Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hogyan lehet kiszűrni a...

Hogyan lehet kiszűrni a gyenge minőségű rácsos cipőket?

Figyelt kérdés

Több alkalommal vásároltam már olyan túracipőként forgalmazott terméket, amit alig pár alkalommal tudtam felvenni, mert a talp bélése rácsossá változott a súlyom alatt.

Most az egyik ilyen viszonylag új, alig két hónapja használt watson márkájú túracipő éppen túrázás alkalmával ment tönkre, a lábaimon vízhólyagokat okozva. Rettenetesen kellemetlen volt, tönkretette a túrázás élményeit.

A cipőgyártó cégek úgy készítenek könnyű cipőt, hogy a talp anyagát rácsokkal magasítják meg, de sajnos a rács levegős részeit semmivel nem töltik ki. A másik, jobb változat, amikor habszivacs anyagból készül a talprész egyik rétege. Ez idővel maradandó alakváltozást szenved a súlyom alatt, de legalább nem rácsos a szerkezete, vagy legalábbis nem töri fel a talpamat.

A kérdésem az lenne, hogy a cipőboltban vásárlás közben hogyan lehet kiszűrni a rácsos technológiával készített gyengébb minőségű cipőket?

Nyilván a talpbélés anyagát nem engedik felszakítani, hogy alánézzek, nem rácsos-e?

2022. jún. 16. 11:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem tudod kiszűrni, hiszen ez csak használat közben derül ki. Nekem 50 ezer ft os cipővel is volt már hasonló, pedig én nem is vagyok elhízva, hogy az átlagosnál nagyobb lenne a súly. Fogyasztói társadalom, könnyített sz@r minden.
2022. jún. 16. 13:09
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Nekem életemben nem fordult elő ilyen. Fogyjál le.
2022. jún. 16. 20:10
 3/3 A kérdező kommentje:

Kedves második válaszoló, szerintem tapasztalatlan lehetsz, és még sosem voltál olyan túrán, ami tényleg igénybe veszi a cipőt.

Aki csak városi sétákra használ egy túracipőt, annak teljesen felesleges túracipőt felvennie, arra sokkal kényelmesebb, könnyebb cipőfélék léteznek.

Egy szóval se említettem olyat, hogy túlsúlyos lennék és fogynom kéne, de ha így is lenne, egy túracipőtől pontosan azt várnám el, hogy a fogyáshoz szükséges mozgást el lehessen végezni vele.

Amikor túrázni megyek, az többnyire annyit jelent, hogy a kijelölt túraútvonalakon, vagyis többnyire földúton, köves-kavicsos terepen, néha sárban is mászkálok, amilyen helyszínhez és időjáráshoz éppen szerencsém van.

Van, hogy sziklákról kell leugranom, vagy felmásznom oda. Ez ugye dinamikus igénybevételt is jelent. Na, ilyenkor van az, hogy a súlyom alatt nagyon hamar tönkre tud menni egy rácsos technológiával készített cipő. Nem vagyok túlsúlyos, csak a cipő alkalmatlan a feladatra, mert a túrázáskor fellépő erőhatások olyan mértékűek, amit képtelen elviselni az anyaga. Van, hogy egyhuzamban akár 8-10 órát is mászkálok ilyen terepviszonyok között, tehát nem vitrinben tartom és nézegetem a túracipőt, amit megvettem, hanem arra szeretném használni, amire a neve alapján feljogosították. Eleve azt nem értem, hogy engedhetik meg neves gyártó cégek maguknak azt, hogy ilyen rácsos vackokat árulnak túracipő elnevezéssel. Ha az lenne a neve, hogy utcai cipő, akkor nem ilyet vennék fel túrázáshoz. Tudnám róla, hogy túrázásnál valószínűleg lefoszlana a lábamról, tehát nem azt választanám.

2022. jún. 18. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!