CERTINA, ez az márka egy férfi kezén, milyen benyomást kelt egy nőben?
ahogy az elso irja: en pl. nem ismerem, szerintem a legtobb no szinten mem ismeri, tehat maga a marka semmit nem valt ki belolem.
ha az ora szep, izleses, azt megjegyzem magamban, az jo dolog, de ha ocsmany, akkie felolem lehet akarmilyen marka is..
"Ezeket a cuccokat a gazdagok egymasnak veszik, legyen mit mutogatni, 'megjelenni', hogy a tobbi gazdag is lassa hogy neki is futja draga holmikra."
Hat azert Certinat meg nalunk sem a "gazdagok" veszik, nyugatabbra meg egyenesen proli oranak szamit. A "gazdagok" Omega, IWC, Panerai, Rolexet vesznek, nyugaton meg ezeknel is sokkal dragabbakat. :)
De abban egyetertek, hogy egy gyer jellemet nem lehet ilyen kulsosegekkel kompenzalni, sot, rontanak az osszkepen, mivel sokszor kisut az indittatas.
Egy ideig dolgoztam óraszaküzletben, nagyjából be tudom lőni egy óra mennyire "presztizs", de hidd el nekem, totál hidegen hagyott milyen órájuk volt a pasijaimnak. Ahogy a telefon, kocsi, cipő stb...
A modorod nem az órádtól függ.
Certinát kevés nő fogja ismerni. Legtöbb nőnek a Rolex talán mond valamit. Esetleg a Breitling, Tag Heuer, Omega. Ennyi. De még ezek se nagyon.
Certina meg aztán végképp nem.
#3: Ez úgy baromság, ahogy van :D
Ez a "gazdagok veszik egymásnak mutogatni" felfogás. Biztos van ilyen is ja. De elhiheted, aki drága órát vesz, annak a döntő többsége nem másoknak veszi az órát, hanem magának. Pont leszarja, mit gondolnak róla mások.
Ha én akarok magamnak egy Rolexet, akkor azért veszek Rolexet, hogy NEKEM legyen. Hogy az legyen a karomon. Nem azért, hogy te azt lásd, hogy az van a karomon.
Hozzá teszem, tehetős embertől még nem hallottam ezt a mentalitást. Alacsony életszínvonalon élőktől annál inkább. Bármi ami drágább, mint a nagyátlag, legyen az kocsi, ruha, óra, teljesen mindegy... Az sznobság, azt a majmok veszik mutogatni. Igen, biztosan :D
Ha én akarok magamnak egy kimagaslóan jó minőségű órát, akkor nem vehetek drága svájcit, mert azthiszik, csak nagyképűsködni akarok?
#8 nezd, semmivel meg nem magyarazod hogy egy atlagos, egyebkent jo minosegu, strapabiro es pontos ora aranak tizszeresebe, szazszorosaba kerulo Rolex vagy Breitling luxusora barmi masra is jo lenne, mint a tobbi gazdagnak mutatni, hogy igen, kozejuk tartozol (akkor is ha amugy nem). Nem veletlenul szamitanak ezek statuszszimbolumnak.
Az 'egymasnak veszik' nem ugy ertendo, hogy karira atmennek egymashoz egy dobozban a Rolex-szel, hanem hogy az ugynevezett 'luxusmarkak' feltetelezett erteket az adja hogy direkt draganak, elerhetetlennek, csak a szuk kivalasztott reteg szamara megvasarolhatonak tervezik oket. Akin ezt latod, tudhatod hogy annyira gazdag hogy nem szamit neki 10 vagy 100 milla volt az ora. Pontosan ugyanez ervenyes egy Rolls Royce-ra, Bentley-re, az orosz 'dizajnerek' altal felpimpelt luxusautokra, Louis Vuitton szazszorosan tularazott taskaira: penzzel pozolni nagyon proszto lenne, helyette ott van a balnapeniszborrel bevont sebessegvalto. Miert? Csak. Mert megteheti.
Felreertes ne essen: siman megvehetnek egy felmillas vagy akar egymillas orat, es nem nagyon erezne meg a koltsegvetesem. Csakhogy semmi szuksegem ra, mert az idot kb. egymillio dolog mutatja korulottem, masra meg nem jo, igy csak egy felesleges luxustermek lenne.
Igen. Mert te így gondolkodsz :D. Neked az óra egy eszköz, ami mutatja az időt. Meg az autó arra van, hogy elvigye A-ból B-be.
Nekem pl. egy óra jóval több mint egy egyszerű eszköz ami mutatja az időt. Én szeretem az órákat. Érdekelnek. Tetszenek.
Gondolom te is ugyan olyan ember vagy, aki azt hiszi, hogy egy 60 ezres Casiot az különböztet meg egy 6 milliós Rolextől, hogy milyen márka van ráírva.
Ezért nem szeretem, amikor hozzá nem értők okoskodnak az órákról, hogy "húúú há mekkora sznobság, mi kerül ezen ennyibe, csak az időt mutatja!!!"
Minden drága terméket meg lehet magyarázni ezzel a mentalitással. Úr isten, mi kerül 400 millióba egy festményen?? Hiszen csak egy vászon meg egy kis festék! Ugyan az mint amit a teszkóba veszel 1200-ért!
Ez nem így működik :D.
Aki nem kedveli az órákat, nem lát bele az egészbe, az soha nem fogja ezt felfogni... Hogy léteznek drága órák, és hogy azok miért kerülnek annyiba, amennyibe. Na meg hogy ki veszi ezeket.
Fogj egyszer kézbe egy 200 ezres Certinát, meg egy 3 milliós Rolexet. Nézd. Nézd meg rajta a részleteket. A kidolgozottságot. A szerkezetet. Aztán majd megtudod az egyik miért annyi amennyi, a másik meg több mint a 10 szerese :)
Ne gondold, hogy a svájci márkákat kizárólag a Brand meg a logó teszi drágává...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!