Lányok/Hölgyek! Van akin már volt rendes hijab? Úgy értem, aki felpróbált már egy ilyet?
Figyelt kérdés
Ilyen török vagy bosnyák fejkendőre gondolok.
Igazából van egy alsókendő meg egy takarókendő.
2020. máj. 25. 17:55
11/19 A kérdező kommentje:
A párod miatt lettél muszlim?
2020. máj. 31. 23:09
12/19 anonim válasza:
Ferjem van, nem párom :) és természetesen nem. Nem is tudnál egy masik ember miatt muszlim lenni. Elég nagy ellentmondás lenne.
13/19 A kérdező kommentje:
Szunnita vagy?
2020. jún. 1. 18:52
14/19 anonim válasza:
Nem igazan hiszek ezekben a későbbi időkben ember által alkotott megkulonboztetesekben. Semmi ilyesmi nincs a Koránban.
15/19 A kérdező kommentje:
Érdekelne ha leírnád mi miatt lettél muszlim, illetve mit találtál vonzónak az Iszlámban. Tudom, hogy hosszú, de írhatsz privátot is, ha gondolod.
2020. jún. 5. 13:15
17/19 anonim válasza:
Én keresztényként szoktam hordani hidjab stílusú kendőt. Van amikor picit kilátszik elől a hajam és csak egy sál van körbetekerve, van amikor egyáltalán nem látszik és van amikor egy alsó részt is felveszek alá.
18/19 A kérdező kommentje:
Mióta hordod? Muszlim többségű országban élsz?
2020. júl. 6. 11:24
19/19 anonim válasza:
Egy keresztény többségű országban élek. Azért hordom, mert a Biblia írja, hogy ne fedetlen fővel imádkozzunk. Azt is, hogy öltözzünk visszafogodtan. Egy keresztény naponta többször is imádkozik, akár csak egy fél pillanatra is. Így számomra a kendő lehetőséget nyújt megélni a hitemet. A headcovering movement-ben egyébként több ezer, főként amerikai keresztény nő csatlakozott. Meg tudjuk egymással osztani a tippeket, támogatjuk egymást, stb... A fej befedése történhet több módon, akár egy vastagabb bandana kendővel, akár háromszögbe hajtott kendővel, hasonlóan ahhoz amit régen is hordtak a magyarok is. Lehet turbán stílusú vagy tichel módon ahogy a zsidó nők kötik be a fejüket. A hijab stílusú is használatos. (maga a hijabnak 2 jelentése van. Egyik a fejkendőt jelöli és ez értendő a mindennapokban, míg a második jelentése ahol feljebb is írták inkább a teljes testre vonatkozik, pl. kar mutatása). Maga a kendő viselése Jézus kori zsidóság és kora kereszténység idején is jelen volt, így nem arról van szó, hogy "elveszem más vallási szokását".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!