Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Kiadnál egy egyedi, kézzel...

Kiadnál egy egyedi, kézzel horgolt topért + hozzá való strandkendőért 18 ezer ft-ot? ( szállítással együtt)

Figyelt kérdés
Én egy ismerősöm anyukájától vettem ezeket ennyiért, aki nagyon szeret horgolni, szívvel-lélekkel csinálja, és szerintem ennyiért megérte a 2 együtt, de többen mondták, akik kérdezték, honnan és mennyiért volt, hogy elég drága. Szerintem, mivel kézzel készített, így teljesen reális az ár. Ti vennétek ilyen áron kötött ruhákat? Mennyi a max, amit kiadnátok/kiadtatok handmade cuccokért?

2022. márc. 5. 12:59
1 2 3
 21/23 ReGina... ***** válasza:
100%

én is horgolok és szerintem még olcsó is volt. Mármint az anyag ár is nagyon drága, ha körbe nézem mennyibe kerül egy nem tiszta műszál fonal... és ahogy nézem lehet ebbe nem is egy hanem több is kellett.

+ a munka díj, na igen ez az ami nem mindegy. Sajnos sokan nem látják, hogy mégis mennyi idő ezt megcsinálni.

Simán rá megy 2-3 nap, úgy, hogy a nap nagyrészében ezt csinálja.

+Kézzel készült, kötött dolgokat lehet géppel is csinálni, de a horgoltakat nem. Tehát bármilyen horgolt dolgot vesz valaki az biztos hogy késszel készítették.

+Egyedi, színvilágban is tervezésben is, ilyennel 100% hogy nem futsz össze az utcán.

+ szerintem de ez csak az én véleményem nagyon menő dolog.

Igen igy elsőre drága, de ha belegondolunk, hogy minden egyes szemet külön kellett le ölteni, na akkor nem is annyira drága.

+ Igen tudom horgolt dolgokat lehet venni sok-sok fast fashion márka üzletében. Viszont ilyenkor gondoljunk bele, miért olyan olcsó ?

- Mert harmadik világbeli országokban készítetteik őket.

- Rossz körülmények között, olcsó munkabérért.

- Hogy nekik megérje annyiért eladni amennyiért árulják, gondoljunk bele mennyit fizettek magának a dolgozónak? + még úgye a szállításti költség is benne van... nem többet mint pár dollár, és ezzel még lehet sokat is mondtam.

- Környezet szenyezés, repülővel való szállíás oraszágok között és az ezzel járó ökológiai lábnyom.

-Etikusabbnak tartom a kis hazai termelőket támogatni, és nem a nagy giga cégeket, akik éhbérért egész napi munkával dolgoztatják az embereket.

Örülök, hogy egyre több embernek tetszenek a horgolt dolgok <3

Bocsi hogy hosszú lett, de ezt már valahol le szerettem volna írni, és szerintem kapcsolódik ide is. Ha csak egy ember is olvassa, és másképp dönt vásárlás tekíntetében már megérte.

2022. márc. 7. 14:17
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tök jó, és nem is volt drága. A csóróság vezette kommentekre meg kár odafigyelni, ez az egyik fele a drágállóknak, a másik fele meg azért mondja hogy drága mert megtudta, hogy nem a max zara-ban vetted, hanem valaki házilag csinálta. Szóval aki zsugori az mindenre sajnálja a pénzt.
2022. márc. 10. 14:01
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek nagyon zsugoriak amikor arrol van szo hogy mennyibe kerul egy ruha vagy akar ora vagy napszemuveg, de ha olyan faktorokal beleszamitasz, hogy mennyit fogod hasznalni, milyen minosegu, es hogy altalaban mennyit koltesz ilyesmire, sokszor rajossz, hogy nem is olyan draga.
2022. jún. 29. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!