Valóban nem vagyok “jól öltözött” ha nincsen sok százezres designer tàskám?
15: Ilyen személyt én is ismerek, sőt van családtagja aki a fonódó villamossal jár Budán munkába. Közben milliárdjaik vannak. Közben kiderül a luxusmárkás kivagyok én csajról hogy komoly spórolással jött össze a viselt darab. Tragikomédia.
Sajnos velem is viselkedtek már igy a Douglasban. Magyarországon az első benyomást azt adja mennyire drága az amit viselsz, bár szerencsére már mindenhol ennyire primitívek
Részben egyetértek.
Az hogy csak a táskát néznék meg, avval nem.
De nyílván ha egy drágább óra/kabá/cipő van rajtad akkor ezt érzékelik az emberek.
Nem hinném hogy túl nagy előnnyel járna, de komolyabban veszik ha pl érdeklődsz egy drága óra vagy parfüm iránt.
"Csak a Zara meg a Gucci létezik számukra."
Azért vicces hogy kevered ezt a két márkát.
A zara egy fast fashion. Oké hogy drágább egy newyorkernél vagy egy h&mnél, de nem számít prémium márkának, csak egy átlagos, jobb minőségű fast fashion.
Szemben a gucci egy tényleg prémium márka, elég borsos árakkal.
Ismerem mind a két márkát ezt arra írtam hogy akik kuporgatják a pénzt a Guccira meg a Vuittonra azok a ruhatáruk jelentős részét a Zaraban szerzik be vagy leárazásokkor a magasabb árkategóriájú Cosban vagy Massimo Duttiban.
Más kérdés hogy rengetegen vásárolnak -50/-70% akciókkor a Cosban és mennyien teljes áras időszakban alig. Akinek pedig van pénze az tud Burberry/ Maxmara kabátot vásárolni a Vuitton táskájához. Engem hidegen hagy ki hol vásárol, de zavaró ha az ember alacsonyabb státuszú fogyasztó mivel nem adott fél milliót táskára.
17 “ Jó, most túloztam, de végtére is ez a lényeg. Elképesztő, hogy a divatipar és a kapitalizmus mennyire eltorzította az emberek személyiségét, hogy akkor tartják magukat értékesnek, ha megvesznek egy bizonyos táskát.”
Dolgozz minél többet hogy megvegyél extrán túlárazott termékeket mert ezt várja ez a fogyasztói társadalom amit multinacionális cégcsoportok irányítanak. Ez szomorú
29.-re.
BUDAGYÖNGYE
B+...mikor első ízben jártam ott, esküszöm, mintha valami ZS kategóriás Steven Seagal film díszlete lenne a 90-es évek elejéről. Azt a fostömlő helyet te.
Ez ott volt, de már szerencsére nincs: [link]
Viszont a 2.-on, a postánál az állatpatika korrekt! Pici, de mindent beszereznek, és korrekt áron! A lenti meg legalább jó drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!