Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért van az, ha valami...

Miért van az, ha valami kimegy a divatból, akkor az undorító, de ha pár év múlva újra divat, akkor megint szép?

Figyelt kérdés

Ezt nem értem. Magyarázza meg valaki.

Nekem, ha nem tetszik valami, akkor nem fog azért tetszeni, mert divatba hozzák (újra).

Manapság sokan szidják a trapéz nadrágot (ez egy példa), pedig imádták és hordták anno, (akkor a csőnadrágot szidták persze), most meg fordítva.

Érti ezt valaki?

2010. aug. 29. 19:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Mert divat.

Nem lehet megmagyarázni, ha divat valami, akkor hű de szuper...

kiváncsi leszek majd, hogy 2-3 év múlva mit mondanak a csőgatyára.

2010. aug. 29. 19:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Vannak olyanok akik tényleg csak divat miatt csinálják arra mennek.....de az emberek ízlése is változik!Én pl régen nem voltam oda a csőnadrágért mostmár szeretem=D És nem azért mert az a divatos hanem mert azóta megtetszett...más lett az ízlésem..
2010. aug. 29. 19:50
 3/8 A kérdező kommentje:
Érdekes. Nekem nem nagyon változott az ízlésem, a divat soha nem befolyásolt, hanem azt hordtam, ami tetszik és jól is áll. :D (ezzel nem akarlak leszólni második, csak filózok :) )
2010. aug. 29. 19:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor csak én vagyok ilyen változatos^.^
2010. aug. 29. 21:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok divatmajom, de nem olyan régen még én is hordtam trapézgatyát, de amikor megláttam másokon milyen jól áll a csőgatya, hát mondom kipróbálom, és nekem tetszik, szóval hordom, és kényelmesebb is. Aki trapézt hord, nem mondom rá hogy fúú de undorító, csak mivel minden nap ezt a csőgatyát láttam az embereken, megtetszett. Szóval minél többet látok valamit, annál jobban megtetszik(bár nem mindennel van így,de ruhában általában). Mondok még egy példát. Kifejezetten utáltam egy zenét, képtelen voltam végighallgatni. A barátom meg odavolt ezért a zenéért és éjjel-nappal ezt hallgatta. Bár nekem az idegeimre ment, egyszer csak elkezdtem dúdolgatni meg minden, és rájöttem hogy megtetszett. Szóval az is lehet hogy először nem tetszik valami és nagyon ellenzem, de utána annyiszor látom/hallom hogy a végére megtetszik... Hát én ilyen vagyok :)
2010. aug. 29. 21:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad elfeledni, hogy maga a divat, a "trendiség" elsősorban a pénzszerzésről szól. A közízlés is változik, de leginkább az ún. divatdiktátorok nyomására. Gyakorlatilag az emberek manipulálhatósága, "birkásítottsága" határozza meg a divatkövetés mértékét. Értem ezalatt: aki nagyon divatmajom, az kritika nélkül felvesz bármit, ami divat, akár jól áll neki, akár nem. A nagyon filozófikus alkatú ember azt mondja, hogy ami a célnak megfelel, azt veszi fel/meg. Magyarán: teljesen érintetlenül hagyják a trendek. Én magam (ffi) afféle kicsit filozofikus, de inkább gondolkodó módon öltöző vagyok. Tehát én hiszem, hogyha valami jó volt 5 éve, akkor az most is jó. Nem vagyok olyan "elvetemült" hogy kerüljem a trendi cuccokat, (hallottam ilyenről is) tehát a divatosság nem kizáró ok, de nem is cél. Ha valami az egyéniségemmel harmonizál, akkor megveszem abban az esetben is, ha nem számít trendinek. Viszont valamelyest figyelem is a divatot és ha abból tetszik meg valami, akkor azzal kicsit megújítom a ruhatáramat. Persze nekem is voltak/vannak korszakaim. Van, mikor évekig a feketét részesítem előnyben, aztán utána teljesen kiszínesedek. Ilyen váltásokkor jól jöhet, ha éppen az, amire váltok divatos is, mert könnyű hozzájutni. Viszont sok olyan dolog van, ami hiába divat, hiába látok mindenkin (sőt!!! a tömegszerűség az, ami a leginkább taszít, tehát én igenis KÜLÖNC szeretek lenni) fel nem venném, mert mentálisan összeegyeztethetetlen velem. Ilyen pl a flip-flop vagy tangapapucs nevezetű "szörnyeteg". Kapásból taszít az előfordulási aránya, hogy 100-ból kb 95-en viselik. (Birkásított, tömegszerűség). Kifejezetten taszít a kinézete, felfogni nem tudom, hogy férfi emberek hogy süllyedhetnek le odáig, hogy utcán papucsban járjanak. Nekem a lábfej, lábujjak láttatása teljesen feminin privilégium. Mondom: nekem. Szubjektíve. Mégis sokan úgy hordják, mintha kötelező lenne. (Ugyanúgy rühellem a szandált is, meg a lógó üllepű gatyákat. Meg az olyan pasikat, akiknek a szemükbe lóg a torzonborz hajuk és borostásak is hozzá. Lásd: Algida, élj szívből)

Összeségében nekem az a véleményem, hogy a divatkövetés (bizonyos mérték felett), a nagy trendiség azt jelenti, hogy valakinek nem elég feljett az egója ahhoz, hogy egyedi legyen, inkább beáll egy birkásított tömegbe, ahol a többi birkatárs elismeri őt a trendisége miatt és ő pedig biztonságban érzi magát, hogy a trendiség miatt elismerik őt és nem nyúlhat mellé. Viszont, ha valaki az ésszerűség határain belül beemel a rujatárába egy-két neki jól álló divatos darabot, akkor egy klasszikusságában is korszerű ruhatára lesz, amiért nem kell szégyenkeznie, senki sem fogja ódivatúnak vagy "gáz"-nak tartani, ergo az önbizalma is megmarad.

2010. aug. 30. 07:02
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó, jó részletesen leírtad, érdekes ilyen látsámódokat is megismerni! :) (papucs miatt pl.)

Egyik barátnőm párja rövid nadrágot nem hord, mert neki is valami hasonló véleménye van róla, hogy "mutogassa" magát. (mondjuk nyáron hosszúban lenni nekem nem menne)

2010. aug. 30. 07:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Látod, az egyik válaszoló be is bizonyította: nem kényszerítik magukat, elhiszik, hogy megváltozott az ízlésük. És tényleg. Ha mindenkin látsz valamit, akkor elfogadod (bizonyos határok között persze), egy idő után megtetszik.

Az, hogy miért lesz undi, amit régen szerettél viszont csak és kizárólag a csordaszellem negatív fele: pont ugyan olyan, mint amikor kipécéznek a csoportban egy embert, és őt csesztetik.

2010. aug. 30. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!