Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Lányok/Hölgyek! Van akin már...

Lányok/Hölgyek! Van akin már volt rendes hijab? Úgy értem, aki felpróbált már egy ilyet?

Figyelt kérdés

Ilyen török vagy bosnyák fejkendőre gondolok.

[link]

Igazából van egy alsókendő meg egy takarókendő.

2020. máj. 25. 17:55
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
A párod miatt lettél muszlim?
2020. máj. 31. 23:09
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ferjem van, nem párom :) és természetesen nem. Nem is tudnál egy masik ember miatt muszlim lenni. Elég nagy ellentmondás lenne.
2020. jún. 1. 14:04
 13/19 A kérdező kommentje:
Szunnita vagy?
2020. jún. 1. 18:52
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem igazan hiszek ezekben a későbbi időkben ember által alkotott megkulonboztetesekben. Semmi ilyesmi nincs a Koránban.
2020. jún. 1. 20:50
 15/19 A kérdező kommentje:
Érdekelne ha leírnád mi miatt lettél muszlim, illetve mit találtál vonzónak az Iszlámban. Tudom, hogy hosszú, de írhatsz privátot is, ha gondolod.
2020. jún. 5. 13:15
 16/19 anonim ***** válasza:
Off: Allach achbar.
2020. jún. 6. 00:56
 17/19 anonim ***** válasza:
Én keresztényként szoktam hordani hidjab stílusú kendőt. Van amikor picit kilátszik elől a hajam és csak egy sál van körbetekerve, van amikor egyáltalán nem látszik és van amikor egy alsó részt is felveszek alá.
2020. júl. 6. 01:24
 18/19 A kérdező kommentje:
Mióta hordod? Muszlim többségű országban élsz?
2020. júl. 6. 11:24
 19/19 anonim ***** válasza:
47%
Egy keresztény többségű országban élek. Azért hordom, mert a Biblia írja, hogy ne fedetlen fővel imádkozzunk. Azt is, hogy öltözzünk visszafogodtan. Egy keresztény naponta többször is imádkozik, akár csak egy fél pillanatra is. Így számomra a kendő lehetőséget nyújt megélni a hitemet. A headcovering movement-ben egyébként több ezer, főként amerikai keresztény nő csatlakozott. Meg tudjuk egymással osztani a tippeket, támogatjuk egymást, stb... A fej befedése történhet több módon, akár egy vastagabb bandana kendővel, akár háromszögbe hajtott kendővel, hasonlóan ahhoz amit régen is hordtak a magyarok is. Lehet turbán stílusú vagy tichel módon ahogy a zsidó nők kötik be a fejüket. A hijab stílusú is használatos. (maga a hijabnak 2 jelentése van. Egyik a fejkendőt jelöli és ez értendő a mindennapokban, míg a második jelentése ahol feljebb is írták inkább a teljes testre vonatkozik, pl. kar mutatása). Maga a kendő viselése Jézus kori zsidóság és kora kereszténység idején is jelen volt, így nem arról van szó, hogy "elveszem más vallási szokását".
2020. júl. 8. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!