Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért van ekkora előítéletessé...

Miért van ekkora előítéletesség a papucsokkal és szandálokkal szemben (főleg férfiak esetében)?

Figyelt kérdés

Nem, nem a zokni-szandál kombóra gondolok, az tényleg gázos, de zokni nélkül miért ne lehetne hordani papucsot vagy szandált, ha az embernek amúgy ápolt a lába? Miért baj az ha szellőzik és nem rohad be az ember lába nyáron például? Meg úgy egyáltalán mi vele a konkrét gond?

Főleg férfiaknál tapasztalom ezt (mármint úgy értem hogy ha egy férfi hord papucsot vagy szandált azt szólják le sokan), de sokszor lányokat is látom hogy fintorognak a gondolatán is hogy papucsot hordjanak, és nem csak azok akiknek van valami gond a lábával, náluk még érthető is lenne, de az egészséges, ápolt, esztétikus lábú csajok is inkább megrohadnak nyáron is 40 fokban a tornacipőben...

Honnét ez az ostobaság hogy a nyitott lábbeli gázos? Miért lenne az, mitől lenne az?

2022. márc. 10. 22:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
74%

Nálam ott kezdődik a férfi, hogy nyáron szandált hord. (Nyilván nem munkába.)

Én (nőként) kizárólag szandált tudok nyáron hordani, egyszerűen megőrülök attól, ha melege van a lábamnak. Tavasszal jártam már úgy, hogy le kellett vennem az utcán a cipőt, zoknit és mezítláb hazajönni (persze borzasztó volt belegondolni, hogy éppen macska-, galamb- és kutyasz.rban gázolok, de még akkor is inkább így).

Hehe, és a lepontozás veszélye mellett még azt is hozzáteszem, hogy átmeneti időben szandál + zokni szokott lenni rajtam. :) (Igaz, hosszú nadrággal, nem szoknyával.)

2022. márc. 11. 16:54
 12/21 anonim ***** válasza:

Szerintem a férfiaknál a lazasággal, nemtörődömséggel párosítják

a szandált, nőknél meg a sportos, kemény jellemmel a tornacipőt.

2022. márc. 11. 19:45
 13/21 anonim ***** válasza:
21%

Alkalmatlanok lábbelinek, csak olyan "valami legyen a lábon".

A lábbelinek van egy olyan nem elhanyagolható funkciója, hogy védje a lábat, mind a kosztól, mind mechanikailag és tartsa is azt meg. Ezek egyikének sem tesznek eleget. A legnagyobb trutymóhoz a testünkből a lábunk van legközelebb, erre egyesek 2x pár centis csíkokkal takarják csak. A meleg meg irreleváns, ha annyira meleg van, hogy normális cipőben agyonizzadod a lábad, akkor nem ez lesz a legnagyobb gondod az izzadást tekintve.

2022. márc. 11. 20:05
 14/21 anonim ***** válasza:
74%

13

Persze, már az ókori rómaiak is azért hordták, mert alkalmatlan. :)))

[link]

A létező legjobb viselet. És van víz, amivel megmosom a lábam, ha hazaértem.

A lábam meg nem izzad. Vagy csak minimálisan. Sajnos rossz a vérkeringésem, úh. télen két vastag zokniban és "benti" bakancsban vagyok itthon is. Átmeneti időben (1-2 hétig) szégyennel átitatott "lesz.rom" érzésekkel előfordul, hogy felveszem a zokni + szandált (mert szandálban fázna a lábam, cipőben melege lenne, zokni nélkül nem veszek cipőt). Nyáron meg szandál. Rohadt kényelmes, csinos és jól tartja a lábat, ha jó minőségű és kialakítású szandált veszek fel.

2022. márc. 11. 20:41
 15/21 anonim ***** válasza:

14.

Jól ki is haltak.

És este 6-ig meg tapicskolsz a koszos lábaddal a koszban? Gratula. A szandál nem tartja a lábat, ne keverd össze azzal, hogy rásimul vagy egyenesen szorítja. Próbálj meg benne futni 500 métert vagy felfele menni a domboldalon, aztán majd meglátod mit értünk azon, hogy tartja-e lábat vagy sem.

2022. márc. 11. 21:01
 16/21 anonim ***** válasza:
74%
"a szandál nem tartja a lábat" ezek szerint életedben nem volt még minőségi szandál a lábadon. Az emberek nem futáshoz és domboldalon való meneteléshez veszik fel, hanem városi jövés menéshez. Igénytelenség nagy melegben zárt cipőt felvenni. Ez alól kivételt képez, ha valaki nagyon komoly pozícióban dolgozik és az etikett részét képezi a zárt cipő, öltöny, nyakkendő, kosztüm stb. De az ilyen emberek légkondis autóból légkondis irodába ülnek be. 2 percet sem töltenek szabad levegőn.
2022. márc. 11. 22:45
 17/21 anonim ***** válasza:
36%

16.

"Igénytelenség nagy melegben zárt cipőt felvenni"

Ezt a marhaságot olvastad valahol vagy most találtad ki? Ha valami igénytelen, az az izzadt talppal csúszkálni, meg csattogni a műanyag vagy gumi felületen, meg a retkes lábban mutatkozni a nap 2.felére. Meg hát te írtad, hogy pl egy öltönynek része a zárt cipő és egy ilyen szettet nem hiszem, hogy az igénytelenek közé szoktak sorolni. Na és persze magyarázhatod akárhogy, nem tart rendesen. A futók miért nem szandál felsőrészű cipőkben futnak vajon? Pont ezért, mert nem elég stabil. Akármilyen "minőségi", azok akkor is szalagok, hatalmas hézagokkal. Ha egy autó oldal- meg fedlapjait kilyuggatnánk felerészben, hatalmasat bukna az is a merevségén.

2022. márc. 11. 23:47
 18/21 anonim ***** válasza:

15, Alapvetően veled értek egyet, ilyen jellegű volt az én válaszom is, papucsokra vonatkoztatva, de ez a kommented kicsit öngól. :D

A római jellegű sarunál nem sok cipő fogja jobban a lábat. Igaz, az nem két szál pánt, hanem sokkal-sokkal több, de abban biztos lehetsz, hogy se a futás, se a domboldal nem okoz benne gondot. Hé, a gladiátorok se a saruba haltak bele! :)

Évekig hordtam nyaranta nyáron sarut, sose volt kényelmesebb és praktikusabb cipőm. Persze szigorúan bőrből készült kézműves lábelire gondolva (férfi és női verzióban egyaránt), nem a cipőboltok ilyen kinézetű kamusarus szandáljaira.

2022. márc. 12. 01:56
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Vannak csinos férfi papucsok is, de ahogy fentebb írták a fél cipő sokszor praktikusabb ezért választják inkább azt a férfiak és sokszor nők is. A férfi szandálok fazonja a legtöbbször egyezik a vastagpántos papás szandállal, így megértem hogy távol áll a fiatalabb korosztálytól. Egyszerűen csak neki kéne állni valamelyik divat cégnek fejleszteni és trendibb darabokat is árulni.
2022. márc. 15. 02:01
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem előítéletesség alapvetően két okra vezethető vissza:

1. Ápolatlan lábú ember hordja a szandált/papucsot, ami valóban nem szép látvány.

2. Valaki nem szereti hordani, mert nem szereti mutogatni a mezítlábas lábát, és innentől másokon is gáznak tartja.

Ettől függetlenül, én férfiként nyáron általában szandált hordok utcára mezítláb (papucsot nem, mert nem elég stabil benne a lábam, max. strandra), de megfelelően ápolom a lábam, és természetesen elegáns helyre, ill. alkalomra zárt cipőt veszek. Másokon sem tartom gáznak, csak legyen ápolt a lábuk.

2022. márc. 16. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!