Tényleg gáznak számít bizonyos emberek szerint az higy valaki prémium márkás holmikban jár?(CK, Boss, Tommy, Armani stb stb)
Gáznak számít? Nem. De akkor tegye fel a kezét az, aki ezt a kijelentést, véleményt amit a kérdező leírt, azt hallotta már olyan embertől, aki márkás ruhákat visel.
Általában ez a vélemény mindig olyan emberektől jön, akik nem engedhetnek meg még egy CK vagy Hilfiger pólót sem (ami lássuk be, annyira azért nem elérhetetlen mint sokan gondolják). Ezzel nincs gond, mindenkinek más az anyagi helyzete. De amikor az ilyen emberek elkezdenek károgni azokra, akik megengedhetik és meg is veszik... Na az szép. Általában a tipikus savanyú a szőlő jelenség. Nekik nem futja rá, úgyhogy hintik az igét, hogy hülyeség, sznobság, felvágós, stb...
Ez mindenre igaz. Telefonra, autóra, mindenre. Aki nem engedheti meg magának a közép / felső kategóriát, az elkezdi megmagyarázni, hogy nem baj, mert úgyis hülyeség, meg felesleges.
Autóknál mennyi ilyet látni... Cikkeznek egy 30 milliós 400 lóerős kocsiról, és jönnek a nyomorult kommentek. Úúú minek aaz? Úgyis csak 130-cal mehetsz vele. Úúú az felesleges, úgyse használod ki. Úúú ennyiből házat veszek. ÁÁ mennyit fogyaszt, kinek kell ez! Úgyis csak elromlik! Úgyis csak ellopják!
Na... Ezek az emberek ugyan ezt csinálják márkás ruháknál is.
Én is imádom a márkás dolgokat. És a ruhatáram nem áll meg a Hilfiger szinten. Van egykét high-end márkám / darabom is. Nagy logóval, kis logóval, logó nélkül. Minden.
100%-ban magamnak veszem. Pont nem érdekel, ki mit gondol róla.
Aki azon aggódik, hogy úgyis hamisnak nézik. Persze. Akinek ilyen a mentalitása, nem tudsz vele mit kezdeni. Ha nincs mellé egy olyan stílusod, megjelenésed, tényleg nem fogja senki elhinni, hogy eredeti.
Aki meg károk a nagylogós CK, Hilfiger, RL satöbbi pólókra, pulcsikra. Gondolom egy harmadannyiba kerülő böszmenagy logós Adidas pulcsi nem gáz. Mennyien hordanak ilyet. Vagy Nike. Azzal nincs gond. Azt szabad hordani, mert az nem polgárpukkasztó márka. De ha valami pár ezerrel drágább, akkor az úúúúú tuti fel akar vágni!
Amúgy meg annyit hozzá fűznék... Ki lehet fogni ezeket a márkákat nagyon jó áron is, pl outletekben. Van Hilfiger farmerom, amit ~10 ezer Forintnak megfelelő euróért vettem. Márkaboltban. Nem second hand. Nem turkáló. Márkabolt. 10 ezerért Zarában adnak nadrágokat. Ha azt veszed, az gondolom nem gáz. Ha ugyan ennyiért márkásabbat veszel, akkor felvágós sznob vagy :D
És nem leszek álszent. Kijelentem, hogy a legtöbb ilyen CK, Boss, RL, bármilyen póló minősége nem radikálisan jobb, mint egy fastfashion márkáé.
Van 30 ezres fehér Burberry pólóingem, 15 ezres Joop, meg volt 5000 forintos Zarás. Anyaga szerintem kopp ugyanaz mindháromnak, más logóval. De ha vennél egy Guccit 150 ezerért, az is ugyan olyan lenne.
Érdekes ez a márka - minőség dolog.
Látok embereket a 20M+-os kocsijaikból kiszálni, kezükben a 500-as telefonnal, de az a bizonyos ördög a részletekben..., igen, amikor 100 forintos öngyújtót használ, 100 forintos tollal ír alá, és divatórát visel,...na nekem ez is gáz.
Egy időben sok márkás ruhát vettem, aztán rájöttem, hogy pénzkidobás, mert itt olyan klóros, kemény a víz, hogy mindegy milyen géppel és programon mosom, mindegy milyen mosó vegyszerrel, 5-8 mosás, és beszürkül, a kínaalsói no-name pont úgy, mint D&G.
TIPP: Tudjátok hol kapni a legjobb zoknikat? A munkaruha/munkavédelmi boltokban! A bakancsokhoz való melós zoknijaik, magasan verik a legjobb, túlárazott sportzoknikat.
Nem a márkás ruha a gáz, hanem az amikor valaki nem önmagáért (mert tetszik neki, kényelmes, hasznos stb) hanem magamutogatás miatt veszi meg.
"nézd csak, nekem telik rá, neked meg nem. Hi-hi-hi" üzenet zavar sok embert.
Személy szerint nem minden terméküktől vagyok elájulva, sőt!
Tommy Hilfiger-es téli dzsekim van. Mikor megláttam egyszerűen nem tudtam ott hagyni (világos rózsaszín mellesleg). Nagyon-nagyon szép, bár jön belőle a pihe. 😒 Ha sötétebb cuccot veszek fel (farmer) befogja, már a derekánál elszíneződött ( a belső része). A pólójuk: némelyik nagyon jó, némelyik nem nagy durranás, nincs benne csinosítás. A színe tetszett, így meghagytam, de mondhatni megbántam. A nadrág ugyancsak Tommy, első alkalom után csimbókos lett. Van Tommy táskám is, nagyon szép, szeretem.
CK, fehérneműim vannak, szépek. Mivel viszont Srí Lankán gyàrtják, így nem veszem többé a termékeiket. Visszataszító, hogy semmi sem elég nekik, nem más kiszipolyozásából kellene meggazdagodni. Célom itt a rabszolga alapú munkára. Mondjuk a pumának meg vietnámban van, szóval azzal is megjártam.
Én is csak a minőség miatt veszem. Hol bejön, hol nem. Attól, hogy márka név, még lehet ám silány. Lagerfeld pólót is visszaküldtem. Külföldön élek, itt normàlis, hogy ilyen márkákat viselsz, senkit nem érdekel, tehát nem más miatt vásárolom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!