Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Magyországon miért ilyen...

Magyországon miért ilyen silány minőségűek a cipők?

Figyelt kérdés

A magyarokról sajnos elmondható hogy a cipőjükre nem igényesek, az utcán az emberek többsége kopott és koszos cipőben jár.

Ehhez mondjuk hozzájárul az is, hogy 3-4 hónap után a cipők 80%-a szétmegy, árkategóriától függetlenül.

Nyilván az ilyen golddigeres xartaposó MK lépők és társai általában tucatszámra állnak az illető hölgynél otthon így csoda ha felveszi 2x ugyanazt.

Én viszont akármit veszek, akármennyiért az szétmegy 3-4 hónap után.

Vagy elszakad, vagy megbüdösödik benne a ragasztó vagy akármi, ami mosás után sem oldódik meg, ezért ki kell dobni.

Ex csajomnak meg belgiumból volt több cipője és évekig tudta őket hordani.

Anno 2000-es évek végén 15 ezer forint körül volt egy nike cipő és nekem volt olyan ami 6-7 évig teljesen oké volt, most meg 40-50 ezres cipők is szétmennek pár hónap alatt.

Hova menjek itthon hogy rendes cipőt kapjak?

2021. júl. 25. 11:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne butikban vegyél cipőt.

És sajnos csak bizonyos ár felett jók a cipők.

Sport vagy utcai cipőkről beszélsz?

2021. júl. 25. 11:38
 2/22 A kérdező kommentje:

vettem én már mindenhol

office shoes playersroom kilőve, ugyanazokat a modelleket árulják 10 éve és egyre drágábban egyre gyérebb minőségben. A nagy cégek sem hülyék, és ha valami rákap egy régió akkor azt a modellt fejik ameddig csak lehet.

sajnos sport cipő kell mert csak abban tudok járni, egyébként nagy fájdalmaim vannak

2021. júl. 25. 11:40
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem több féle van és minden nap màsikat hordok , így tudom növelni az èlettartamukat
2021. júl. 25. 11:42
 4/22 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy mit csinálsz a cipőiddel, de az enyémeim nagyon jól bírják évekig.

Egyedül 1-2 Air Force 1 nem bírja annyira, de azokat sokszor télen használom (nem a gore-tex verziót) így ott érthető hogy a bőr 2-3 telet bír ki, utána már nagyon megtörik és ha fehér akkor a varratok elkoszolódnak.

Csak fehér szappan, kis víz, finom fejű fogkefével tisztítom, semmi mosogép vagy ilyenek.

2021. júl. 25. 11:42
 5/22 anonim ***** válasza:

Nem a bolt számít, hanem a cipő márkája.

Ha sport cipő, akkor próbáld ki a Sketchers memória habos cipőit. Nagyon kényelmesek.

A CCC-nél mindig van akciós belőle. Én netem rendelem tőlük. ha mégsem jó a méret, akkor vissza tudom vinni az egyik boltjukba, a pénzt visszaadják és rendelek másikat.

Ha mégis utcai cipő akkor Art vagy Caterpillar. Ezek jók, csak akcióban szabad megvenni.

2021. júl. 25. 11:48
 6/22 A kérdező kommentje:

van egy vans magas szárú cipőm már 4 telet kibírt.

különböző márkájú sport, futó, szabadidő cipők szétesnek a rákba 2-3-4 hónapok alatt.

semmit nem csinálok velem, felveszem és elmegyek a munkahelyre aszfalton. Napi 6-7-8-10 ezer lépés max.

2021. júl. 25. 11:49
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a mai cipők jó része nem arra készül hogy gyalogolj benne, csak arra hogy beülsz a kocsiba és gyalogolsz egy keveset:)

2021. júl. 25. 11:52
 8/22 A kérdező kommentje:

szerintem csak simán ide a selejted adják el.

nyugaton ugyanazok a modellek vannak a boltokban csak valahogy a minőség sokkal jobb.

2021. júl. 25. 11:53
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Selejt ide nem nagyon jön, max másodosztály de az az outlet része.

(Ha valaki nem tudná, nagyobb boltok a kevésbé sikeres modelleket, szépséghibás darabokat adják ott el, semmi probléma nincs azokkal sem)

De nem lehet, hogy nagyon szorosra húzod a cipőt és folyamatosan feszítés alatt van, amíg hordod? Az nagyban hozzátesz ahhoz, hogy korán tönkremenjen.

2021. júl. 25. 11:58
 10/22 A kérdező kommentje:

igen, úgy értettem hogy a kevéssé jól sikerült gyártmányokat hozzák ide, mivel mind a gyártásnak mind az alapanyagoknak a minőségében van egy szórás és valahol meg kell húzni a vonalat. És igy létrejön egy sáv, ami még nem selejt, de nem is éri el azt a szinvonalat, amit a gyártó megálmodott. És ez jut kelet európának.

De nézzünk egy másik oldalát a dolognak: ha 2 hónap alatt szétmegy egy futócipő, akkor mennyi ideig bírná ha futásra használnám?

2021. júl. 25. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!