Mit tegyek az osztálytársaimmal? Állandóan beszólogatnak a ruháimra, akármit veszek fel. (bővebben lent, kicsit hosszú)
Sziasztok.
Már annyira nem tudom mit gondoljak erről az egészről, hogy ide ,,menekültem" tanácsért. Az a bajom, hogy teljesen kikészítenek javarészt az osztálytársaim (főként a fiúk) azzal, hogy megszólják, bármilyen ruhát/cipőt veszek, hordok.
Eddig akármit vettem, néhányan állandóan beszólogattak érte, pedig én nem tartottam annyira ,,gáznak", mint ők. Ne értsetek félre, nem szakadt cuccokban járkálok sehova, de nem is költök 20-30ezreket pulcsikra és cipőkre.
Mindig olyan ruhákat veszek, amik megfizethető áron vannak és szerintem jól is nézek ki bennük. (anyukámmal szoktam vásárolni, és ezt ő is meg szokta erősíteni/megcáfolni) De mivel nem 25000FT-os Nike cipőm van, az a néhány ember állandóan belém köt.
Néha olyanokat is beszólnak, hogy így csóró, úgy csóró, és ha ilyen cuccokban ismerkedik, soha nem lesz barátnője. Nyugodt típus vagyok, ezekre igyekszem nem figyelni, de azért ha meglátom őket és végignézek magamon, mindig eszembe jut.
De nem értem... Ők 14 évesen semmit sem tesznek azokért a cuccokért, amiket magukon hordanak. A szüleik dolgoznak értük és adják nekik a pénzt. Az én szüleim nem keresnek olyan sokat, hogy 2havonta megengedhessünk magunknak egy új cipőt/mobilt 30-40 ezerért. És ez engem nagyon bánt, hogy ez miatt cseszegetnek.
Mennyit számít nálatok egy idegenen a ruházat, ha ismerkedtek? :/ Nagyon óvatosan ismerkedek, félek hogy más is beszól azért, ahogyan öltözködöm. De én így érzem jól magam... És az pedig még inkább, hogy akiket a barátaimnak tartottam, néha ők is felveszik ezt a stílust és cseszegetnek.
Ti mit gondoltok erről? Ne foglalkozzak velük, szóljak vissza vagy mi? Már teljesen tanácstalan vagyok... 14/F
(Senki ne értse ezt félre, nem járok szakadt cuccokban. A középkategóriás árukból veszek leginkább, szóval 7000ft fölött nem nagyon kell nekem pulóver, vannak sokkal jobbak is, olcsóbban. De ezt azok az emberek akik beszólnak érte nem értik meg, hogy engem rohadtul nem érdekel hogy Adidas vagy Nike virít a cipőmön vagy a széldzsekimen, hanem hogy megfeleljen arra, amire használom. De nem tudom, hogyan álljak hozzá az egészhez...)
Első: őő, meglátom, talán tudok felrakni. Egyébként nem ,,régimódi" ruhákban járok, csak kevésbé drágákba. :) Voltak kifakadásaim mikor már teljesen felhúzták az agyam a baromságaikkal ezek a bizonyos személyek, ilyenkor főleg azzal érveltem amit fentebb is leírtam, hogy ők sem keresik maguknak a pénzt, ha megteszik és abból vásárolnak akkor utána beszólogathatnak, illetve minden elismerésem nekik ha csak a ruha alapján elítélnek valakit az utcán. Voltak hasonló érveim, de ilyenkor jött a duma hogy: ,,jó mostmár befoghatod", meg hasonlók.
Mobilom van nekem is, de elég régi már, a nővéremtől kaptam 4-5 éve. Semmi extra nincs rajta, de telefonálni nekem megfelel. Egyébként jobb szeretek valóban nem is odafigyelni rájuk, de csináltak már olyat, hogy pl. ismerkedtem 1-2 lánnyal, erre csak elsétáltak mellettem és tették a megjegyzéseiket, hogy az ,,x ruhadarabod megint az x boltból van? mennyi volt darabja, 2000?" És ilyenkor nagyon kellemetlenül éreztem magam...
Mondtam már nekik, hogy engem nem foglalkoztat a márka, a ruha amit megveszek tartson melegen télen, és ne fújjon át rajtam a szél, ha már széldzseki van rajtam. A márka meg nem érdekelt...
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem akkor nem fogok foglalkozni a megjegyzéseikkel... (egyébként ismerkedés közben még nem szólták le azt amiben voltam, de én azután hogy az a pár személy akikkel a suli miatt minden nap találkoztunk, megjegyzéseket tettek felém, és megingatták az önbizalmam)
Köszönöm a válaszokat.
És bocs az esetleges fogalmazási/helyesírási hibákért, kicsit elfáradtam ma.
Illetve valamelyik válaszolónak: nem úgy értettem, hogy ,,csóró" vagyok. :) Tehát bejárok néha azokba az üzletekbe ahol ők is vásárolnak, de míg ők 25-30ezres Nike cipőket vesznek, én megelégszem egy 5-6ezres akár márka nélküli cipővel, ha illik hozzám, és méretben is van jó. De nem csak a saját ízlésem alapján vásárolok, általában anyukámmal vagy rosszabb esetben ismerőssel, és a velem lévő személyt mindig megkérdezem, szerinte jó e.
nem az számít hogy drága legyen... hanem hogy hogy néz ki. lehet hogy divatjamúlt ruhákat veszel, vagy nem tudom... Én turkálóban vásárolok, vadiúj márkás ruhákat 2-3000ért..
de az is lehet h valami másért vannak rádszállva, akkor meg sajna mindegy mit teszel... ne törődj velük, keress más barátokat.
Én azt nem értem, hogy eseknek a ruha miért annyira fontos, hogy képesek legyenek százezreket magukra húzni? Ebben a korban még pár év alatt ki is lehet nőni ezeket.
Én is fiú(ffi) vagyok, már 30 felett, de én sem voltam soha akkora divatbolond vagy piperkőc.
Ha olyan ruhád van, ami a célját ellátja, nem rí le róla, hogy gagyi, akkor szerintem tök fölösleges lenne drágábban öltözködni.
Azt akarom ebből kihozni, hogy a ruha nem a legfontosabb dolog az életben. Pl én már felnőttként nagyon drága ruhát is meg tudnék venni, de egyszerűen mentálisan nem visz rá a lélek, hogy bizonyos darabokra bizonyos összegnél többet költsek. És nem a csóróság miatt, hanem az ÉRTÉKRENDEM miatt.
Amúgy én egy hobbista típus vagyok, aki mindig szívesebben költ a hobbijaira, mint az ilyen hétköznapi dolgokra, mint ruha. Én is akciósan szoktam vásárolni, jó minőséget.
Mondjuk az ilyen cikizkedés nem is a kérdező szégyene, hanem azoknak az üresfejű fszfejeknek, akik szerint csak az vehető emberszámba, aki tele van drága köcölékkel.
Én, pedig nem vagyok csóró, a C&A, Charles Vögele, néha Takko, Jeans Club, néha még Tesco F&F cuccait veszem. Elvből.
A múlt héten sikerült vennem a Charles Vögele üzletében egy nagyon kafa kabátot őszre írd és mondd 1990,-Ft-ért, csak azért, mert 2008-as. 2008-ban 19900 volt. Tehát egy húszezres cuccom van turiárban, újonnan.
Cipőket is akciósakat veszek, de jókat: Hervis, Deichmann, Reno, Humanic. Meg outletekben. Nemrég pl annak is örültem, hogy 10ezres Budmil cipőt vettem 5-ért.
Ezekkel a praktikákkal sokat lehet spórolni.
Amúgy meg, ahogy a kérdésedet írod, igazad van az öltözködéshez való hozzáállásodban.
Én továbbra is úgy ruházkodnék és ha kicsit bunkók, leszrnám őket, ha meg nagyon provokatívak, akkor megkérdezném, hogy b.zik vagytok, hogy örökké velem foglalkoztok?
Először is, 14 éves vagy, mész középiskolába nem? Vagy évvesztes vagy és még 1 évet általánosban húzol le?
Előbbi esetben nem számítanak már az idióta társaid, mert úgyis megszabadulsz tőlük, ha még van 1 éved azt kihúzod és kész.
Mondjuk az a baj, hogy ez a ruhadolog pont középiskolában szokott kiélesedni. Nem mindenhol (ahova én jártam, ott nem volt ez) de sok helyen csak a Retro, Mayo, Gas stb cuccokat viselők lehetnek a menők.
Írták már előttem: menj turiba, ott alap, hogy Marks&Spencer, French Connection, H&M stb. cuccokat vehetsz akár 3-400 Ft- ért.
Illetve vásárolj leárazásokkor. Most még tartanak, Zara, Bershka, Pull&Bear stb. férfirészlegén olcsón juthatsz pólókhoz, farmerekhez.
Azt, hogy leárazva vetted nem tudja senki. Vagy vannak az Outlet bevásárlóközpontok, oda is érdemes lehet néha kinézni.
Az a baj, hogy azzal, hogy nem vesz róluk tudomást vagy épp beszól nekik nem lesz jobb.
Neki van igaza, mert normális az értékrendje, de ezt 14 évesen nehéz feldolgozni, hogy ki vagy közösítve, mert nem 30ezres a farmered.
Ha igénytelen, koszos, büdös lenne az más, az ilyeneket mi is kiutáltuk, mert az alapvető higiénia hiánya gusztustalan, és egy szegénytől is elvárható, hogy mosakodjon és mosson fogat.
Gratulálok a kérdezőnek a személetéhez, a józan eszéhez, és azt javaslom, hogy egy kicsit olvadjon be a többiek közé. Akár néhány (leárazva vagy turiban megvett) márkás ruhával.....
25, L
Utolsó előtti vagyok és csak az utolsót szeretném méltatni, hogy tökre ugyanúgy gondolkodik, mint én vagy a kérdező srác.
Ja, lehet, hogy hencegőnek fogok tűnni, de nekem huszonéves koromban az oldotta meg az ilyen gondokat, hogy használtan, de vettem egy német sportautót, (amit Stuttgart-Zuffenhausenben gyártanak) na ennek a birtoklása megold mindent. Akármilyen ruhám is legyen, onnantól nem érdekes :))
:) Utolsó előtti vagyok, köszönöm :)
Na igen, egy kocsi sokmindent megold :)
Amikor megvolt még a gyönyörű Audim, akkor akármilyen csöves tréningruha is volt rajtam, amikor elkocsikáztam a boltba egy liter tejért, elismerő pillantásokat kaptam :)
Mert hát egy jó kocsi státuszszimbólum, azt mutatja, hogy van mit a tejbe aprítani (mert hát egy többmilliós kocsi nem ugyanaz mint egy Gas farmer :))
Az a kocsi már nincs meg, most egy Lexus terepjáró az álmom (még álom marad sokáig).
Persze a kérdező 14 éves, így ez neki még távoli jövő.
Ha a kérdező helyében lennék, már most elkezdenék gyűjteni kocsira.
4 év alatt összejöhet simán egy használt kocsi ára, és 18 évesen jogsi+ kocsi..... majd néznek a felvágós majom ex- osztálytársak, akiknek kiintegetsz a kocsiból, miközben állnak a buszmegállóban :)
Még valami (bocsi, ha sok vagyok :))
Nem tudom mennyire vigasztal az ilyen, ismerek egy lányt, most lehet 20 körül. Kb. 15- 16 lehetett, amikor még nem volt nekem sem kocsim, és sokat jártam busszal, egy megállóban szálltunk fel.
Minden nap másik Retro gatya, kabát, Gas stb. holmikat viselt. Ahogy néha számolgattam, a teljes szettje bőven 60- 70 ezer felett volt (ha teljes áron vette persze, ezt nem tudhatom).
Felvágós, amúgy gyönyörű csaj volt mindig is- most is az.
Egy nem túl jó házban laknak, 1 kocsijuk van, egy régi szakadt Suzuki Swift.
Ha a lányra ránézel azt hiszed, hogy hű, de gazdagok, közben- szerintem a szülei erejükön felül próbálják a kényes kislibának megadni a drága cuccokat.
Amikor láttam kocsival anyuci mellett egészen lesüllyedt a kesztyűtartó alá szinte az anyósülésen, mert valószínűleg szégyellte a kocsijukat.
Pedig ha nem várná el a drága holmikat, lehet, hogy jobb kocsijuk is lehetne, szebb lehetne a házuk (többet lehetne arra költeni) stb.
Nekem is van egy kislányom, 2,5 éves, nagyon aranyos, azt hiszem semmi gond nincs azzal, ha a szülők reális keretek között megveszik azt amire a gyerek vágyik. De csak ésszerűen...
Tudod, ha valakit évekig megaláznak az osztálytársai, ha alkalom adódik rá, visszavághat.
Pl. azzal, hogy saját erőből vett egy kocsit, miközben a nagymenő, márkás ruhákkal felvágó menőjenők tömegközlekednek.
Nincs ezzel semmi gond.
És nyilván nem egy méregdrága többmilliós kocsit venne, hanem egy használt valami egyszerűt (pl. nekem az első kocsim egy 10 éves Seat Ibiza volt, 600 ezerért vettük 3,5 éve, SOS-ben kellett kocsi amikor kiderült, hogy babát várok, mert nem akartam buszozni terhesen).
Engem nem aláztak soha meg (pedig én sem jártam márkás ruhákban, kínai piacra jártunk- de nem is volt igényem a drága holmikra) de szerintem forrt volna bennem a méreg meg a düh és a bosszúvágy. Legalább ennyivel, hogy megmutassam, hogy képes vagyok magam elérni azt, amit ők még talán szülői segítséggel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!