vásárolok a H&M-ben, mivel drága.

Bár mondjuk a mai világban, már ki tudja, kinek mi a drága...

Mint valamelyik nap a kérdésben a kiscsaj: csak 32000, nem nagy pénz...pff

24/L

2010. szept. 27. 07:53
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Átérzem velem is ezt csinálták, bár én lány vagyok, de hallgattam eleget. Egy ideig komolyan fájt aztán tettem rájuk látván az évek során mekkora felszínes idiótákká váltak. Ma már örülök neki, hogy ennek csírája sincs bennem és igaza van az összes hozzászólónak az a lány aki megszólna olyanért ami eleve tiszta hülyeség az kuka...

Nincs a ruháiddal semmi baj és amúgy sem az teszi az embert. És kifejezetten örömteli, hogy vannak benned igaz értékek ez mindig jusson eszedbe.

2010. szept. 27. 07:55
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Regebb en is ilyen hulye adidasra bukos tyuk voltam :D,de tenyleg,szoval egy kicsit vicces volt olvasni.Manapsag ki nem allhatom a marka embereket.Eloszeretettel vasarolok turkaloban :).Jobban szeretem a turkalos cuccaimat,bar ott is akadnak markasak.Nekem ujabban az a kihivas,hogy hol tudok MINEL OLCSOBBAN minel jobb ruhat venni :D.Szoval sz.rd le az ilyen embereket.Megneznem,hogy mivel villognanak,ha netalan valtozna a helyzet es nem lenne ilyen anyagi helyzetuk,mint amilyen most van :P;););).Ennyi.

22/L

2010. szept. 27. 07:56
 10/18 anonim ***** válasza:

Értelmesnek látszol..:) Ne hallgass rájuk egyáltalán!:D Nem is a külsőségek a legfontosabbak.:) (Jó,persze az ápoltság igen..:D)

L.15

2010. szept. 27. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!