Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mit illik felvenni melegben...

Mit illik felvenni melegben az irodába, ahol nincs semmi megkötés az öltözködéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Irodában dolgozom sok férfi kollégával, akik általában farmer, póló, edzőcipőben vannak. Télen tök jól elvoltam hosszúujjúban, szoknyában, harisnyával/cicanadrággal. Viszont most, hogy jön a jó idő, kicsit nehezebb úgy öltözködnöm, hogy ne legyen melegem, de azért ne mutasson túl sokat se.

Hivatalosan nincs semmi dress code, de jól sejtem, nem illik pántos felsőben menni? Mindenképp legyen a váll elfedve? Szoknya meddig érjen? (Nem akarok harisnyában lenni, és hosszú nadrágban is melegem lenne kint. Bent van klíma, de általában 24-25 fok van, bár van, hogy 22, kicsit kiszámíthatatlan.) Illetve zárt cipő helyett mi illik? Gáz a szandál, amiben kivannak a lábujjak? Nehéz ellesnem másoktól, mivel nem igazán találkozok női kollégával.

Valakinek van ötlete, mi fér bele a kényelmes, nőies, de kánikulában is hordható ruhák közül?

2022. máj. 11. 15:58
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk van dress code, de nem túl szigorú, szerintem eszerint te is simán öltözhetsz és nem fognak belekötni.

Nálunk annyi a szabály, hogy nem szabad rövidnadrágot, miniszoknyát, papucsot, spagettipántos és pánt nélküli felsőt vagy ruhát felvenni, illetve a hasat teljesen fedni kell és a nagyon mély dekoltázs sem illendő. Szandál, minimum combközépig érő szoknya és olyan felső, aminek nincs ujja, de vastagabb a pántja mehet.

De mivel nálatok semmilyen megkötés nincs, valószínűleg a spagettipántos felsőért se szólna senki, mert amúgy az sem egy kihívó dolog. Nyugodtan öltözz úgy, ahogy szeretnél, a leírásod alapján teljesen rendben van ilyen környezethez.

2022. máj. 11. 18:27
 12/32 anonim ***** válasza:
82%

"A főnököt megkérdezni fura lenne, mivel pasi :D Gondolom, nem sajnálná, ha a fiatal lányok nem öltöznek túl"

Tökmindegy, hogy pasi-e vagy sem: ő fog figyelmeztetni téged, ha a munkahelyedre nem megfelelő öltözékben mész.

"Laza a légkör, nem érzem hogy megszólnának, csak a sok 30-40-es férfi között mégse akarom, hogy azt higgyék, csinibabát játszom."

Miért hinnék azt? A 30-40-es férfiak is tudják, hogy nyáron általában meleg van, és sem idősnek, sem fiatalnak nem kellemes belerohadni a hosszú ruhába.

2022. máj. 11. 18:39
 13/32 anonim ***** válasza:
0%
Tehát 1 vagy 2 fokkal van melegebb az irodában, mint télen (ha egyáltalán), de mégis az összes eddigi ruhádban hirtelen meleg lett?
2022. máj. 11. 20:05
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
#13 te teleporttal mész a munkahelyedre?
2022. máj. 11. 20:41
 15/32 anonim ***** válasza:

14.

Azt hittem az irodai öltözködésről beszélünk...

2022. máj. 11. 21:02
 16/32 A kérdező kommentje:

15. Te viszel magaddal váltóruhát és átveszed ebédszünetre is meg hazafelé is?

Amúgy ez sem könnyű valóban, hogy kint nyáron hőség van, bent meg csak 25 fok...

2022. máj. 11. 21:15
 17/32 anonim ***** válasza:

16.

Télen is 2 környezethez öltözöl, a kabát, sapka levétellel gyakorlatilag "átöltözöl".

Nyáron sem lesz mindkét környezethez alkalmas öltözet nyilván, ha egyszer 10 fok különbség is van a kint és bent között is. A kérdésem továbbra is az, hogy miért lesz jó bent a sokkal másabb/kevesebb ruha most, amikor a hőmérséklet bent gyakorlatilag ugyanannyi, mint télen (sőt előbbi hűvös fuvalattal, utóbbi meleg radiátorral van megspékelve, nem ritka, ahol nyáron bent hidegebb van, mint télen). Ráadásul bent 8 órát kell ülni, az utazás ennek töredéke és még a meleg is csak délután, vagyis hazafelé gond.

Ez szokott odavezetni, hogy a csajok 35 fokhoz öltöznek, aztán bent meg sápítoznak, hogy milyen hideg van a klímás 25-ben, miközben a pasikat meg hosszú cuccokba kényszerítik és még a klímát is kapcsolják le?

2022. máj. 11. 21:36
 18/32 A kérdező kommentje:

Senki sem kényszeríti a pasikat hosszú cuccokba itt. És télen más az, hogy hosszú nadrágban van az ember, az kintre, bentre is jó. De nyáron elég sok időt eltölt a legtöbb ember utazással, hogy megsüljön benne...

De ha valakinek van ötlete, tapasztalata, ezt hogyan lehet megoldani (1+1 óra kánikulában, 7-8 óra 25 fokban), arra is nyitott vagyok.

Tudom, nagyon túlgondolásnak tűnik, amit csinálok, csak eddig az volt a jellemző, hogy a kinti és benti hőmérséklet kb megegyezett, illetve nem volt soha dress code. De akkor azon nem aggódok, hogy nem lenne megfelelő, köszönöm a válaszokat!

2022. máj. 11. 21:49
 19/32 anonim ***** válasza:

"csak valahogy minden nyári ruhám ujjatlan, olyanom sajnos nincs"

Ha nem tudsz új ruhákat venni akkor semmi értelme a kérdésnek, nyilván akkor viseld azt amid van.

2022. máj. 12. 16:17
 20/32 anonim ***** válasza:
81%
7-es vagyok. Nyári ruháid, plusz hozzá egy benti kardigán amiben pont kényelmesen érzed Magad a 25 fokban. Nekem vannak ilyen vékony pamut anyagú hosszított kardijaim, némelyiknek még az ujja is hosszú de annyira kis vékony jól szellőző anyagok, hogy simán jók nyárra adott esetre is. Benti cipőd is lehet, mész nyitottban ott meg belebújsz egy zártba amiben szintén pont jó a lábadnak, hogy se ne fázzon se ne legyen melege.
2022. máj. 13. 08:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!