Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hogy viszonyultok a ruhaboltok...

Hogy viszonyultok a ruhaboltok jelenlegi, '90-es éveket idéző kínálatához?

Figyelt kérdés

Én nagyon nem örülök neki, hogy ez az egész, számomra idétlen és csapzott stílus visszatért, de nem is lenne vele nagy baj, ha nem csak ez lenne mindenhol.

Én alapvetően a minimalista, esetleg kicsit alter (rocker, goth) darabokat szeretem, szűk szárú, egyszerű farmerokat, egyszínű vagy visszafogott mintázatú felsőket, blúzokat, szolidabb sportcipőket, bakancsokat, vászoncipőket vagy kecsesebb, hegyes sarkú magassarkúkat.

A minap voltam vásárolni és egyszerűen alig találtam magamra ruhát, annak a többségét is a Hádában szereztem. Egy darab egyszerű, fekete felsőt találtam 3 bolt közül az egyikben, mindenhol máshol fodrok, hatalmas színes minták, hosszúujjúra felvett melltartók, egymást ütő színek, elnyűtt hatású ruhák, bőszárú-, trapéz-, vagy bokavillantós nadrágok. Utóbbit már elfogadtam, bár télen az is kellemetlen volt, hogy a bokám fölött 5 centivel kezdődött az összes nadrág, amit sikerült vennem, pedig nem vagyok magas, aztán választhattam, hogy a zoknim anyaga rontja az összképet vagy az, hogy csupasz a bokám nagykabátban. Nem vagyok az a hosszúcsizmás alkat, a bokacsizma is éppcsak takart. Cipőből is ilyen holdjárókat találtam, 5 centis pufi talppal vagy rikító színekben, meg magadsarkút is csak ilyen építőkockára emlékeztető sarokkal... Tényleg tipikus 90-es évek "csúnya" ruhái.

Szeretnék elegáns, esetleg kicsit vagány, de nőes ruhatárat, de úgy érzem, ez csak online rendeléssel lehetséges, mert a boltban felpróbálható ruhák nem ez a kategória.

Egyszerűen szomorú vagyok, hogy nem találok átmenetet a számomra gyerekes, ízlésficamos, újonnan is elnyűtt hatású borzalom és a kosztümös/kényes ruhák két véglete között, ha vásárolni megyek.

Nektek hogy tetszik a mai kínálat? Kérlek, mondjátok, hogy nem vagyok egyedül. :(((

2022. ápr. 23. 20:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
89%

Hát nem tudom, én ma vettem a H&M-ben tök sima fekete pamut pólót, meg a Tezenisben sima fekete V nyakú elegánsabb felsőt. Fekete szűk szárú gatya kb mindenhol van.

Engem ami zavar, hogy rengeteg minden átlátszó, plusz a crop top divat. De ennyi. Azért mindig találok magamra ruhákat amik tetszenek. Legalább nem vásárolok össze annyi szart, mintha minden második darab tetszene.

Az alter és rocker cuccokat mindig külön kellett kutatni, hát ezért alter.

2022. ápr. 24. 22:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, a divat folyamatosan változik, és jellemző rá, hogy időről időre visszatér a régi. Viszont, egyáltalán nem muszáj követni. Legjobb, ha úgy öltözöl, ahogy az neked jól áll.

Az ízlése is mindenkinek más, bár, sokakét az aktuális divat rettentően befolyásolja, jellemzően a fiatalokét.

Amúgy nem volt ez másképp a 90-es években sem. Akkor is, mint most, azzal voltak tele a boltok, ami az akkori divatnak megfelelt. Talán csak jobb, tartósabb minőségben.

2022. máj. 13. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!