Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hogy viszonyultok a ruhaboltok...

Hogy viszonyultok a ruhaboltok jelenlegi, '90-es éveket idéző kínálatához?

Figyelt kérdés

Én nagyon nem örülök neki, hogy ez az egész, számomra idétlen és csapzott stílus visszatért, de nem is lenne vele nagy baj, ha nem csak ez lenne mindenhol.

Én alapvetően a minimalista, esetleg kicsit alter (rocker, goth) darabokat szeretem, szűk szárú, egyszerű farmerokat, egyszínű vagy visszafogott mintázatú felsőket, blúzokat, szolidabb sportcipőket, bakancsokat, vászoncipőket vagy kecsesebb, hegyes sarkú magassarkúkat.

A minap voltam vásárolni és egyszerűen alig találtam magamra ruhát, annak a többségét is a Hádában szereztem. Egy darab egyszerű, fekete felsőt találtam 3 bolt közül az egyikben, mindenhol máshol fodrok, hatalmas színes minták, hosszúujjúra felvett melltartók, egymást ütő színek, elnyűtt hatású ruhák, bőszárú-, trapéz-, vagy bokavillantós nadrágok. Utóbbit már elfogadtam, bár télen az is kellemetlen volt, hogy a bokám fölött 5 centivel kezdődött az összes nadrág, amit sikerült vennem, pedig nem vagyok magas, aztán választhattam, hogy a zoknim anyaga rontja az összképet vagy az, hogy csupasz a bokám nagykabátban. Nem vagyok az a hosszúcsizmás alkat, a bokacsizma is éppcsak takart. Cipőből is ilyen holdjárókat találtam, 5 centis pufi talppal vagy rikító színekben, meg magadsarkút is csak ilyen építőkockára emlékeztető sarokkal... Tényleg tipikus 90-es évek "csúnya" ruhái.

Szeretnék elegáns, esetleg kicsit vagány, de nőes ruhatárat, de úgy érzem, ez csak online rendeléssel lehetséges, mert a boltban felpróbálható ruhák nem ez a kategória.

Egyszerűen szomorú vagyok, hogy nem találok átmenetet a számomra gyerekes, ízlésficamos, újonnan is elnyűtt hatású borzalom és a kosztümös/kényes ruhák két véglete között, ha vásárolni megyek.

Nektek hogy tetszik a mai kínálat? Kérlek, mondjátok, hogy nem vagyok egyedül. :(((

2022. ápr. 23. 20:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én eleve utálom, amikor bejön egy hülye divat és csak azt kapni. Most legalább már lehet netről rendelni, az igazi 90-es években nem lehetett.
2022. ápr. 23. 21:25
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Jól.
2022. ápr. 23. 21:40
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Borzalmas, olyan idétlen. Mikor a szüleim régi képeit nézem, azokon sem értettem, hogy hogy lehetett ilyen göncöket felvenni. Bár gondolom akkor nem volt más. Ocsmány színek, formák. Erre most megint divat😩
2022. ápr. 23. 21:43
 4/12 anonim ***** válasza:
96%

87-esként pont nem hordhattam akkor őket, mert a nagyobbak hordták, örülök.

Mondjuk alapból leszarom, épp mi a trendi.

2022. ápr. 23. 21:47
 5/12 Metionin ***** válasza:
100%
Hasonlóan mint te és hasonlóan is öltözködök (goth-hoz állok a legközelebb de a funkcionális ruhákat szeretem, amik nem akadályoznak, nincsenek túldíszítve). 90-es születésű vagyok, tinikoromban csak a trapézgatyát lehetett kapni, ráadásul csípő fazonban és alig vártam, hogy legyen már végre normális nadrág, mert bakancsot hordtam és abba vagy csak átalakítás után lehetett betűrni vagy sehogy. Én ettől tartok most legjobban, hogy megint csak a bő szárú nadrágok lesznek mindenhol mire a jelenlegi nadrágjaim tönkremennek és újat kell venni. Viszont ma már miután lecseng a nagy divathullám, valahogy elvegyül ez is és lesz majd megint minden fazon, mint a magas derekúnál, remélhetőleg. Cipőkkel már rég szopok, rendelem őket évek óta. Felsőket meg egyberuhákat 90% turiból veszem, ma voltam pont egy kilós hádában és tele volt szép fekete blúzokkal, csipkés felsőkkel. Amúgy meg amilyen drágák egy ideje a fast fashion boltok, már egy restyle vagy egy spiral, emp is jobban megéri, legalábbis azok a cuccok nekem sokkal tartósabbak.
2022. ápr. 23. 23:20
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

Nagyon boldog vagyok, mert nagyon szeretem ezeket a magas derekú, bővebb farmerokat.

A szűk szárú, vagy alacsony derekú nadrágok egyszerűen nem kényelmesek számomra. A combja szorít, a dereka bő, ágyéknál bevág, katasztrófa.

Nyilván nem tetszik mindenkinek a retro divat, de azért nem kizárólag ez kapható a boltokban :)

2022. ápr. 24. 08:17
 7/12 anonim ***** válasza:
67%

Nekem tetszik, mert végre visszajöttek a valódi vibráló színek a kínálatba és nemcsak az unalmas fekete-fehér-khaki-piros színskála van mindenhol.

A crunchie, mom jeans, mintás színes pólók teljesen a Farrah Fawcett és Madonna vibe-ot idézik elém, nem is a 90-es éveket.

Ami nem tetszik, az a halásznadrágok, halász sapkák, légyszemüveg, melegítő/termo anyagú low rise trapéz szárú nadrágok.

2022. ápr. 24. 09:14
 8/12 anonim ***** válasza:
69%
Borzalmas.
2022. ápr. 24. 09:34
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Már csak neten vásárolok ruhákat. Van választék, nem úgy mint élőben
2022. ápr. 24. 13:18
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tetszik, de nem is a basic tini boltokban vásárolok, plusz nem vagyok tini, hogy az utolsó trend érdekeljen. Azért ott az orsay, mohito, zara, reserved, mango, stb, ahol lehet azért mást is találni, mert nem csak a tinik a célközönség, mint pl. egy sinsay-ben. Meg vannak kevésbé fast fashion üzletek is, turik, webshopok.
2022. ápr. 24. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!