Milyen harisnyát ajánlanátok, ami test színű, de egyáltalán nem átlátszó?
Mostanában kellene? Ha igen, akkor semmilyet. Ezeknek a vékony testszínű harisnyáknak pont az a lényege, h alig lehessen észre venni, h a lábon van. Ebből következik, h minél átlátszóbb, annál észrevehetetlenebb a lábon. Olyan 60-dentől fölfele vannak olyan harisnyák, amik nem látszódnak át, viazont olyan vastagból a testszín elég csúnyácskán fest a lábon. Egyszer volt rajtam csak ilyen vastagabb testszínű, azóta 30 den fölött nem testszínűzök, hanem a klasszikus feketét hordom, esetleg valami sötétebb színárnyalatot.
Amúgy miért baj az, ha átlátszó a harisnya, ha megkérdezhetem? Csak mert, ha pl azért kell, mert nem sikerült rendesen szőrteleníteni, azt egy vékony (átlátszó) testszínű is eltakarja, de egy vékony fekete az tutibiztos!
Nem tudom én sose kapok szépet, mindnek természetellenes parizer színe van és olyan nénis. Kb mint a szilikonpánt, nem láthatatlan, sőt inkább kiemeli, hogy nem bőr van ott.
Nekem a fehér vagy a színes jobban bejött.
4-es pedig vannak. Csak rá kell érezni, ami nem mindig megy könnyen. Ismerős nekem is amiről írtál, bőven vannak borzasztó csúnyák, természetellenes hatásúak. Ezek általában a celofántasakban árult pár száz ft-os kreppharisnyák, amit egy valamire való igényes nőnek bűn hordani. Azt meg kell hagyni a mamókáknak, esetleg olyan sulis lányoknak, akik a fehér harisnyához már nagyok, viszont vigyázni még nem tudnának egy komolyabb harisnyára.
Amit tudok tanácsolni: lehetőleg ne olyan harisnyát vegyél, ami téglalap dobozba van belegyűrve, hanem olyat, ami vékony lapos csomagolásban van, és szépen fel van hajtva egy kartonlapra. Általában ezzel már el lehet indulni, persze mindkét esetben vannak kivételek, viszont általában azért igaz, h a lapra hajtogatottak igényesebbek, mint a tégladobozosok/celofánzacsisak. (Amire biztosan tudom mondani, h szép és könnyen elérhető a Tescos F&F harisnyák, ár érték arányban baromi jó cucc) Amúgy, ha érzel hozzá lelkesedést, menj be egy harisnya boltba, és kérd meg az eladót, h mutasson pár félét, akkor majd látni fogod a különbségeket harisnya és harisnya között. Magadtól is megteheted, ha nem szívesen vonnád be az eladót, akkor minél több félét próbálj ki, és amelyik tetszik, azt jegyezd meg. Viszont ne ragadj le az elsőnél ami bejön, érdemes tovább próbálgatni, mert simán lehet olyan, ami mégjobban megtetszik. (Én pl még a mai napig is ha belefutok olyan harisnyába, amilyet még nem próbáltam, feltétlen veszek belőle). Én pl így tapasztaltam ki a harisnyák közti különbségeket, és viszonylag sok időbe telt, és mivel szeretem a harisnyákat, motivációm is volt. Mostanában a legtöbb harisnyámat netről rendelem, mert ott minden egy helyen van (van 4-5 márka, amiket általában használok) nagyobb a választék, és általában olcsóbb is, és mivel 1-2 havi mennyiséget veszek, egyszerűbb ha házhoz hozzák, mint bevásárlásnál 6x átpakolni. Viszont a netes vásárlást csak annak ajánlom, aki egy picit legalább képben van a harisnyákkal, tudja mire kell figyelni, mert amúgy könnyű mellé fogni. Jópár ismerősöm járt már pórul ezért. Főleg azért, mert sokan úgy vannak vele, h a harisnya az harisnya kár is vele ennyit foglalkozni, bőven elég annyi, h fekete vagy testszínű, vékony vagy vastag.... Pedig nem ennyiben merül ki a dolog... . Mindegy, a lehetőség adott próbálgatni kell, főleg ha valakinek gyakran kell hordani akkor nagyon nem mindegy, h miben kényezteti, vagy kínozza a lábait.
Amúgy még annyit hozzáteszek, h testszínű harisnya is többféle van Függetlenül attól, h jó vagy rossz minőségű e. Azon belül, h testszín van néhány árnyalat. Általában 3-4, de olyan márka is van, amiből 5-6 is. Vannak világosabb, és sötétebb tónusok. Ezeket nyilván a bőr árnyalatához kell igazítani, mert pl világos bőrön a sötét árnyalat nem túl szépen mutat, ahogy sötét bőrön sem a világosabb árnyalat. Ezzel a legtöbb nő nincs tisztában, testszínű, azt jól van az, aztán felhúzáskor szembesül vele, h milyen idétlen, és levonja a következtetést, h a testszínű harisnya csúnya, és béna... Pedig sokszor nem a harisnyával van baj, hanem a viselőjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!