Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Létezik olyan, hogy valaki...

Létezik olyan, hogy valaki >>nem mer<< jól öltözködni? Mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés

2022. febr. 7. 17:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%

Társadalom: gondold el ha egy csóró faluban vagy kisvárosban laksz szűklátókörű emberek között milyen lehetőségeid vannak jól öltözködni. Elsétálsz az utcán és te leszel a legjobban öltözött. Ahtán nincs is agyon hova menni ott.

Társadalmi beidegződés: Ez valahol a múltban keresendő, amikor valaki nagyon szegény családból származik ahol soha nem volt elérhető a minőségi ruha igy tehetős felnőttként se költ a megjelenésére vagy sajnálja erre a pénzt.

2022. febr. 7. 18:08
 2/23 anonim ***** válasza:
93%
Én. Engem megerőszakoltak, és félek "jól" kinézni nehogy megtörténjen ismét.
2022. febr. 7. 18:25
 3/23 anonim ***** válasza:
95%
Valakit sokáig nem mozgat meg a téma, aztán amikor elkezdi érdekelni, hogy jól nézzen ki, azért nem "meri", mert nem akar változást maga körül az ismerősi körben, nem akarja, hogy felfigyeljenek rá, hogy máshogy öltözködik
2022. febr. 7. 18:29
 4/23 anonim ***** válasza:
79%
Hogyne. Nézz át Facebookra, vagy Indexre esetleg, milyen acsarkodások mennek egy-két fotó alatt, ahol egy plus size nő fel mer venni akár egy midi szoknyát.
2022. febr. 7. 18:39
 5/23 anonim ***** válasza:
97%

Sajnos rengeteg ember fogja fel, hogy mind változunk, pláne amikor gyerekből tinik, tinikből fiatal felnőttek leszünk. Előfordul, hogy gondolkodásban, személyiségben és külsőleg is teljesen mások leszünk, mint ahogy anno megismertek minket, és amikor történik egy nagyobb változás, egyszerűen képtelenek megemészteni. Én ezt figyeltem meg, és számomra ez okozott feszültséget másokban a részemről eleinte.

Duci tinilányból lettem nagy idomokkal megáldott vékony nő, aki mára bátran vállalja magát, olyan ruhákba öltözik és úgy sminkel, ahogy szeretne.

Kisvárosban nőttem fel, ahol még “a nagy elit” sem igazán törődik azzal, hogy mit visel, míg a fővárosban még a szegények is kényszeresen azt majmolják, hogy mi a divat, úgy próbálnak öltözködni, mint a celebek, vagy csak azért vesznek meg valami márkás táskát, cipőt, övet, hogy gazdagabbnak tűnjenek.

Habár jobb életszínvonalon nőttem fel, amikor gondosabban kezdtem ügyelni az öltözködésemre, több olyan ruhám lett, amiben tényleg jól éreztem magam, sok méricskélő tekintetet és csípős megjegyzést kaptam, főleg rokonoktól. Abban a hitben vannak, hogy engem csak a külsőségek érdekelnek, vagy órákon keresztül sminkelek és válogatok a ruháim között, mielőtt bárhová megyek, vagy bárkinek tetszelegni akarok, pedig ez nem igaz.

Lehet, hogy ma már extrémebben sminkelek, sötétebb színeket használok, mert kontrasztos típusként ezek jobban állnak, mint a tucat nude-barnás sminkek, de a teljes arcom 3-10 perc alatt elkészül általában. Ruhák tekintetében pedig úgy áll össze a gardróbom, hogy jól kombinálható dolgaim legyenek. Ami az esetemben egyszerű, mert a ruháim 90%-a fekete. Egyéb kiegészítő színekből is mindössze 5-8 árnyalatot tűrök meg magamon, mert csak ezek állnak tökéletesen, így tényleg könnyű úgy öltözködni, hogy minden harmonizáljon.

Sokáig én is féltem úgy öltözködni, ahogy mindig is szerettem volna, de idővel elmúlik.

2022. febr. 7. 18:51
 6/23 anonim ***** válasza:
93%
* Sajnos rengeteg ember NEM fogja fel…
2022. febr. 7. 18:52
 7/23 anonim ***** válasza:
98%

#5 vagyok: De hogy miért féltem? A közeg, amiben felnőttem, tanultam, azt éreztette a fiatal lányokkal, hogy aki hangyányit jobban ügyel az öltözködésére, mint az ottani nagyátlag, sminkel, az egyből egy “felszínes ringyó”, akit csak a külsőségek érdekelnek.

A tanárok, szülők, rokonok ezt nevelték belénk, ami szintén elég felszínes és sztereotip hozzáállás.

2022. febr. 7. 18:57
 8/23 anonim ***** válasza:
96%
Amúgy durva, de igaza van a 7-esnek. Ha nem öregasszonynak, vagy kisfiúnak öltözöl 13 évesen is, vannak olyan helyek, ahol automatikusan mindenféle “útszéli kamionos k*rvának” lehord a majorság népe, vagy a kiterjedt család. Nem tudom, miért alakult ez így… Szinte már szégyellnie kell az embernek, ha nem a kínaiban vásárol, vagy fel mer venni egy szebb holmit.0
2022. febr. 7. 19:02
 9/23 anonim ***** válasza:
97%
Nagy a mellem, sima garbóban már célpont vagyok.
2022. febr. 7. 20:20
 10/23 Metionin ***** válasza:
96%
Nekem a soványság volt. Ha felvettem egy feszülősebb felsőt, jött egyből a gebézés meg a deszkázás, emiatt gimiben igyekeztem bővebb felsőket, pólókat hordani. Utána valami átkattant az agyamban és elkezdtem leszarni. De nekem ez gyerekkori dolog lehetett, pici koromtól bántottak, mert nem tudtam/tudok hízni, csak amíg anyám öltöztetett, nem tettek a ruháimra megjegyzést. Amint megvettem 16 évesen az első farmeromat és méretben megfelelő, nem lógós pólókat, már hallgattam, hogy "ebben még gebébbnek nézel ki" meg "gratulálok, mutogasd csak a csontjaidat, majd azt fogják hinni hogy nem kapsz enni", "jobb volna eltakarnád magad mert ilyen gebén senkinek sem fogsz kelleni" stb. Ma már tudom, hogy csak a feszkót vezették le rajtam, de azért bántott, főleg tiniként, amikor alapból nincs az ember kibékülve a testével.
2022. febr. 7. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!