Mi a véleményetek arról, hogyha valakinek nem 'tetszik' a jelenlegi ruhái és utánozná a másikat?
Az a vélemenyem, hogy bátortalan az illető.
Nekem is volt egy utánzóm és baromi irritáló volt (alternatív a stílusom a ruhaim 90%-a külföldi dark shopokból való) egy idő után nagyon felcseszett az egész helyzet mert úgy éreztem, hogy a másik belöllem merítkezik és emiatt mintha rivalizálni is akart volna velem. Olyan volt az egész mintha lenne egy szarabb minőségű copy verzióm.
Nőies akart lenni és erre azt látta a legegyszerűbbnek ha leutánoz, ezt sokszor szerintem nem is tudatosan csinálta. Nagyon bizonytalan volt magában és emiatt keresett mintákat példákat az életében. Na úgy érzem én lettem az egyik minta.
Persze ahol lehetett ott szídta a cuccaim de mint kiderült az irigység beszélt belölle.
Szóval nekem nagyon megrontotta a kapcsolatomat az illetővel ez az utánzósdi.
Pedig felnőtt ember vagyok meg az illető is már fiatal felnőtt.
Szóval szerintem az utánzas szánalmas dolog. Legyél bátor és találj valami neked való egyedi vonalat.
Szerintem különbséget kell tenni az utánzás és az inspirálódás között. Az utánzás valóban nem túl jó, fogod a kész összeállítást és magadra aggatod, ha kényelmes, ha nem, ha jól áll, ha nem.
Utóbbi azonban számomra azt jelenti, hogy nyitott szemmel járok, interneten is szívesen nézelődök, de nem azért vennék fel valamit, mert Xy-nak is olyan van, hanem mert nekem tetszik. Sőt, itt jön az, hogy azt mondom, a felső tetszik, de azt a szoknyát sosem venném fel. Jó a szett, de én másmilyen cipővel hordanám. Stb. Arra viszont tök jó, hogy átlássam, szerintem mi illik mihez, mit nem vennék fel ezzel meg azzal - tehát egy boltban már nem állok összezavarodva, hogy vajon lesz-e mivel hordanom az adott ruhadarabot, mert tudasobban átgondolom, másokon mivel nem tetszett és mivel igen.
Én is csináltam 15 évesen, ahogy szerintem szinte mindenki, nagyon kevés embernek van kiforrott stílusa ennyi idősen.
Idővel kinősz belőle és megtalálod azt, amiben igazán jól érzed majd magad. Nekem 22 évesen jött el ez a pillanat, addig én is csak "keresgéltem" meg próbáltam mások stílusát leutánozni. Amivel nincs baj, minél többet kipróbálsz, annál inkább látod majd, hogy melyik stílusból mi az, ami neked tetszik, és végül pont ezek a dolgok fognak alapdarabbá válni a saját stílusodban.
Valamint egyetértek az utolsóval, inspirálódni lehet és kell is, de az egy az egyben másolásból általában hamar kinőnek az emberek szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!