Tissot vagy Citizen?
Szeretnék magamnak vásárolni 40-50ezer (maximum 60) körül egy órát.
Tissot és Citizen órákat nézegettem eddig, de mivel nem értek az órákhoz ezért kérném a tanácsotokat, hogy ti mit ajánlanátok ennyiért :)
Előre is köszönöm.
A Citizen Ecodrive, amit kinéztél, nagyon jó óra. az egyik legjobb kvarc. Én mindenképpen azt venném.
Nekem egyébként ilyen van, német gyártmány, svájci kvarcszerkezettel:
https://www.youtube.com/watch?v=2cOnKg8Dj4c
Nagyon szeretem ezt az órát, mert nem csak viselni jó, hanem öröm ránézni is. Szóval - bár az enyém már kifutó modell, már nem gyártják - ezt is tudom ajánlani, meg azért mégis "Made in Germany". Ugyanígy a Zeppelin komplikációmentes modelljeit is.
Viszont Zoligyerekkel is egyetértek: sok svájci óra túl van árazva, és ugyanazt a korrekt minőséget jobb áron is megkapod a japánoktól. Szerintem mérlegelj, hogy milyen vízállóságot szeretnél (elég-e a 3 atm, vagy legyen legalább 5), nézegesd az órák méreteit, szerkezeteit, és akkor érzelmi és racionális szempontból is jó döntést tudsz hozni, és egy olyan karórát venni, ami egész életedben a társad lehet.
Ha automatát vennél inkább, akkor az Orientet jacaslom, ha kvarcot, akkor a Citizent elsősorban, vagy egyes sávjci márkák belépő szintű (de nagyon jó) modelljeit, pl. Roamer Classic Line, Davosa, Adriatica, Bergstern stb.
Nálam is sokáig versenyzett egymással a Citizen és a Tissot, végül Citizen lett, mivel elég széles a csuklóm és a Promasterek nagyobbak.
Megbánni eddig nem bántam meg, de ennyi idő alatt nem is szabad, hogy bármi előforduljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!