Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Duci barátnőmnek hogyan...

Duci barátnőmnek hogyan mondjam meg?

Figyelt kérdés

Teltebb barátnőm állandó jelleggel felpróbálgatja ruháimat.

Hogyan tudnám neki diplomatikusan, nem sértően megmondani,

hogy ne tegye ezt?

Jövő héten utazom hozzá pár napra, és már előre hezitálok milyen ruhámat vigyem, mert legutóbb is tönkretette egy elég drága csizmámat és kabátomat.

30 kiló (és alapvető alkati) különbség van köztünk,

de akárhányszor találkozunk, el kezd rivalizálni, "ha ez jó rád, rám is jó", "ú mennyit fogytam, felvehetem"-nekem ilyen nem jutna eszembe soha.

Egyszer már szóltam neki, de akkor is csak tovább tuszkolta a csizmát, míg el nem repedt...

Sajnos, túl türelmes vagyok, és nem szeretném megbántani, de nem akarom, hogy több ruhám tönkremenjen.

Mással is történt már ilyen?

Előre is köszönöm a válaszokat:)

2010. szept. 14. 13:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is voltam ilyen helyzetben, de én nem is kedveltem túlságosan a lányt. Egy hétre elmentem a legjobb barátnőmhöz ezen a nyáron, és az unokatestvére is jött. Elég erőszakos, duci lány. Felpróbálta az egyik fölsőmet, ami rám egy KICSIT nagy volt, de ő úgy gondolta, hogy akkor már pont jó rá. Köztünk is lehet 30 kiló bőven, és sokkal termetesebb is. Teljesen kinyúlt szegény fölsőm, mert kb. egész nap benne terpeszkedett. Többször is mondtam neki, hogy vegye le, de nem vette le. Nem akartam rákiabálni, vagy megsérteni, mert mégiscsak a barátnőm unokatesója... Másnap meg a topánkámat akarta felvenni. Már húzta volna fel, mit sem törődve a könyörgésemmel, amikor kivettem a kezéből a cipőt, és a lábamat az övé mellé tettem. Kb. kétszer akkora volt az övé, mint az enyém, de méretben elméletileg egyformák voltak. Csakhát az övé jóval húsosabb. Akkor aztán észrevette magát, és nem volt vele több probléma. Szerintem a barátnőd sem fog a szép szóra hallgatni, mutasd meg neki, hogy mekkora akülönbség köztetek.
2010. szept. 14. 18:07
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk akármilyen jó barátnő a tönkretevés után bemondtam volna neki az árat, hogy mennyit tessék fizetni. Egy szót sem szólhat és utána kétszer is meggondolja, hogy felvegye-e.
2010. szept. 14. 20:41
 13/18 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, nekem eszembe sem jutna a barátnőm ruháit próbálgatni, főleg, ha nem az én méretem :D Szerintem nyugodtan mondd meg neki, hogy nem próbálhatja fel a ruháidat. Erőszakkal csak nem veszi fel őket :D Ha igazi barátnő, akkor úgyis elfogadja, és nem sértődik meg.
2010. szept. 14. 21:21
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek el együtt vásárolni, és mutasd meg neki finoman a 44+ konfekció osztályt. Esetleg mondd el neki hol vetted a ruháidat, menjen oda ő is. Ez amúgy felháborító, mondjuk én azt is csinálnám hogy egy gyerek méretű cipőt tennék ki ilyen esetekben és azt tuszkolja magára. Esetleg te is elkérhetnéd a cuccait, amik nyilván bők rád és abba járhatnál egy hétig, akkor talán feltünne neki a méret különbség.
2010. szept. 15. 06:48
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
veled van a baj,nem a baratnoddel. mar ne is haragudj,de szerintem neked jolesik latni hogy o probalgatja a ruhaidat es te tudod hogy rajta rosszul all. amugy a legjobb lenne elmenned valamifele szemelyisegfejleszto programra. nem artana.
2010. okt. 5. 15:10
 16/18 A kérdező kommentje:

15:10

Te átgondoltad mit írsz? Miért esne jól nézni, HA TÖNKREMEGY A RUHÁM? Neked meg nem ártana nyelvtankönyvet lapozgatni...

Többieknek köszönöm választ, megbeszéltem vele, megértette, aztán együtt elmentünk futni:).

2010. okt. 6. 15:59
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
hat kedvesem nekem nincs szuksegem nyelvtankonyvekre,mivel mar egy par eve kulfoldon elek. amugy orulok hogy megoldottad ezt az oriasi problemat!
2010. okt. 6. 16:12
 18/18 anonim ***** válasza:

A válasz írója 49%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 10-05 15:10

Amiről Te beszélsz, az más, az velem megtörtént.

Volt "barátnőmmel" (kb 20 kg különbség volt köztünk, az én "javamra") mikor vásárolni mentünk, mindig erőszakoskodott, hogy vegyek ugyanolyan ruhákat, mint ő, és szerintem ő tutira élvezkedett azon, mikor megpróbáltam (OK, h nagyobb méretben, de akkor is), hogy azért rajtam nem állt úgy mint rajta. Nem vettem meg, meg volt sértődve.

Volt, hogy megvettem, ráadásul ON SIZE ruha volt, méretben jó volt rám, de valahogy sose vettem fel, most is ott áll a szekrény mélyén. Ennek a csajnak tényleg volt egy ilyen feltűnési vágya, versengése, mindig jobbnak akart tűnni, mint akivel éppen volt. (Ugyan nem emiatt, de már nem vagyunk "barátnők"...)

_______

Kérdező: Ezt a szitut csak úgy tudom elképzelni, hogy mindent kipakolsz elé, amid van, és erre föl próbálgatja...

Nem hiszem, hogy ő pakolná ki helyetted a cuccaidat.

Ne dicsekedj, hogy mid van, azt kész, és nem fogja érdekelni.

2010. okt. 8. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!