Milyen iskolatáskát ajánlanátok gimnáziumba?
Ebben sok minden közrejátszik:
hogy mennyire mozgalmasak a napjaid, mennyi könyvet kell magaddal hurcolnod napi szinten, kell-e még ezeken kívül bármi mást vinned, aminek táskában a helye, hogy hányadik osztályba jársz (nekem kilencedikben és végzősként volt a legtöbb könyvem), illetve a személyes stílusod és preferenciád.
Én a kilencediket egy Budmil táskával kezdtem anno, de több osztálytársamnak volt Vans, Adidas és minden egyéb. Ezzel jártam három évet. 12.-re egy gigantikus Jansport hátizsákra váltottam. Olyan iskolába jártam, ahová fél 8-ra értem be és este fél 8-ra értem haza onnan minden nap. Instant horror volt, ételről is nekem kellett gondoskodnom, amit minden nap magammal vittem a táskámban vagy 25 kilónyi dögnehéz másik cuccal együtt.
Ami fontos szempont, hogy legyen olyan magas, hogy legalább A4-es könyvek beleférjenek.
Az én időmben még nem volt ilyen, de már a Zarában és a többi hasonló üzletben is (Pull&Bear, Reserved) látni nagyon elegáns, nagy méretű, műbőrből készült hátizsákokat. Nekem ezek jobban tetszenek, mint a sportos, tinis megoldások.
Attól függ, hogy:
- használjátok-e órán a könyveket
- van-e szekrényetek / lehet-e bent tartani biztonságosan a cuccaid nagy részét
- akarsz-e külön füzetet minden órára
- mit kell még magaddal vinni
Én pl. Budmil táskákban jártam, a nagyobbakban, mert nekünk a suliban 2 személyre volt egy parányi kis szekrény, nem is fért volna be mindkettőnk cucca, és tényleg használtuk a könyveket minden órán majdnem; és én szerettem, ha van külön füzetem minden órára. Mondjuk már évek óta nem járok suliba, és nem is néztem a hátizsák-felhozatalt. De ha alig kell magaddal vinni vmit, bőven elég egy kisebb decathlonos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!