Gáz, ha végzős orvostanhallhatóként nem hordom a köpenyt, mert megsülök benne és ujjatlan fehér fölső van rajtam?
Ilyesmit. A nadrág hosszú fehér, zokni, papucs, de eddig senkit se zavart ez a felső. De ma megkérdezték, hol a köpenyem :D
Meg most kerültél ki a suliból, de máris hisztizel egy köpeny miatt!
Igen gáz!
Én laborban dolgozom. A laborban nincs légkondi, így 40 fokban én sem veszem fel a köpenyt. Hozzáteszem, nem savazok, nem dolgozom veszélyes anyagokkal vagy ilyesmi. Ilyen munkához nyilván felvenném. Legtöbbször műszeres méréseket végzek környezeti mintákból: esővíz, talaj, stb. Tehát teljesen ártalmatlan anyagokkal dolgozom. Előző munkahelyemen is így volt sose volt ebből probléma, messze nem vagyok már pályakezdő.
Szóval nagy melegben szerintem ez az elvégzendő munka jellegétől is függ. Ha az orvosom nagy melegben nem hordana köpenyt, egy általános vizsgálatnál, vérnyomásmérés, látásvizsgálat, kikérdezés, stb, engem nem zavarna kimondottan.
Magyarul NEM mint orvostanhallgató vagy ott, hanem mint egy random, fehér ruhába öltözött csaj.
Oké, de akkor nem kell csodálkozni, hogyha semmibe vesznek a szülők pl vizitnél ;)
4-es voltam Infektológiából :) Amúgy ha már Infekt, akkor tudhatnátok, hogy a bőrnek van az egyik legerősebb védelmi vonala Immunológiai szempontból. Tehát a maszk az hangsúlyosabb ilyen szempontból. Az MRSA-shoz meg úgyis teljes védőöltözet kell, bármibe is vagy és amúgy sok doki a fizikális vizsgálatnál nem használ kesztyűt, mert nem tud vele megfelelően vizsgálni és amúgy sem ráfekszik a betegre, szóval :D
Amúgy beteget sem nagyon vizsgálunk, inkább úgymond megfigyelők vagyunk, ami nemigen előnyös, de ez van :/
Szülők :D Ez tetszett, hirtelen azt hittem, Gyerekosztályra gondolsz és miért lennének jelen a szülők viziten? Amúgy nem vesznek semmibe, névtábla az rajtam van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!