Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért lett a 90-es években...

Miért lett a 90-es években tabu a férfiak öltözködésében az egészen rövid sort?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkodom ezen. Nézem a 70-es, 80-as évek fotóit és filmjeit, akkoriban nyaranta minden férfi (9-től 99 éves korig) minisortban mászkált nyaranta. Aztán jött a 90-es években egy neoprűd irányzat és a férfisortok elkezdtek drasztikusan meghosszabbodni. A prűd irányzat szerint a lábakat, különösen a combokat el kell takarni. De itt Magyarországon miért vették át az emberek ezt a prűd gondolkodást? Miért gondolják, hogy jó az, ha eltakarják a lábakat 40 fokban is? Kinek jó ez?

Attól miért lesz jobb bárkinek is, hogy egész nyáron hosszúnadrágban vagy halásznadrágban fő? Miért lettek "betiltva" a férficombok?

Lassan már ugyanúgy kezelik a férfiak combjait is, mint a női melleket. Azt megértem, hogy a nők nem járkálhatnak meztelenül hagyott mellekkel az utcán. De a comb mióta lett ugyanolyan tabu, mint a mell?

Tud erre valaki valamilyen magyarázatot? Miért lett takargatni való a férfiak teljes combrésze, sőt lassan a térde is?

Miért nem szalonképes és nem utcára való a férfiak lábának felső része?

2021. máj. 13. 11:47
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Hát ez tényleg nem néz ki jól
2021. máj. 13. 15:10
 12/28 A kérdező kommentje:
2021. máj. 13. 16:01
 13/28 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=vKO5MNoq1sY&t=241s

Ebben is van. Viszont arra azért felhívnám a figyelmet, ha megnézitek a férfiak 90% hosszúnadrágban van, nyáron is, a strandra jövet-menet is. Szóval oké hogy volt aki minisortban nyomta, de a többségnek a bermuda így is egy szellősebb megoldás mint amit akkor hordott.

[link]

4: miről beszélsz, akkoriban csak fecske volt, mégis kificcentek a golyók. Igen, én se értem hogyan, de megtörtént.

2021. máj. 13. 16:48
 14/28 anonim ***** válasza:
56%
Egyetértek a 9-essel. Ez tényleg egy nyugat-majmolás,de teljesen céltalanul és fölöslegesen. És ahogy felhívtad rá a figyelmet,az atlétatrikó is hasonlóan járt,pedig régen nagyon gyakori viselet volt.Azért néha most is látni,de tényleg sok fiú nem is mer kimenni benne az utcára,még akkor sem,ha sportos alkata van. Pedig nekünk még a tesi órára is fehér atlétát kellett hordani,még nem is olyan régen.Könnyebb is volt benne mozogni,és jéé mindenki felvette.
2021. máj. 13. 17:51
 15/28 anonim ***** válasza:
6%

Kérdező.

Nagyon jó a kérdésed, ami a férfi combokat illeti.

Magyarországon színte beteges színtre emelték a férfi combok takargatását,

elég ha visszagondolunk arra mikor nagynehezen elkezdték felvenni a cicagatya futónadrágokat, egy ideig önmagában hordták, de egy gyökér rá vett erre is egy térdig érő szhart mert hát jajj, látszik combom..

Aztán pár barom ezt is követni kezdte.

Már ott tartunk, hogy a vízbe is térdgatyába mennek, nehogy barna legyen a combjuk a vádlijukkal együtt.

Részemről már csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon dugásnál baj e a fedettlen comb vagy ilyenkor a megoldás hogy boxerben vannak és csak a pötcsüket dugják ki.

2021. máj. 14. 08:54
 16/28 anonim ***** válasza:
Szerintem csak akkor szép egy láb sportban, ha szőrtelen. Sok pasinak szőrös és nem fogja leszedni. Inkább hord térdig érőt.
2021. máj. 14. 09:31
 17/28 anonim ***** válasza:
53%

15 vagyok.

Én mindenemet epilálom mert igényes vagyok.

Mellesleg ha szőrös a lábuk akkor a vádlin is taszító a látvány nem csak a combon.

2021. máj. 14. 10:28
 18/28 anonim ***** válasza:
a 80-as években az emberhez hozzátartozó testszőrzetet sem övezte ilyen iszonyodás, mint manapság.
2021. máj. 14. 10:45
 19/28 anonim ***** válasza:
30%
Most igényesebbek az emberek, és rájöttek hogy semmi funkciója nincs a szőrnek.
2021. máj. 14. 11:47
 20/28 anonim ***** válasza:
90%

ahhoz képest, hogy semmi funkciója, csakugyan megszenvedi a bőr az eltávolítását.

egyébként ilyen erővel tudd be azt is az egyre fejlődő igényesség megnyilvánulásának, hogy gáznak számít kisgatya méretű férfi sortban és fehér atlétában mások előtt másználni. az, hogy a szőr fúj, de a fedetlen férficomb nem fúj, együtt nem járja. vagy mindkettő oké, vagy egyik sem.

2021. máj. 14. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!