Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért mondják sokan a Rolexre,...

Miért mondják sokan a Rolexre, hogy a svájci órák Michael Koorsa?

Figyelt kérdés
Fél éve el kezdtem dolgozni egy irodában és itt mindenkin elég menő órák vannak. Én nem értek annyira az órákhoz, ezért biztosra mentem és vettem egy használt Rolex Datejustot. Aztán itt többen mondták, hogy a Rolex vérciki kvázi divatmárka, semmi nincs a marketing mögött. Ez mennyire igaz?

2020. szept. 16. 15:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A Festina embere akik meg a kínaisvájci óragyártás élharcosai. Ennyi erővel a MVMT marketingesét is kérdezhetnénk a luxus órapiacról elvégre ő is "szakértő" az ilyen dilettáns vérpistikék szerint.
2020. szept. 19. 09:44
 12/20 anonim ***** válasza:
85%
Oké, eldöntötted magadban, hogy a rolex sz_r. Nincs ezzel baj, saját véleményed. De akkor könyörgöm, minek jössz ide erőlködni, mint egy dilettáns vérpistike a délutános műszakból? Ezzel a stílussal pont ekkora szintet ütsz meg, mint amikor a cigi szünetben Jankó, Fecó, meg Dzsonatán, egymás között bólogatnak, hogy a rÓlex csakis átverés lehet, mert sok milliót kérnek érte.
2020. szept. 19. 11:53
 13/20 anonim ***** válasza:
69%

Kedves Kérdező, láthatnánk egy fotót a Rolexeddel?

Pl a gyk adott posztja előtt tartva..

2020. szept. 19. 15:11
 14/20 anonim ***** válasza:
72%

Rolex egy középkategóriás márka? Az jó :D...

Legolcsóbb Rolex modell (konkrétan szerintem a DateJust) az is millió fölötti. Egy-egy alap Submariner is 3 millió fölött van. Aztán az arany Rolexek meg simán belekóstolnak a tizen millióba is. Ha neked ez középkategória, akkor gratulálok :D.

Mindig van drágább... Mihez viszonyítod? Egy 60 milliós Patek Philippe-hez képes igen, jelentősen olcsóbb. Attól még nem lesz középkategória. Akkor viszonyítsuk a 60 milliós Pateket a tökömtudja valamelyik néger Repper többmillió dolláros szanaszét gyémántozott órájához. Árban a Patek a töredéke. Akkor a Patek Philippe egy középkategóriás márka?

Nem.

Ahogyan a Rolex sem középkategória. Szériában gyártott luxusóra árkategória. És kiemelném, hogy szériában gyártott. Ezeknél ez a luxus ársáv. Ne hasonlítgasd az egyedileg készített órákhoz, akiket egy svájci 97 éves órásmester reszelget minden nap, akiről valszeg életedben nem hallottál, és 1 darabot csinál meg egy évben 160 millió Forintért.

Szóval de. A Rolex az az óragyártásban a luxus árkategória. Az, hogy közkedvelt, és mindenkinek az az "alap", ha azt mondod, hogy luxus karóra, hát azzal nem tudsz mit kezdeni. Még az is ismeri, aki amúgy nem ért az órákhoz. Ez kinek hátrány, kinek előny. De ettől a márka nem lesz kevesebb. Attól, hogy népszerű, mindenhol ottvan, nem lesz divatmárka.

HA azt mondod luxuskocsi, legtöbben a német Audi BMW Merci trióra gondolnak, néhányan a Bentley, Rolls Royce. És? Ettől a márka kevesebb?

Sose a márka tehet róla, hogy kik veszik, kik vezetik, kik hordják...

És a "semmi nincs a marketing mögött"... Hát nemtudom... Egyszer fogj kézbe egy 3 milliós Rolex Submarinert, meg fogj kézbe egy 60 ezres divatmárka-búvárórát. Aztán látni / érezni fogod a különbséget.

Nyilván nemórás szemmel azt fogod látni, hogy óra-óra. Mutatja az időt, de ne mfogod érteni az árkülönbséget. De azért na... Nyilván nem egy kézzel készített valami. De nem is akar az lenni.

Tömeggyártott órákat nézve a Rolex minőségben semmivel nem szarabb, mint a "konkurencia". Tudomisén Hublot, Omega, Breitling... De mivel az a legismertebb, azt a legkönnyebb utálni is, meg leszólni.

Ugyanúgy hordják majmok az utóbbiakat is. Amikor Berki Krisztiánnak el kellett játszania az édes életben hogy tökömtudja hányszáz milliós Hublotot vesz? Akkor az nem volt ciki a márkára nézve? Akkor a Hublot nem lett a "svájci órák Michael Korssza"?

2020. dec. 1. 11:01
 15/20 A kérdező kommentje:
A középkategória 6-8 ezer CHF-ig tart. Az órák kategorizálása nem a magyar minimálbéres prolik szája íze szerint történik. Egyre több Rolex modell árazása csúszik oda, de ettől a Rolex nem lesz jobb márka. Csak a hypeot keltik évek óta meg árat emelnek, de nincs mögötte semmi fejlődés. Jaj tudom most már van inháúz múvment mert megvették a szerkezetgyártót aki eddig bérbe gyártott nekik, az is csak parasztvakítás.
2020. dec. 1. 12:00
 16/20 anonim ***** válasza:

Ez a "6-8000 CHF" ezt hol láttad? Tudtommal nincs törvény kiadva rá. Nincs egy hivatalos dokumentum, ahol ez le van írva. Szóval ez pont annyira valós infó, minthogy én most itt kitalálom, hogy szerintem 1-2000 CHF a középkategória.

Akkor kérlek mondd el, mit tekintesz felsőkategóriának, ami abban az ársávban mozog, mint a Rolex.

Mert ahogy elnézem, neked semmi más nem böki a csőröd, mint hogy milyen drága a Rolex.

2020. dec. 1. 12:33
 17/20 A kérdező kommentje:
A Rolexszel nem az ára lenne a baj ha lenne mögötte teljesítmény, de enniért sorjás mutatók meg rosszul felrakott lünetta, koszos számlap kissé nevetséges. Annyiért kapok órát akkor minek vennék sz.rt?
2020. dec. 1. 12:37
 18/20 anonim ***** válasza:

„17/17 A kérdező kommentje:

A Rolexszel nem az ára lenne a baj ha lenne mögötte teljesítmény, de enniért sorjás mutatók meg rosszul felrakott lünetta, koszos számlap kissé nevetséges. Annyiért kapok órát akkor minek vennék sz.rt?”

Ez ügy ez garantáltan eredeti Rolex, nem utánzat?

2020. dec. 1. 12:43
 19/20 anonim ***** válasza:

Utolsó: Ott a pont, nekem is az a sanda gyanúm, hogy őt csak átkúrták :D

De kérdező, pont ezért kérdeztem. Mert még mindig csak a Rolexet köpködöd, de nem mondtál másik márkát, hogy akkor szerinted mi a luxus kategória.

Mert te azt hiszed, hogy pl. egy Hublot az sokkal minőségibb? Kidolgozottabb? Pontosabb? Vagy egy Omega? Megnyugtatlak, nem az :D. Ezeken a szinteken nincsenek ordító különbségek a minőségben.

Sőt, mondok jobbat. Láttam Instán egy összehasonlítást. A másodperc mutatókra voltak rázoomolva de nagyon. Rolex volt közöttük, valamilyen Patek Philippe, meg még 2-3 valami nagy svájci, nem emlékszem. A sorjákat nézték. Mennyire pontos a másodperc mutató formája. Mennyire egyenes a széle. Ismétlem. A másodperc mutató. Ami nagyjából olyan 5 tized mm vastag. És annak nézték a sorjáit a szélén! Tökömtudja hányszoros nagyításban. És tudod melyik svájci óra volt a legszebb? Elárulom. Semelyik. Nem, nem az X 10 milliós milliós Patek Philippe. Tudod melyik nyert? A Grand Seiko. Igen.

De ez tudod milyen összehasonlítás volt? Szabad szemmel pont ugyan úgy nézett ki az összes mutató. Nem mondod meg a különbséget. Csak akkor, ha felnagyítod az egészet. De őszintén... Ez kit érdekel? Mint végfelhasználó, te mit érzékelsz ebből? Semmit. Óragyártók között maximum presztízs kérdése, hogy kinek kidolgozottabb a másodperc mutatója. De ez a végfelhasználót aligha érdekli.

Nem hallottam még olyat, hogy valaki azt mondja: Gyerekek én nem veszek Rolexet. Én Grand Seikot veszek, mert annak 50 szeres nagyításban szebb a másodperc mutatója.

Szóval nyugodj meg, ha minőséget akarsz a pénzedért 2-3 millióért, BÁRMIT veszel ebben az árkategóriában ami hivatalosan ennyibe kerül, nem fogsz szart kapni. Legyen az Rolex, Tag Heuer, Breitling, vagy akár egy Grand Seiko. Nem fogsz csalódni. Nem lesz az, hogy felveszed, és azt mondod, "atyaisten de gagyi ez a 2 milliós karóra".

2020. dec. 1. 13:06
 20/20 anonim ***** válasza:

"Fél éve el kezdtem dolgozni egy irodában és itt mindenkin elég menő órák vannak. "

Pontosan milyenek azok a menő órák?

Amúgy egy off kérdés: miért ennyire fontos a látszat? Azért keresed a pénzt, hogy mások többet gondoljanak rólad? Én ennyi pénzt inkább befektetnék mondjuk állampapírba. Egyrészt szerintem a Rolex órák, bár elhiszem, hogy kiváló minőség, abszolút nem kimondottan szépek (főleg az arany/acélarany darabok), másrészt meg én ennyit egyszerűen nem adnék ki óráért, pedig van olyan, ami nagyon is tetszik.

2021. okt. 24. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!