Milyen ruhaboltokban tudnék több darabot venni olcsón?
Igaz rendelős, nem tudom van e ilyen bolt egyáltalán, de Gate shop.
Vagy sinsay, nekik boltjuk is van
Ha nagyon olcsón akarsz sokféle stílusból válogatni, akkor second hand üzleteket tudok ajánlani. De itt mindig a szerencsén múlik, inkább felfedezésre való, semmint nagyon céltudatos beszerzésre, mert ha fix elképzeléssel jössz, valószínűleg üres kézzel távozol. Mi a keret, mi a stílus? Számolj azzal, hogy sok esetben már nyári szezonális kínálat van.
Wesselényi utcai 4-6 megállóban Cream Outlet pénteken és szombaton a Humanához hasonlóan pár száz forintos darabáras. Hétfőn jön új áru, akkor talán egy ezres darabja. Eleinte találtam 1-2 jó darabot, de elég sok volt télen a kopott, hiába hatalmas üzlet, kevés a jó darab. De egy próbát megér.
Én eddig nem láttam Google térképen, de utcaképen megnézheted, ha szeretnéd pontosan tudni, merre van, bár a megálló miatt eltéveszthetetlen.
Ha könnyű, nyári darabokat keresel, akkor érdemes lehet még kilós turiba menni. Kicsike üzlet, de meg vagyok elégedve a kínálatával: Rákóczi téri megállótól elindulsz a kiskörút felé a Bródy utcában a Bonjour second hand. Nyári felsőket szépeket szoktam látni, igényes a bolt és a kínálat, nincs tele kopott darabokkal. Asszem 3500 a kilós ár, ami egy hosszú farmerre sok, de egy könnyű nyári póló alig 300-500. Illetve szokott lenni egy kis turi része 200(?) forintos darabáron.
Mondanám még az adományboltokat mint turit, de a Cseriti pl Háda szintű árakkal dolgozik és a kínálat is hasonló. Vannak jó darabok, de összességében majdhogynem drágább, mint a 3500-as kilós. De esetleg benézhetsz egy hozzád közel esőbe is.
Háda pár éve felkapott lett, de mostanában nem igazán néztem be, pár éve már kezdett silány lenni és nagyon drágulni a kínálat. Azóta nem tudom, mi a helyzet.
Ami még eszembe jutott, az a Swappis ruhaforgó. Nem jártam ott, csak hallottam róla. A lényeg, hogy beviheted a jó állapotú használt ruháidat és kapsz érte pontokat, amiket beváltva féláron vásárolhatsz ott. Ha vannak feleslegessé vált ruháid, ez is lehet egy megoldás. Nem tudom, milyen árak vannak, hogy önmagában csak venni mennyire éri meg. A kínálat tippre egy átlag turi vagy adománybolt. Nem vesznek be mindent, csak ami eladható állapotban van.
A second hand felfedezős, utánajárós műfaj, sok múlik a szerencsén is.
Ha újonnan szeretnél olcsón jó minőségűt venni, arra nincs tippem. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!