Hogyan tudnék fiatalabbnak kinézni a koromnál?
24 vagyok, örülnék, ha 20-nak néznék ki. Most olyan 22-nek szoktak nézni.
Nem gyerekesen szeretnék vagy qrvásan, csak fiatalabbnak. Gondoltam rá, hogy a fogyás segítene, meg hosszabb haj, olyan fiatalossabb szettek, de nem tudom. Sminkeléssel lehet ezen segíteni?
Kérlek ne azon menjen a beszélgetés, hogy miért szeretnék fiatalabbnak kinézni, ez az én dolgom, a kivitelezésében kérem a segítségeteket. Köszönöm!

Jól összeválogatott oufit például sokat segíthet a helyzeten. Milyen ruhákat szoktál hétköznapokra felhúzni?
Egy fiatalos frizura is elég jó ötlet. Milyen a mostani hajad/hajviseleted? Nem feltétlen a hosszú haj a "fiatalos".
Illetve, a bőr általános állapota, ami igazán sokat számít. Én 28 éves vagyok, de sokszor 22 körülinek néznek (például a munkahelyemen). Soha nem dohányoztam és kimaradt nekem a korosztályomra jellemző szolárium őrület, így a bőröm is sokkal jobban néz ki, mint mondjuk a dohányzó (amúgy fiatalabb) munkatársaimé.
Arcodat hogyan ápolod?

A sminkeléssel pont az öregítést éred el.
Élj egészségesen és vitamindúsan, stresszmentesen, aludj napi minimum 7-8 órát, ne élj káros szenvedélyekkel és mozogj rendszeresen. Ennyi a titka az egésznek, ha nem vesszük figyelembe a genetikát, mert van, aki genetikailag néz ki jóval fiatalabbnak.
Hát a bőröm nagyon gáz azt tudom, de abban nem sikerült dűlőre jutnom. Mondjuk a vírus óta nem voltam kozmetikusnál se, de nem is tudom már mit kenjek magamra.
Öltözködni leginkább alkalomhoz illő egyberuhákat, harisnyával, balerina cipővel szoktam hordani.
A hajam kb vállig ér, a belseje/alja magától göndörödik, a teteje, külseje magától egyenes, szóval legtöbbször felfogva hordom. Korábban vörösre volt festve az jól állt, ismerőseimnek is tetszett, de roncsolta a hajam, szóval leálltam vele, így most barna.

1-es vagyok. Akkor jelentkezz be nyugodtan a kozmetikushoz (attól még, hogy vírus van, lehet menni egyszer-egyszer).
Mi a gond a bőrőddel? Van valamilyen arcápolási rutinod?
Ahogy a kettes válaszoló is írta, kell a rendszeres sport, egészséges táplálkozás, 7-8 óra alvás. Napi 1,5 vagy 2 liter víz.
Nagyok a pórusaim, könnyen zsírosodik és szárad ki egyszerre, miteszeresedik is, de mellette érzékeny, úgyhogy nem tudok báemit használni.
A víz, sport megvan, de akkor az alváson, evésen javítok. Köszönöm.

Nincsmit!
Tanácsot így nem nagyon tudok adni, ha nem írod le a rutinodat.
Az arcápolásit?
Este garnier arcmosó, ha volt rajtam smink garnier olajos micellás vízzel mosom le (csak szem sminket használok). Reggel pedig ugyanez a micellás víz. A bb krémeket nem bírom, napkrémet meg nem találtam olyat, amit a bőröm is szeretne meg én is el tudok viselni magamon. A kozmetikusom azt mondta, hogy ez így elég. Korábban 2 havonta jártam hozzá.

Ez így elég kevésnek tűnik (ha tényleg csak ennyit használsz).
Én a következőket ajánlom: elsősorban, tudd meg pontosan a bőrtípusodat (mert annak megfelelően kell termékeket vásárolni). Ha zsíros, akkor annak megfekelő dolgokat kell használni. Nekem kombinált, érzékeny bőröm van (az arcom nagy részén száraz, viszont a T vonalban, ami az orr, szemöldök, homlok és áll vonala, meg zsíros).
Minden este használj valamilyen arclemosót. Én most a Bioderma sensibio gel moussant arclemosót használom. Nekem nagyon bevált! Hetente egyszer szoktam arcradírt is használni (most Himalaya arcradír van itthon). Utána micellás lemosó, ez vissza állítja a bőr ph értékét (most éppen garnier van itthon, de ebből is váltani szeretnék Biodermára). Ezeket a lépéseket természetesen reggel is meglehet ismételni. Van éjszakai arckrémem és van nappali arckrémem is. Ezeket az arctisztítás végén kenem fel. A nappali Biodermás, az éjszakai Eucerin krém. De nem muszály ilyen drága dolgokban gondolkodni (én tudatosan térek át a gyógyszertári dermokozmetikumokra). Eddig Neutrogena water gel krémet használtam (az jóval olcsóbb).
Sok dm-es, rossmanos kozmetikai termékkel nyúltam már mellé, így inkább veszek egy drágább, megbízhatóbb terméket. Egy fényvédő is jó lenne. Mindenképpen olyan arckrémekben gondolkodj, amiben van fényvédő.
Sajnos nem lehet egy-egy joly joker termékkel megúszni az arcápolást. Lehet több félét is ki kell próbálni, hogy megtaláld az igazit.
Ez egy alap rutin, amit leírtam. Ajánlom neked a krémmánia oldalt. Ott lehet véleményeket olvasni a termékekről, termékek összetevőiről. Én mindig lecsekkolom az adott terméket, mielőtt megveszem.

Ekkora hülyeséget. Komolyan létezik olyan, hogy valaki úgy néz ki, hogy évre pontosan 100%-ban megmondják hogy hány éves?
Őszintén... Néha nem tudok megkülönböztetni egy 18 évest egy 30 évestől...
te meg itt 2 éveken lovagolsz :D. Mi a különbség kinézetre egy 20-22-24 éves nő között? Komolyan...
Mi az, amit ha magadra aggatsz, akkor nem 24-nek, hanem csak 22-nek nézel ki? Nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!