Drágának számít ennyiért egy cipő?
Drága. Nyilván van minőségbeli különbség egy 5000 meg egy 50000 ft-os cipő között, de 210000 és 50000 között nem igazán.
Vannak olyan dizájner cuccok, táskák, ékszerek vagy egyéb kiegészítők, amik befektetésnek mondjuk jók, mert tartják az árukat, vagy épp emelkedik. Egy cipő nem ilyen, amennyiben hordani tervezed.
Egyedül mondjuk egy egyedi gyártású vagy limited edition cipőt tudok elképzelni, ami tipikus gyűjtődarab, amibe érdemes befektetni, amit mondjuk később még többért is el tudsz adni, mint amennyiért vetted, de nem viseletre, hanem csak befektetésként érdemes ezeket megvenni.
Viseletre ilyen drága cipőnek nem látom értelmét.
Attól függ, kinek... relatív drága, igen. Az ismerőseim nagy része nem engedhetné meg magának. Nekem kb 1-2 évente belefér egy ilyen, ha nagyon megtetszik, első látásra szerelem, tudom hogy nem fogom megunni, és évek múlva is hordom majd. Van akinek meg ez az alap, és átlagban ennyiért vesz cipőt, vagy drágábban. Ő megteheti, egyáltalán nem esik nehezére, és nem kell rá spórolgatnia. Neki nem drága, és akkor miért ne vehetné meg? De nem ő az átlag, az átlagnak ez nagyon drága, és az átlag valószínűleg soha nem fog ennyit kiadni egy pár cipőért.
Te döntsd el, hogy neked megéri-e. Mondhatom, hogy igen én kiadnék érte ennyit ha nagyon tetszik, és most pont kb ennyiért néztem ki egyet én is, de lehet hogy neked fél évig száraz kenyéren kell élned, és semmi másra nem költhetsz ahhoz, hogy megvedd. Akkor ne vedd meg, nyilván. De ha kényelmesen tudsz egyet venni megtakarításból, vagy most kéne annyit félretenned rá, amennyi nem esik nehezedre, és nem fog hiányozni, akkor vedd meg.
Nekem a lélektani hatàr egy AKÁRMILYEN cipőre pont egy nullával kevesebb :D.
De én megértem, hogy mindenkinek más fontos, aki cipőmániás, és megteheti, miért is ne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!