Valóban nem vagyok “jól öltözött” ha nincsen sok százezres designer tàskám?
Budakeszin, Solymáron, Budaörsön vagy Törökbálinton lehet hogy lesz.
De igazad van.
De akkor nem a jólöltözöttség a kérdésed, hanem csak észrevetted, hogy azzal készségesebbek, akiken látszik, hogy tehetősek. Nyilván, hiszen ők nagyobb eséllyel költenek többet.
Amúgy természetesen nem, a jólöltözöttség nem (kizárólag) pénz kérdése.
Van itt egy kis fogalom zavar, azt gondolom. Szerintem bőven lehet valaki jólöltözött normál árú ruhákban, cipőkben. Tapasztaltam már, hogy a pénz sokszor nem jár együtt a jó ízléssel, stílussal. Hiába a több százezres ruha, kabát, táska, ha valaki nem ízlésesen válogatja össze a darabokat, vagy nem tudja viselni. Ezeken az embereken csak a pénz látszik, a jólöltözöttség egyáltalán nem, néha még röhejes is tud lenni.
Néha nézegetem a luxus kategóriás üzleteket pl az Andrássy úton. Megmondom őszintén, a legtöbb darabot akkor sem venném fel, ha ingyen utánam dobnák.
Egy márkajelzett, drága cuccnál leginkább a nevet, a márkát fizettetik meg, minőségben pedig sokszor lehet jó a noname cucc is. Nem lennék képes több 100 ezret fizetni pusztán egy logóért akkor sem, ha kőgazdag lennék.
Kedves kérdező!
A stílus nem pénz kérdése. Nem vagyok benne biztos, hogy a megfigyeléseid nem tartalmaznak kognitív torzítást. Másrészt ha tényszerűek is a megfigyeléseid, akkor sem mondhatjuk ki az ok-okozati összefüggést.
Hogy értsd: Lehet, hogy veled Loui Vuton táskával az oldaladon sem lennének olyan "hihi-ha, nyali-falik" a kiszolgálók. Ennek is sok oka lehet (ha igy van).
Az én szememben a jólöltözöttség (márka, drágaság) nem szempont, amikor egy nőre tekintve jön az érzés,hogy 'Milyen szép csaj'. Emberileg mikor valakiről benyomás keletkezik bennem, egyáltalán nincs jelentősége (extrém dolgokat kivéve) , hogy milyen az öltözete.
De én fehérbőrű férfi vagyok, és nem zsidó, nem arab, nem roma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!