Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Csak én utálom a nyarat az...

Csak én utálom a nyarat az öltözködés miatt?

Figyelt kérdés
Egyrészt nagyon nem szeretem a meleget, mert nagyon izzadós vagyok és folyik rólam a víz amint kilépek az utcára. Így sminkelni sem tudok normálisan, mert hiába használok tartós termékeket, egyszerűen undorítóan néz ki, ha szétizzadom. A hajamat is inkább kiengedve szeretem hordani, így áll jól leginkább, de nyáron az izzadás miatt ez is sztornó. Nagyon érzékeny a bőröm, hófehér és jellemzően pattanásos, aminek szintén nem tesz jót a napfény (könnyen leég, foltosodik stb.). A szőrtelenítés is katasztrófa emiatt, mert sok mindent kipróbáltam és még nem találtam olyan szőrtelenítési módszert, ami maximálisan bevált volna (ami után nem foltos, nem pattog ki stb.). Borotvát használok, de sok helyen pöttyös (fekete a szőröm, fehér a bőröm) és gyakran kipattog. Ha szőrös vagyok az a baj, de a szőrtelenített bőröm sem sokkal szebb látvány így. Az alakom is olyan, hogy inkább alhas, fenék és comb tájékán vagy vastagabb, illetve átlag magasságom van. Az elmúlt egy évben pedig még felszaladtak a kilók is, így most még emiatt is nehezebb ruhát választanom. Valamint fiatal vagyok, tehát elsősorban nem is olyan ruhákat szeretnék hordani mint öreganyám. Úgyhogy kérdés a ruhák hossza - a rövid ujjú/szárú dolgokat nem szeretem (mert világít a fehér bőröm és mindig beszólnak miatta, csúnya a szőrös/pattanásos/foltos bőr is és érzékeny a bőröm, most híztam is és így nem is túl előnyös, mindig összeértek például a combjaim és ott általában kidörzsölődik a bőröm), a hosszú nyári szoknyák és ruhák nagyon gázul néznek ki rajtam (nem vagyok hozzá elég magas és elég nőies), a testhez álló dolgokat nem bírom elviselni magamon, de a lengébb, lazább, bővebb ruhákban meg úgy nézek ki mint valami csöves vagy Hagrid a Harry Potterből. Szóval a nyarat mindig csak úgy átszenvedem, minél kevesebbszer kelljen kimenni az utcára, felöltözni stb., mert egyszerűen nem tudok mit felvenni, ami jól áll és jól is érzem benne magam.
2021. jún. 11. 11:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%
Ó hogyne. Beizzad a bugyim? Átázik annyira beizzad? Le is tiltottam.
2021. jún. 11. 13:41
 12/23 anonim ***** válasza:
90%
Nem ismernek határokat, az tuti, felelmetes 😂
2021. jún. 11. 13:41
 13/23 anonim ***** válasza:
92%
Tele van gyökérrel ez a fórum, Avokádó is príma példa.
2021. jún. 11. 14:07
 14/23 A kérdező kommentje:

5 - Az önbarnítót soha nem próbáltam. Mindig azt gondoltam, hogy attól az embernek természetellenes, mű, narancsos színe lesz és foltos lesz stb. De majd utánanézek. Tudsz esetleg ajánlani egy bevált terméket? Ugyanúgy kíváncsi lennék a sminkre is, hátha (mondjuk alapból vízálló termékeket használok, használok primert is és fixálom is a sminkem). A culotte nadrágokat nem szeretem, kényelmesnek kényelmes és szellős stb., de nagyon nem áll jól. Legalábbis nekem nem tetszik magamon, úgy érzem öreges és sokkal nagyobbnak tűnük benne mint alapból, annyira nem is az én stílusom. Általában valami szűkebb hosszú nadrág van rajtam (akár farmer, akár valami vékonyabb anyagú nyári nadrág) és valami póló vagy ruha, de azok közül is nehéz kiválasztani, ami jól áll (nem szeretem, ami túl bő, ami testhezálló, ami kivágott, ami túl rövid, ami túl hosszú stb.). Én soha nem tudtam nyáron normálisan felöltözni, a testemtől függetlenül, valahogy nem érzem jól magam a klasszik nyári ruhákban. A hidegebb időt például kimondottan szeretem, mert akkor lehet hordani csizmákat, pulcsikat, kardigánokat, kötötteket, sálat stb., azt imádom.

6 - Próbáltam mindenféle szőrtelenítési módszert, epilátort, gyantát, borotvát, kozmetikushoz is jártam és alapból több terméket, több módszer, krémeket, radírt stb. kipróbáltam. Nekem egyik sem vált be. Még a borotva a legkisebb rossz, így most azt használom. Hol írtam, hogy nem sportolok vagy nem étkezem egészségesen, hogy nem szeretnék változtatni a testemen? Megteszem mióta felismertem a helyzetet, de ez nem egy 2 napos folyamat és addig is ugyanúgy élni kell az életemet, addig is fel kell öltözni, addig is ki kell menni az utcára stb.. Mire látszódna bármi eredmény, véget ér a nyár. Egyébként is ez csak egy szelete a problémáknak, amit kiragadtál, de a nagy része a hízásom előtt is fennállt. Akkor is izzadtam, akkor is összeért a combom, akkor is ilyen alkat voltam, akkor is problémás volt a bőröm. Amióta az eszemet tudom egy szenvedésnek élem meg a nyarakat, szóval nem új keletű a probléma.

7 - A sminkelés nem egyenlő a mázolással, de gondolom ezt hiába magyarázom. A többire már reagáltam.

2021. jún. 11. 14:39
 15/23 anonim ***** válasza:
31%

"Megteszem mióta felismertem a helyzetet, de ez nem egy 2 napos folyamat és addig is ugyanúgy élni kell az életemet, addig is fel kell öltözni, addig is ki kell menni az utcára stb.. Mire látszódna bármi eredmény, véget ér a nyár."

Minden év augusztus 31-én tisztában vagy azzal, hogy jövőre is lesz nyár. Miért nem lehet már ősszel hozzáfogni lépésekben kialakítani a nyári formát? Nem ördöngőség, csupán elhatározás. Nem az utolsó pillanatra kell ezt hagyni, mert akkor már késő bánat.

Persze, nem azonnal látszódik az eredmény, ezért lenne jó minél hamarabb elkezdeni és nem meghízni.

"Hol írtam, hogy nem sportolok vagy nem étkezem egészségesen, hogy nem szeretnék változtatni a testemen?"

Pl. ez a rész tükrözi, hogy nem sportolsz, csak hízol:

"Az alakom is olyan, hogy inkább alhas, fenék és comb tájékán vagy vastagabb, illetve átlag magasságom van. Az elmúlt egy évben pedig még felszaladtak a kilók is, így most még emiatt is nehezebb ruhát választanom."

"Akkor is izzadtam, akkor is összeért a combom"

Mivel akkor se sportoltál, akkor se mentél le mondjuk heti egyszer 1 órát kocogni és akkor se foglalkoztál az étkezéseddel.

2021. jún. 11. 14:53
 16/23 A kérdező kommentje:
A kérdésből idézem: "Az elmúlt egy évben pedig még felszaladtak a kilók is". Szóval nem tudom milyen "minden év augusztus 31-ről beszélsz. A koronás-karanténos-távoktatásos-homeofficeos időszak számomra maga volt a pokol, beteg voltam én is, elveszítettem egy családtagom, depressziós lettem és még sorolhatnám, hogy mennyi sok szart hozott az életembe. Pont nem az volt az első szempont, hogy milyen lesz majd a nyári formám.... Úgyhogy egyáltalán örülök neki, hogy kezd rendeződni a helyzet és erre is tudok fókuszálni végre. Elkezdtem sportolni és egészségesen étkezem, ez tény és örülök neki (persze gondolom szerinted ez kamu, mert régebben is szartam rá ugye, nyilván). Amúgy az, hogy valakinek olyan az alakja, hogy "alhas, fenék, comb tájékán vastagabb" az szerintem nem azt jelenti, hogy kövér. Világ életemben így néztem ki, mindig széles volt a csípőm és nagy volt a seggem, ez alkati kérdés. Ugyanezt tudom mondani arra is, hogy összeér a combom, ez sem csak a kilóktól függ, hanem az ember testfelépítésétől is. Ha nagyon kíváncsi vagy le tudom írni, hogy 173 cm magas vagyok és 62 kiló voltam, most vagyok 15 kilóval több, vagyis 77. Persze, lehet valakinek a 62 is sok, de én akkor teljesen jól éreztem magam, egyáltalán nem láttam magam kövérnek. Persze, ez viszonyítás kérdése és biztosan van olyan, akinek a 62 is sok és az akkori alakomra is azt mondta volna, hogy az túlzás, kövér, ronda stb. Nekem viszont megfelelt, soha nem vágytam arra, hogy nádszálvékony, szálkás, izmos testem legyen és most sem az a cél.
2021. jún. 11. 15:10
 17/23 anonim ***** válasza:
20%

Én is veszítettem el családtagomat, történetesen anyukámat, mégse híztam 15 kg-t, mégse fojtottam zabálásba a bánatomat.

Jaj, annyira bírom mikor a legtöbben ezzel a kifogással jönnek, hogy "koronás-karanténos-távoktatásos-homeofficeos időszak". Otthon a négy fal között nem lehet tornázni, nem lehet odafigyelni, hogy miket eszel? Az internet tele van rengeteg tornavideókkal, lehet rájuk tornázni.

Aki pedig a karanténos idő előtt is odafigyelt magára, az ezalatt az idő alatt se hanyagolja el magát.

"Világ életemben így néztem ki, mindig széles volt a csípőm és nagy volt a seggem, ez alkati kérdés."

És miket is eszel, mennyit is mozogsz? Nem kell mindent a genetikára és az alkatra fogni, előbb az életviteledet vizsgáld meg, ha az 100%-ban helyes, akkor beszélhetünk csak a genetikáról és az alkati dologról.

"Nekem viszont megfelelt, soha nem vágytam arra, hogy nádszálvékony, szálkás, izmos testem legyen és most sem az a cél."

Akkor nem értem, hogy miért sajnáltatod itt magad, hogy pl.: "Szóval a nyarat mindig csak úgy átszenvedem, minél kevesebbszer kelljen kimenni az utcára, felöltözni stb." Ha ez így neked teljesen rendben van, akkor jól éreznéd magad a bőrödben, ergó, akkor kimennél az utcára.

A leégésre pedig a sok karotin segít, plusz a fényvédő krémek.

A szőrösség az sajnálatos. Hormonvizsgálaton voltál már?

2021. jún. 11. 15:20
 18/23 A kérdező kommentje:
Korábban nem volt szerves része az életemnek a sport, így a koronavírus járvány beköszöntekor sem az volt az első gondolatom, hogy hogyan fogok majd sportolni otthon, fel sem merült bennem. Előtte úgy néz ki szimplán elég volt az a napi szintű mozgás, ami az átlag hétköznapjaimmal járt és a barátokkal eljártunk együtt sportolni, de az inkább a szórakozásról, kikapcsolódásról szólt inkább semmint a testmozgásról. Viszont a koronavírus járvány miatt ez elmaradt, mert távoktatásban tanultam (egyetemre járok, minden órám online volt és minden nap gyakorlatilag a gép előtt kellett ülnöm az órákat hallgatva, beadandót írva, tanulva stb. és sokkal többet kellett önállóan készülnöm, tanulnom mint a jelenléti oktatásban), valamint a munkám is az online térbe helyeződött (így ugyanúgy a gép előtt kellett ülnöm a munkám miatt is) és így gyakorlatilag szinte egész nap csak ültem vagy éppen feküdtem. Emellett pedig nehezebb volt megoldani az étkezéseket is, illetve ahogyan mondod én "zabáltam" mikor az életembe jött egy-egy tragédia vagy nevezzük bárminek. Szóval elég kevés szabadidőm is volt, valamint engem lelkileg is megviselt a járvány és annak velejárói (gondolok az elszigetelődésre, a sok egyedüllétre, a veszteségekre stb.), amit akkor nem tudtam kellő módon kezelni. Ezt én nem kifogásnak szántam, ezek egyszerű tények és válaszoltam a hozzászólásodra. Tök jó, hogy te ennél sokkal tudatosabb vagy, sokkal jobban be tudod osztani az idődet, téged nem zökkent ki semmi, teljesen jól lerendezel magadban minden érzelmi kérdést stb., ez tök jó. Csak engedd meg nekem, hogy én ne legyen ennyire tökéletes, nekem ez nem megy, ha úgy tetszik "szar" ember vagyok hozzád képest vagy gyenge vagy bánom is én. A lényeg az, hogy nem értem, hogy neked ez most igazából miért jó és nem hiszem, hogy nekem bármi miatt is magyarázkodnom kellene egy anonim oldalon. Válaszoltam, mert gondoltam ezt már megteszem. Bár valószínűleg semmi értelme nincsen, mert most is csak kiforgatod a mondanivalómat (pl. nem a testalkatom, nem a testsúlyom az, ami miatt a korábbi nyarakat is szenvedésnek éltem meg, ami miatt nem akartam kimenni az utcára stb.) és okoskodsz, mintha a világ legújabb felfedezését tennéd meg (igen, használok fényvédőt és igen, voltam kivizsgáláson és nincsen semmiféle egészségügyi problémám).
2021. jún. 11. 15:59
 19/23 anonim ***** válasza:
9%
Kérdező, szard le, amit 17-es írt, nem véletlen van úgy lepontozva...a bunkóság határtalan!
2021. jún. 12. 14:09
 20/23 anonim ***** válasza:
47%

Tudom, az igazság fájdalmas, ami a legtöbb embernek nem tetszik. Mondd meg az igazat és betörik a fejed.

Az nem bunkóság, ha szembesíted a másikat hibájával, és hogy amit eddig tett az nagy valószínűséggel rossz.

Viszont fejlődni mindig lehet, ha az adott személy is akarja.

2021. jún. 12. 16:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!