Szeretnék venni egy elegáns órát. Melyiket ajánlanátok? Tissot, Seiko, stb. Divat óra nem érdekel! 60 ezrest költenék rá, csak quartz jöhet.
A Skagen az divatóra.Rosszul fejezetem ki magam.Mely quartz órát ajánlatos megvenni.Seiko,Tissot,Citizen,Orient,stb.A szerkezete végett érdeklődök.Melyik a tartósabb és javítható.Nem műanyag a belseje,stb.Pl. ilyenre gondoltam:
Ha csak Quartz érdekel akkor a Citizen Eco-Drive Napelemes óraszériát tudom ajánlani, elérhető minden féle dizájnban.
Nekem is van egy pár (igaz az egyik búvár a másik meg Pilot és 150-200k ért mennek) de csak jó tapasztalataim vannak.
Esetleg ha valami egyéb kérdésed van, válaszolok privátban.
(Óragyűjtő vagyok, jelenleg több mint 40 órával, köztük Omegák, Rolex, Tag stb..)
Ebben az ársávban kvarc szerkezetes Svájci órát ne vegyél. A svájciak nagyon jól értenek a mechanikus szerkezetekhez, de a kvarcokhoz nem igazán....
Gyakorlatilag a japán Seiko fejlesztette, tökéletesítette éveken keresztül, a bulova egyik kísérleti szerkezetét, így lényegében az első, boltban megvásárolható elemes kvarc szerkezetes karóra a Seiko-hoz köthető. A citizen nagyon jó napelemes órákat gyárt, csak ajánlani tudom. De az Orient, a Seiko, a Casio, a Geckota is jó órákat gyárt.
Junkers órát vennék, vagy Zeppelint. Nekem Junkers quartz van, ez "Made in Germany", de svájci szerkezet van benne.
Szóba jöhet még: Seiko, Casio, Roamer Classic Line, Citizen, Adriatica, Davosa, Grovana, Prisma stb.
Majd írd meg, légy szíves, mire jutottál!
Előző vagyok. Egyetértek azzal a véleménnyel, hogy ebben az ársávban a svájci órák kevésbé jók, mint pl. a japánok, de azért az általam említett svájci márkák "budget" termékei nem rosszak egyáltalán.
Az Orient a kedvenc japán órám, kiváló az ár-érték aránya, tehát 30-60 ezer Ft közt nagyon jót kapsz. Bár elsősorban az automatákról híres az Orient, de saját kvarcszerkezetes órája is van.
Amit még nagyon tudok ajánlani, az a Prisma. Ez egy holland óramárka, hazánkban kevésbé ismert, de nagyon jó minőség. Webshopból is rendelhető.
Na mire jutottál?
Tissotról amúgy mit mondotok 100 ezer Ft környékén kvarc szerkezettel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!