Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért mondják sokan, hogy nem...

Miért mondják sokan, hogy nem szabad rövid ujjú inget hordani?

Figyelt kérdés
Azt még megértem, hogy pl. a szandál zoknival nem frankó, mert tényleg hülyén néz ki, de mi a baj a rövid ujjú inggel?

2021. szept. 7. 22:43
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
11%
Mert csak egyenruha, formaruha, vagy jelmez részeként viselhető. Nem férfias.
2021. szept. 7. 22:58
 2/35 anonim ***** válasza:
67%
Hülyeség. Nyáron, ha elegánsan kell kiöltözni, mégis mit vegyünk fel, hosszú ujjút? Különben miért gyártanának nemcsak hétköznapi viseletre, hanem ünneplő rövid ujjú inget is? Hordd csak bátran, én is szoktam, sőt, hosszú ujjú ingem alig van.
2021. szept. 7. 23:04
 3/35 anonim ***** válasza:
34%

Az #1-nek van igaza.Az inget elegáns öltözetnek találták ki, a rövid ujjú ing egy paradoxon.Nem elegáns, ahova elegáns ruha kell,esetleg dress code van, oda nem való.Ahova fel lehetne venni, oda meg minek?Oda mehetsz pólóban.

Valóban csak munkahelyi egyenruha részeként szoktak rövid ujjú inget hordani, meg azok, akiket totál nem érdekel mit kommunikál róluk az öltözékük.

Jobb helyeken, magasabb társadalmi osztályokban, fontosabb eseményeken, üzleti életben/komolyabb munkahelyen tilos rövid ujjú inget viselni.Ugyanúgy kinéznek érte, mintha nyilvánosan fikáznál.

Ha már felmerült mit viseljen valaki, ha melege van.Pólót, vékony anyagból készült, jól szellőző inget, vagy felhajtani az ing ujját szabad, ha olyan helyen vagy.Ahol meg van dress code, ott légkondi is van.

2021. szept. 7. 23:21
 4/35 anonim ***** válasza:
87%
2 Alkalmi rövid ujjú inget nem gyártanak, nem létezik.Ezek mind utcai viseletre készültek.
2021. szept. 7. 23:27
 5/35 anonim ***** válasza:
17%
Nekem nem szólt senki erről.
2021. szept. 7. 23:38
 6/35 anonim ***** válasza:
32%
Látod, most már tudod.Az öltözködési etikettet ugyan nem tanítják az iskolában, ilyesmit a családjától vagy önszorgalomból sajátít el az ember.
2021. szept. 7. 23:44
 7/35 anonim ***** válasza:
87%
Egyébként a nyáron rövid ujjú kockás ingben jártam, kockás bermudával és sportcipővel. Tehát ha ilyet láttál, az én voltam.
2021. szept. 7. 23:48
 8/35 anonim ***** válasza:
100%
Azt még értem, hogy elegáns helyre nem való, de hétköznapokban póló helyett miért ne? Vagy éppen pólóval, kigombolva.
2021. szept. 8. 00:40
 9/35 A kérdező kommentje:
Nekem csak utcai használatra kell, ezek szerint arra megfelel? A pólóval szemben az inget részesítem előnyben, mert van zsebe. A rövid ujj pedig praktikus, mert nem kell feltűrni, amikor olyan munkát végzek. És mi a helyzet a galléros pólókkal?
2021. szept. 8. 08:40
 10/35 anonim ***** válasza:
60%
Nyilván elegáns helyre nem való a rövidujjú, de nyári melegben hétköznapra jobb, mint a póló. Az 1-es és 3&6-as okoska hozzászólását zárójelbe teszi a tény, hogy a legnagyobb divatházak is gyártanak rövidujjú inget.
2021. szept. 8. 09:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!