Egyforma magasságú, amúgy hasonló fazonú cipők közül az számít elegánsabbnak, amelyiknek vékonyabb a sarka? Pêldául igaz, hogy ezek közül az első hétköznapibb, a második inkább alkalmi? Vagy ilyen részletekre úgysem figyel senki?
Szerintem a használhatósága alapján igen, a vékony sarkú kényelmetlenebb, nehezebb benne járni, ezért inkább alkalmi, a blokksarkú meg kényelmesebb, azt többen választják hétköznapra.
2021. jan. 31. 15:28
2/15 anonim válasza:
A blokksarkú kényelmesebb hátköznapra. De a képen látható cipőt alkalomra is el tudnám képzelni megfelelő ruhával.
2021. jan. 31. 16:38
3/15 anonim válasza:
fhu ezek nagyon rondak, plane a 2.
amugy igen, altalanossagban a tusarku elegansabb, de en pl. nem szeretem, mert nem is kenyelmes es nem is illik hozzam, ezert inkabb vastagabb sarkukat hordok, az osszkep ugy is elegans tud lenni.
2021. jan. 31. 17:49
4/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Örülök, ha tényleg csak kényelem szempontjából van különbség. Sajnos tűsarkúban nekem megfájdul a bokám az egyensúlyozástól, füvön vagy kavicson pedig a szó szoros értelmében elakadok. Ezért reméltem, hogy a vastagabb is megfelel alkalminak. :)
3-as: Szerintem ezek nagyon is szépek, pont az a klasszikus magassarkú fazon, ami sosem megy ki a divatból. Te milyet javasolnál inkább?
2021. jan. 31. 20:19
5/15 anonim válasza:
A tűsarkú elegánsabb, a blokksarok kényelmesebb. Viszont, én azt mondom inkább viseljen valaki vastagabb sarkú cipőt, ha nem tud tűsarkúban járni, mert annál viszont nincs kiábrándítóbb, ha tűsarkóban totyog.
2021. febr. 1. 00:38
6/15 anonim válasza:
Hát, nekem a blokksarok sehogy nem tetszik. A tűsarok sokkal inkább. Igaz, akinek nehézséget okoz a járás tűsarokban, az persze a blokkot választja. Csak hát az olyan csúnya... Akkor már legyen inkább éktalpú, mert az még szép, meg abban lehet is járni (régen nem rajongtam azokért sem, de amióta van, tetszik).
2021. febr. 1. 08:42
7/15 anonim válasza:
A tűsarkú minden szituba okés, blokksarok alkalminak használva “no go”. Blokksarok max mászkálós hétköznapi viseletnek jó amikor annyira nem számít mi van a lábadon. De sztem érdemes megtanulni járni a tűsarkúban, olyannal kezdeni ami nem túl magas és ha már komfortosan tudsz járni benne akkor magasabb darabokat venni így szép lassan megszokja a láb is és már nem fog gondot okozni az olyan se amibe szinte lábujjhegyen kell járni. Utána mindenhova fel lehet venni és nem kell azon agyalni többet h megfelelő lesz-e a cipő. :)
febr. 18. 09:33
8/15 anonim válasza:
Ha az elegánsságot kérdezed, akkor a tűsarok a szebb. Én magam utálom a blokksarkot. Lehet, hogy stabilabbnak tűnik benne a járás, de szerintem egyszerűen nagymamás...
febr. 19. 09:29
9/15 anonim válasza:
7-es, 8-as: alapvetően egyetértek, de a kérdezőnek füves és kavicsos terepre is kellett a cipő. Ott szerintem fizikailag lehetetlen tűsarkakon stabilan járni. Max. akkor, ha beragadok, és ANNYIRA stabil leszek, hogy nem is tudok továbbmenni. :)
febr. 20. 16:03
10/15 anonim válasza:
Füvön és kavicson inkább leveszem, bármilyen magassarkú: a cipőnek se test jót, meg a bokámnak se, ha véletlen kifordul. Sztem ilyenkor mezítláb biztonságos.m, ha nincs nálam lapos talpú cipő. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!