Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért csak a női nem körében...

Miért csak a női nem körében terjedt el a magas szárú csizma?

Figyelt kérdés

2021. márc. 22. 19:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Régen férfiak is hordtak, de aztán mikor a munkásosztály már nem engedhette meg magának, kivették a divatból.
2021. márc. 22. 20:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Oké, de az már történelem. Most viszont jönnek mennek a divatok.
2021. márc. 22. 21:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom a konkrét okát, de én arra gondolok, hogy azért mert olyan nőies. Szépen kiemeli a lábszárat, optikailag vékonyabbnak is mutatja, és ez a nőknek áll jól. Szerintem ezért.
2021. márc. 23. 00:12
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy sípcsontig érő, hosszabb csizmát férfin is el tudok képzelni. És az Alpokban, meg ahol nagyobb hó van láttam is már férfiakon sportosabbat, elegánsabbat is. Annál hosszabbat semmiképp sem. Még nőkön is nagyon szexuális a térdig érő csizma.
2021. márc. 23. 00:24
 5/9 A kérdező kommentje:
Amikor kisgyerek voltam, hosszú szárú csizmában jártam télen. De az funkcionális volt. Akkor még voltak nagy havak. De egy nőnél nem is kell hidegnek lennie.
2021. márc. 23. 04:41
 6/9 anonim ***** válasza:
35%

Ezt is lenyúlták tőlünk mint sokminden mást!

A huszárcsizma jól néz ki, nem tudom miért nem hordják.

2021. márc. 23. 08:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Majd visszajön a divatba amikor rájönnek hogy így le lehet gombolni a férfiakról 2-3 évente 40 ezer Ft-ot.

Egyébként Angliában elég sok férfi hord Hunter gumicsizmát esős napokon.

2021. márc. 23. 12:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Szerintem is szexi a nőkön.
2021. márc. 23. 13:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs, mindenesetre én pasiként simán hordom. Azt meg szarom le, hogy egyáltalán nem divat a férfiaknál. Van egy Aigle Parcours vadász gumicsizmám, egy Fouganza lovagló gumicsizmám, egy fekete Hunterem (igaz, ez már repedezik, így csak itthonra használom már a kertben), egy 30 soros térdig érő Ranger acélbetétesem, és egy szintén acélbetétes Syberian Camminare bélelt gumicsizmám, ami -70 fokig véd a hideg ellen (a neve utalhat erre).

Ha csak leesik egy átlagos eső és csak kisebb tócsák vannak, nem özönvíz, már akkor is minden szívbaj nélkül felveszem a gumicsizmát.

De pl. január-februárban, mikor -15 fok volt, akkor a bélelt Syberian csizmát hordtam. Bele még 2 zokni, farmer betűrve, az alá még 2 melegítő, felül a kabát alá még 3 réteg és nem fáztam 2 óra korán reggeli kintlét után sem. Sőt, mikor olyan délelőtt 9 felé "felmelegedett" mínusz 5 fokra, akkor még én kezdtem el izzadni, annyira túl voltam öltözve.🙂

De a lényeg: a hosszú szárú csizma praktikus tud lenni és jól is néz ki. Nem csak nőkön. Egyébként vicc, amiket a férfiosztályon csizmaként árulnak, gyakorlatilag sima rövid szárú cipők vagy bakancsok. Esetleg 1-2 bakancs talán a bokát ha eltakarja valamennyire. De közelében sincs egyik se a csizmának.

Egyébként tényleg eredetileg férfiviselet, és kétlem, hogy azért ment volna ki a divatból, mert nőiesen néz ki. Szerintem a huszárok vagy a katonatisztek a hosszú csizmáikban elég vagányul néztek ki, nem pedig nőiesen...

2021. márc. 24. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!