Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Magyországon miért ilyen...

Magyországon miért ilyen silány minőségűek a cipők?

Figyelt kérdés

A magyarokról sajnos elmondható hogy a cipőjükre nem igényesek, az utcán az emberek többsége kopott és koszos cipőben jár.

Ehhez mondjuk hozzájárul az is, hogy 3-4 hónap után a cipők 80%-a szétmegy, árkategóriától függetlenül.

Nyilván az ilyen golddigeres xartaposó MK lépők és társai általában tucatszámra állnak az illető hölgynél otthon így csoda ha felveszi 2x ugyanazt.

Én viszont akármit veszek, akármennyiért az szétmegy 3-4 hónap után.

Vagy elszakad, vagy megbüdösödik benne a ragasztó vagy akármi, ami mosás után sem oldódik meg, ezért ki kell dobni.

Ex csajomnak meg belgiumból volt több cipője és évekig tudta őket hordani.

Anno 2000-es évek végén 15 ezer forint körül volt egy nike cipő és nekem volt olyan ami 6-7 évig teljesen oké volt, most meg 40-50 ezres cipők is szétmennek pár hónap alatt.

Hova menjek itthon hogy rendes cipőt kapjak?

2021. júl. 25. 11:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Nekem a kínaiban vett olcsó utcai papucsomat két éve hordon, semmi baja
2021. júl. 25. 12:01
 12/22 A kérdező kommentje:

és akkor most mit kezdjek ezzel az információval?

cipőről beszélünk

2021. júl. 25. 12:02
 13/22 anonim ***** válasza:

Én nagy nike fan vagyok, nekem minden cipőm jól bírja a dolgokat, annak ellenére, hogy pl futócipőt használtam munkában, ahol napi 8-10 (rosszabb esetben 15) km-t sétáltam. Mai napig jól bírják.

Utcai cipőmben is ugyanezek vannak, vegyesen keverve futócipőkkel.

Nagyon megfigyelném amúgy a szokásaid, a helyedben, hogy mit mikor, hogy hordasz, mennyire csoszogsz, mennyire lépsz pocsolyába stb stb

2021. júl. 25. 12:08
 14/22 anonim ***** válasza:

Ezt mondják a Milka csokirol meg Nutalláról is. Innen a jó kimegy, a selejt meg bejön. Így jár az ország, ha nem jóléti. Szemétdomb lesz, mert a szemetet tudják megfizetni. De nem akarunk jóléti országot, mee minek?

Akkor ne sopánkodjunk, hogy a szemét jut.

A Nike sportcipők évekig bírják a strapát, amúgy meg cipövásárban megveszem 1500 ért azt, amit butikban 20-80.000 ezerig adnak el kb. Ennyiért egy,két szezont kibír. Ha milliomos lennék, sem dobnék ki sok pénzt egy cipöért, ami ígyis, úgyis kopik, kimegy a divatbol.

De emlékszem, a 80-as években voltak cipők, amiket szét sem lehetett rugni, mindent túléltek. Van még itthon emlékbe, lassan 40 éves darab, jo sokat nyíztam, semmi különös baja nincs.

2021. júl. 25. 12:10
 15/22 A kérdező kommentje:

na ne:D

régen nem kellett ezekre odafigyelni mégis bírták a cipők

2021. júl. 25. 12:10
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor rendelj cipőt európai weboldalról, gyártói honlapról stb.
2021. júl. 25. 12:15
 17/22 anonim ***** válasza:
Kb. 6 éve Angliából hoztam Fila cipőt, mai napig semmi baja csak magasszárú. Gondoltam, hogy itt veszek Fila-t, ami sportcipő, 6 hónap alatt tönkrement, nem volt olcsó pedig. Magyarországon, főleg CCC-ben silány a minőség, többször vettem ott cipőt, első eset volt a Fila, a másik esetben 3 nap múlva levált a talpa, visszavették, vettem az árából másikat, annak 1 hét múlva vált le a talpa, azt is visszavették, pedig ezek márkás cipők voltak, de azt már nem vásároltam le, oda soha többé nem megyek. Decathlon még úgy ahogy jó. Egyébként futócipővel haverom fürdött így be, márkásat vett, nagyon drágán, szétment és nem is volt annyira kényelmes, aztán 15ért vett Decathlonban futócipőt, amire azt mondja, hogy ára töredéke volt az előzőnek, mégis sokkal jobb és már hónapok óta nyúzza, semmi baja.
2021. júl. 25. 13:29
 18/22 anonim ***** válasza:
Régen azért volt bennük anyag. Bőrből voltak, nem mű, kompozit meg velúr ragasztott fostalicskákat kaptál. Lehet, hogy neked érdemes lenne csináltatnod cipésszel.
2021. júl. 25. 14:18
 19/22 anonim válasza:

Rendeld akkor külföldről

Istenem

2021. júl. 25. 18:21
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tudsz másban járni mert fáj, nem ártana egy ortopéd orvost felkeresni, mert ez nagyon nem normális.

Lehet valami járási deformációd van, emiatt rosszul lépsz, és ott koptatod a cipőt ami nem erre van kitalálva. Így nem csoda, hogy 3 hónap alatt szétesik..

Gondolom amiatt kényelmesebb a sportcipő mert nincs olyan tartása mint egy bőrnek, így tudsz benne hibásan lépni, míg a bőr a helyén tartaná amit kell.

Ez nagyon aggasztó, vizsgáltasd ki magad, lehet egy talpbetét megoldaná a dolgot.

2021. júl. 26. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!