Első gimis évnyitóm. Egész nap ünneplőben?
Sziasztok!
Azoknak a válaszát várom, akik már több gimnáziumi évnyitós napon részt vettek.
Nekem az első lesz, és nem tudom eldönteni, hogy készüljek. Ényitó ünnepség, utána három osztályfőnöki óra, majd a maradék 3-4 óra rendesen meg lesz tartva.
Nem tudom, mi a szokás vagy kötelező:
Végig viseljem az ünneplőt, vagy átöltözhetek a műsor után kényelmesbe?
Esetleg a szoknyát, magassarkút lecserélhetem egy farmerre, tornacipőre úgy, hogy felül a matrózblúz marad? (Ha hideg lesz, akkor fekete, kötött kardigánnal rajta.)
Kérlek, segítsetek, hogy mi lenne a legjobb döntés?!
Üdv,
Vivi
Hát hogyne. Nyári ruhát a 10-15 fokba.
Másrészt meg értelmezd kérlek, amit írtam. Azt írtam, hogy ha nem szabad átöltözni, akkor nem akarok feleslegesen másik ruhát vinni...
Ezért kérdezem, hogy melyikre készüljek nagyobb eséllyel? Mert ha itt a legtöbben azt mondják, hogy náluk nem lehet(ett) átöltözni, akkor nem viszek másik ruhát, és én sem fogok. Még mindig jobb úgy tévedni, hogy nem öltözök át, mikor lehetne, mintha átöltöznék, mikor nem lehet.
Az ünneplő ruhának elegánsnak és kényelmesnek kellene lennie. Pont azért, hogy ne legyen gond lenyomni benne az egész napot. Mostmár valószínűleg nem fogsz új szettet vásárolni. Nyugodtan vigyél váltóruhát, a táskádba bele kell férnie. Ha nem fér bele, nem jó a táskád.
Ha legközelebb ünneplő ruhát vásárolsz, figyelj rá, hogy kényelmes legyen. Puha, jól szellőző anyagból legyen, ne szorítson, ne szúrjon, csak annyira legyen passzentos, hogy 2 ujjad beférjen a bőröd és a ruha közè. Lágyan kövesse a vonalaidat, és ne akadályozzon a mozgásban. Cipőből meg különböző sarokmagasság létezik. Ünneplő cipőnek 3-5 centis sarok tökéletes. Érdemes lehet az alkalom előtt "betörni" picit, esetleg 1 számmal nagyobbat venni. Figyelj rá, hogy tartson rendesen, de ne szorítson. De ha amúgy csak lapos cipőt hordasz, ünnepségre egy fekete balerinacipő teljesen megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!