Miért van ekkora előítéletesség a papucsokkal és szandálokkal szemben (főleg férfiak esetében)?
Nem, nem a zokni-szandál kombóra gondolok, az tényleg gázos, de zokni nélkül miért ne lehetne hordani papucsot vagy szandált, ha az embernek amúgy ápolt a lába? Miért baj az ha szellőzik és nem rohad be az ember lába nyáron például? Meg úgy egyáltalán mi vele a konkrét gond?
Főleg férfiaknál tapasztalom ezt (mármint úgy értem hogy ha egy férfi hord papucsot vagy szandált azt szólják le sokan), de sokszor lányokat is látom hogy fintorognak a gondolatán is hogy papucsot hordjanak, és nem csak azok akiknek van valami gond a lábával, náluk még érthető is lenne, de az egészséges, ápolt, esztétikus lábú csajok is inkább megrohadnak nyáron is 40 fokban a tornacipőben...
Honnét ez az ostobaság hogy a nyitott lábbeli gázos? Miért lenne az, mitől lenne az?
Nálam ott kezdődik a férfi, hogy nyáron szandált hord. (Nyilván nem munkába.)
Én (nőként) kizárólag szandált tudok nyáron hordani, egyszerűen megőrülök attól, ha melege van a lábamnak. Tavasszal jártam már úgy, hogy le kellett vennem az utcán a cipőt, zoknit és mezítláb hazajönni (persze borzasztó volt belegondolni, hogy éppen macska-, galamb- és kutyasz.rban gázolok, de még akkor is inkább így).
Hehe, és a lepontozás veszélye mellett még azt is hozzáteszem, hogy átmeneti időben szandál + zokni szokott lenni rajtam. :) (Igaz, hosszú nadrággal, nem szoknyával.)
Szerintem a férfiaknál a lazasággal, nemtörődömséggel párosítják
a szandált, nőknél meg a sportos, kemény jellemmel a tornacipőt.
Alkalmatlanok lábbelinek, csak olyan "valami legyen a lábon".
A lábbelinek van egy olyan nem elhanyagolható funkciója, hogy védje a lábat, mind a kosztól, mind mechanikailag és tartsa is azt meg. Ezek egyikének sem tesznek eleget. A legnagyobb trutymóhoz a testünkből a lábunk van legközelebb, erre egyesek 2x pár centis csíkokkal takarják csak. A meleg meg irreleváns, ha annyira meleg van, hogy normális cipőben agyonizzadod a lábad, akkor nem ez lesz a legnagyobb gondod az izzadást tekintve.
13
Persze, már az ókori rómaiak is azért hordták, mert alkalmatlan. :)))
A létező legjobb viselet. És van víz, amivel megmosom a lábam, ha hazaértem.
A lábam meg nem izzad. Vagy csak minimálisan. Sajnos rossz a vérkeringésem, úh. télen két vastag zokniban és "benti" bakancsban vagyok itthon is. Átmeneti időben (1-2 hétig) szégyennel átitatott "lesz.rom" érzésekkel előfordul, hogy felveszem a zokni + szandált (mert szandálban fázna a lábam, cipőben melege lenne, zokni nélkül nem veszek cipőt). Nyáron meg szandál. Rohadt kényelmes, csinos és jól tartja a lábat, ha jó minőségű és kialakítású szandált veszek fel.
14.
Jól ki is haltak.
És este 6-ig meg tapicskolsz a koszos lábaddal a koszban? Gratula. A szandál nem tartja a lábat, ne keverd össze azzal, hogy rásimul vagy egyenesen szorítja. Próbálj meg benne futni 500 métert vagy felfele menni a domboldalon, aztán majd meglátod mit értünk azon, hogy tartja-e lábat vagy sem.
16.
"Igénytelenség nagy melegben zárt cipőt felvenni"
Ezt a marhaságot olvastad valahol vagy most találtad ki? Ha valami igénytelen, az az izzadt talppal csúszkálni, meg csattogni a műanyag vagy gumi felületen, meg a retkes lábban mutatkozni a nap 2.felére. Meg hát te írtad, hogy pl egy öltönynek része a zárt cipő és egy ilyen szettet nem hiszem, hogy az igénytelenek közé szoktak sorolni. Na és persze magyarázhatod akárhogy, nem tart rendesen. A futók miért nem szandál felsőrészű cipőkben futnak vajon? Pont ezért, mert nem elég stabil. Akármilyen "minőségi", azok akkor is szalagok, hatalmas hézagokkal. Ha egy autó oldal- meg fedlapjait kilyuggatnánk felerészben, hatalmasat bukna az is a merevségén.
15, Alapvetően veled értek egyet, ilyen jellegű volt az én válaszom is, papucsokra vonatkoztatva, de ez a kommented kicsit öngól. :D
A római jellegű sarunál nem sok cipő fogja jobban a lábat. Igaz, az nem két szál pánt, hanem sokkal-sokkal több, de abban biztos lehetsz, hogy se a futás, se a domboldal nem okoz benne gondot. Hé, a gladiátorok se a saruba haltak bele! :)
Évekig hordtam nyaranta nyáron sarut, sose volt kényelmesebb és praktikusabb cipőm. Persze szigorúan bőrből készült kézműves lábelire gondolva (férfi és női verzióban egyaránt), nem a cipőboltok ilyen kinézetű kamusarus szandáljaira.
Szerintem előítéletesség alapvetően két okra vezethető vissza:
1. Ápolatlan lábú ember hordja a szandált/papucsot, ami valóban nem szép látvány.
2. Valaki nem szereti hordani, mert nem szereti mutogatni a mezítlábas lábát, és innentől másokon is gáznak tartja.
Ettől függetlenül, én férfiként nyáron általában szandált hordok utcára mezítláb (papucsot nem, mert nem elég stabil benne a lábam, max. strandra), de megfelelően ápolom a lábam, és természetesen elegáns helyre, ill. alkalomra zárt cipőt veszek. Másokon sem tartom gáznak, csak legyen ápolt a lábuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!