Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Temetésre magassarkú általános...

Temetésre magassarkú általánosságban illik?

Figyelt kérdés

[link]

761954/N%C5%91i*szand%C3%A1l.prod?filter-color=3&filter-brand=graceland&fromCategoryDetail=true&positionInList=30&_gl=1*1d7rv48*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIque5yriy8gIVTN7VCh3znwKhEAAYASAAEgLo_fD_BwE

2021. aug. 15. 08:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
37%

Nem, nem illik, mivel nyitott az orra. Ezt sok munkahelyre sem illik felvenni, ugyanezért.

Az is igaz, hogy nagyon kényelmetlen lesz.

Ha közeli hozzátartozó, akkor ne vedd fel. Ha a huszadik sorban álltok hátul, akkor igen, senkit se fog érdekelni, és jobb körökben nem is elvárás, hogy új cipőt vegyél egy napra.

2021. aug. 15. 09:35
 12/18 anonim ***** válasza:
42%

magas sarkú önmagában nem gond, de ennek a stílusa nem illik oda

nem kell feltétlenül teljesen feketében menned; bőven jó, ha csak sötét színű

2021. aug. 15. 09:42
 13/18 anonim ***** válasza:
38%
Nrm tudom miért kell lepontozni azokat akik szerint nem illik. Ezek a körömvillantós cipők számomra amugyis visszataszítóak de ha valaki ilyenre jönne a temetésemre szerintem feltámadnék és megverném
2021. aug. 15. 10:07
 14/18 anonim ***** válasza:
73%

Semmi baj nincs ezzel a cipővel. Nyugodtan vedd fel.

Őszinte részvétem.

2021. aug. 15. 11:00
 15/18 anonim ***** válasza:
82%

Ha szigorúan vesszük a dress codeot, akkor zárt cipő illik. A sarka mindegy, de a lábujj ne legyen ki belőle. De 30 fok felett, illetve nem közeli rokon esetén nem vesszük szigorúan a dress codeot. A temetés a búcsúról szól, ha hozzád megy mindenki részvétet nyilvánítani, akkor az öltözéke legyen tökéletes. De ha csak búcsúzni mégy legyél rendesen felöltözve, és ennyi. Akkor még a fekete se kötelező.

Azért ne a kisvirágos nyári ruhádat vedd fel 😀.

2021. aug. 15. 11:11
 16/18 anonim ***** válasza:
65%
Egynek elmegy. A sarokmagasság és az enyhe platform határeset, a nyitott orr megbocsátható, bár tényleg a zárt lenne az ideális. Azért ha én látnálak ebben egy temetésen, nem kötnék bele, szerintem a megfelelő határain belül van.
2021. aug. 15. 13:38
 17/18 anonim ***** válasza:
56%

Jézusom, nekem pl nincs fekete koromcipom, vegyek azért egyet mert temetesre kell mennem? Isten ments, jó a nyitott vagy a barna vagy bármilyen.

Ez nem egy üzleti megbeszélés, hanem temetés, és a halottnak már pont mindegy miben vagy amikor a föld alá kerül.

2021. aug. 15. 18:44
 18/18 anonim ***** válasza:

Én egy közeli rokonom temetésére nem vettem fel harisnyanadrágot se blézert. Elegáns cipő és ujjatlan fekete egyberuha volt rajtam. Mivel utánaolvastam az etikettnek és volt ahol kb még egy fekete fátyol felvételére is ösztönöztek, megkérdeztem otthon, hogy nekik erről mi a véleményük, mondták, hogy semmi gond nem lesz, ha harisnya nélkül megyek. A blézert meg az autóban felejtettem, mivel a 35 fokban az autóból kiszállva nem az volt az első gondolatom, hogy gyorsan felkapom a blézert.

Kicsit feszengtem, hogy a rokonság mit szól majd. Nem szóltak semmit. Volt aki szandálban (mezitlábasan) jött a temetésre. Sőt, ha jól emlékszem, volt aki nem rokon volt csak ismerős és nem bújt feketébe, egy szép ruhát vett fel. Akkor értettem meg, hog a temetés nem arról szól, hogy hollónak öltözünk, hanem arról, hogy végső búcsút veszünk attól, akit elvesztettünk, azt meg akármilyen ruhában teheti az ember.

Ha valakinek csak magassarkója van, menjen abban.

2022. márc. 17. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!