Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért lett a 90-es években...

Miért lett a 90-es években tabu a férfiak öltözködésében az egészen rövid sort?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkodom ezen. Nézem a 70-es, 80-as évek fotóit és filmjeit, akkoriban nyaranta minden férfi (9-től 99 éves korig) minisortban mászkált nyaranta. Aztán jött a 90-es években egy neoprűd irányzat és a férfisortok elkezdtek drasztikusan meghosszabbodni. A prűd irányzat szerint a lábakat, különösen a combokat el kell takarni. De itt Magyarországon miért vették át az emberek ezt a prűd gondolkodást? Miért gondolják, hogy jó az, ha eltakarják a lábakat 40 fokban is? Kinek jó ez?

Attól miért lesz jobb bárkinek is, hogy egész nyáron hosszúnadrágban vagy halásznadrágban fő? Miért lettek "betiltva" a férficombok?

Lassan már ugyanúgy kezelik a férfiak combjait is, mint a női melleket. Azt megértem, hogy a nők nem járkálhatnak meztelenül hagyott mellekkel az utcán. De a comb mióta lett ugyanolyan tabu, mint a mell?

Tud erre valaki valamilyen magyarázatot? Miért lett takargatni való a férfiak teljes combrésze, sőt lassan a térde is?

Miért nem szalonképes és nem utcára való a férfiak lábának felső része?

2021. máj. 13. 11:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
23%

Te is egy divatdiktátor lehetsz...

De! Ne gondold azt hogy a te és a többi hasonló gondolkodású kedvévért fogok öltözni.

Majd amihez kedvem van, jelen esetben csupasz testtel, és nem sortban hanem RÖVID nadrágban ami nem a térdgatyát jelenti.

2021. máj. 14. 14:26
 22/28 anonim ***** válasza:
94%

21 felőlem mindegy, mit veszel fel, nekem amúgy sincs bajom a rövidgatyákkal.

csak nem értem, ha elvárod, hogy senki ne rinyáljon a látható combjaid miatt, akkor te milyen jogon rinyálsz mások látható testszőrzete miatt

2021. máj. 14. 14:38
 23/28 anonim ***** válasza:
8%

22!

Elárulom miért rinyálok.

Mert olyan vagyok, hogy amit kapok, azt adok.

Ha itt folyamatosan rinyálnak a rövidgatyák és más szerintük férfiakra nem való dolgok miatt, akkor én had rinyáljak más miatt ami viszont szerintük az ellentábornak jó.

2021. máj. 15. 10:44
 24/28 anonim ***** válasza:
82%

23 akkor további jó rinyálást.

egyszer majd csak sikerül kinőnöd ezt a korszakot, amin mások valamikor óvoda nagycsoport körül túljutnak.

2021. máj. 15. 11:36
 25/28 anonim ***** válasza:
0%
Az óvoda nagycsoport itt sok embernél jelen van, akik mások ruházkodásával foglalkoznak...
2021. máj. 16. 08:11
 26/28 anonim ***** válasza:
#19 A hajnak milyen funkciója van? NE az esztétikaira hivatkozz!
2021. jún. 4. 20:49
 27/28 anonim ***** válasza:
0%

26.

Hol írtam hajat?

2021. jún. 6. 08:57
 28/28 anonim ***** válasza:
Ha régi divat ha nem, nyáron izzados férfi vagyok, nekem van, ilyen mini farmer rövid gatya, igazi retró, lazább bővebb fazon, valóban olyan rövid mind egy boxer alsó, kánikulában azt veszem fel, boxer nélkül veszem fel száránál látszódna a boxer meg kánikulában így kényelmes, mi divat meg mi nem én nem azt nézem hanem ami épp jó.
2024. jan. 16. 05:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!