Svájci, vagy japán órák közül vannak olyanok, melyeket az elkötelezett órakedvelők és igényesek elismernek (mert valóban kiváló karórák), de 1700-2000 euró alatt marad az áruk? Tehát nem a millió forint feletti szint.
Ebben az ársávban ezeket az órákat ajánlom. Tudom, japán és Svájci órákat keresel, de azért írtam más nemzetek termékeit is. A legjobb elismert japán órák:
Seiko Sumo
Seiko Samurai
Seiko Turtle
Seiko Tuna
Seiko Monster
Seiko skx007
Seiko skx009
Orient Mako
Orient Ray
Casio-k közül, a legtöbb minőségét elismerjük, inkább a formatervvel van gond néha.
Németek Közül:
Steinhart
Sinn
Svájciak közül:
Victorinox Inox Automatic
CERTINA DS PH200M
Használt Omega Seamaster (400ezer)
Hamilton
Orosz órák: (20-25ezerFt)
Vostok Amphibian
Vostok Komandirskie
Bulgár: (nagyon jó minőségűek)
Vostok Expedition
Dél-Korea: Tisell
Amiket ne vegyél:
Kínai noname márkák termékeit,
hamisítványokat.(Kínai közük egyedül a Parnis tud, elfogadható minőségű órákat készíteni.
Olcsó kvarc szerkezetes Tissot órákat.
Divat órákat: Police, Fossil, Calvin Klein, Emporio Armani, Puma, Adidas, stb.
Amik még jó órák:
Geckota,
Spinnaker.
JAPÁN: Seiko
SVÁJC: Longines, Tag Heuer,
SVÁJCI antik: Omega, IWC, JLC, Rolex,
Igen! Antikban van eredeti Rolex 5-600-ért!
Egy óránál a 2-3 évente, főleg automata szerkezetnél, lényegében kötelező a szerviz. (Tömítés csere évente ajánlott) Elviszed, kicserélik a tömítést, átkenik a szerkezetet, nyomáspróbázzák. Egy Tudor, Panerai, Tag Heuer, Breitling, Omega, Rolex, Cartier, Jaeger esetében ez nem olcsó mulatság. Ha viszont kihagyod a szervizt, tönkre is teheted a szerkezetet, aminek cseréje még drágább.
Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy Bill Gates egy nagyjából 30ezres Casio-t hord, ami hiába nem Svájci, és nem drága, sőt még nem is automata. Hogy miért viseli?
Egyrészt azért, mert világ életében főleg Casio-kat hordott. Másrészt azért, mert szereti. Harmadrészt pedig ezért a pénzért kap egy olyan órát, ami 200m-ig vízálló. A kialakítása azért nem egy Omega színvonal, de ezt őt egyáltalán nem érdekli. Nem akar megfelelni másoknak. Te se akarj.
Nem az tesz egy embert értékessé, hogy milyen órát hord. Hidd el, 10-ből max ha 1 ember szúrja ki. Írtad a Zeppelint. Nem régóta létező óragyártó. Világhálón sok szép képet láttam róla, de előben totális csalódás. Valahogy túlságosan fényes, vannak polírhibák. Valahogy nem áll össze. Egyedül a fehér számlapos modellek mennek még el, a többi nekem csúnya.
Az egyik válaszadó azt írta, Seiko-t sohasem venne. Ízlések és pofonok. Viszont a Seiko drágább modelljei, és a Grand Seiko termékcsalád, bőven partiban van a Rolex, Omega, stb. órákkal. Annyi, hogy gyártanak 50ezres órától kezdve a 15 milliós óráig, és nem csak a milliárdosokat szolgálják ki.
Ha olyan óra kell, ami minden célra megfelel, akkor a búvár órák között nézz szét.
Még annyit, hogy kérj innen tanácsot!
Nagyon segítőkészek a tagok.
A kérdés feltételhez regisztráció szükséges, de ha van email címed, akkor menni fog :)
14.-nek.
Annyira minimális mennyiségben, hogy annak SEMMI hatása nincs!
Például a Radomir Panerai hordásába, eddig bizonyítottan 2 ember már meghalt sajnos.
(Radium fedték)
Hát 2000€-ért azért már tud válogatni az ember...
Seikot elég bőségesen... Itt már Tag Heuernek a szebb modelljei is megjelennek. Longines. Rado. Certina. Doxa. Omega alja is beköszön talán.
Szóval szerintem azért lehet válogatni... Ha a pénz nem kitétel, csak hogy 2000€ alatt maradjon, én Tag-et vagy Longines-t választanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!