Valóban kimondottan gyerekes?
Képregény karakterek szimbólumai felnőtt ruhákon. Pl. Batman, Punisher...
Igazából nem is olyan karakterek, amit én csak úgy engednék egy gyereknek nézni, akkor mitől lenne gyerekes? Persze van külön kisgyereknek is csinálva pl. Batman mese, de az megint más... az valóban gyerekes lenne, ha a meséből képek lennének rajta, mint a gyerek pólókon, de itt rendes felnőtt ruhákra gondolok, mert egyik ismerősöm azt mondta, hogy gyerekes az is. Szerintem nem.
Persze, hogy gyerekes.
Ezek mind gyerekeknek szóló mesék, mesefigurák.
Akkor is, ha hollywood felkarolta és nagyköltségvetésű filmeket csinált belőle.
Persze... gyerekeknek való... hát aki gyereknek enged nézni egy Megtorlót, az szégyelheti magát... meg a Batman is ugyanez...
Ezeket a képregényeket alapból nem gyerekeknek csinálják, arra külön van mese verzió a Cartoon Networkon :-D
Szóval ezeket a karaktereket egyáltalán nem gyerekeknek találták ki...
Az más, hogy van gyerekeknek szánt rajzfilm változat...
De pl. A Grimmek sem gyerekeknek íródtak... olvassatok bele az eredetibe.
"Akkor essünk túl nagyon gyorsan a legfontosabbakon.
A képregény nem gyerekműfaj
A képregényt felnőttek készítik leginkább felnőtteknek
A képregény az irodalom és a képzőművészet csodálatos elegye."
Ennyit erről a gyerek dologról...
Ennyi erővel Jézus is "gyerekes dolog", mert egy könyvnől ismerjük, feltámasztotta benne a holtakat, meg kézrátétellel gyógyított stb. Az sem gyerekes.
A magyar ember mindent mesének hív, ami animálva van. És ugyebár mesét gyerekek néznek, ezért gondolják sokan hogy a képregények gyerekesek. Csak azt felejtik el, hogy a képregényeket és adaptációit nem kisiskolásoknak szánják, hanem tiniknek és felnőtteknek.
De nem csak képregényekről van szó, rengeteg olyan animációs film van, aminek mély a mondanivalója és egy kisgyerek egyszerűen nem érti miről van szó, hiába "mese"
Erre példa: így neveld a sárkányodat 3-at néztem moziba. Mellettem ült egy kb 6 éves gyerek aki végig mocorogta meg beszélte mert mukkot sem értett az egészből. Vagy a hotel transylvania 3, eset ugyanez: gyerekek szülei jobban élvezték a mesét, mert értették miről szól.
Nem véletlen van egyes "meséken" a 6 illetve 12 éves korhatár.
De ott van a family guy vagy az amerikai fater. Ezek felnőtteknek szóló animációk. Mégis rámondják hogy mese és gyerekes.
Nem tartom gyerekesnek még azokat a felnőtt pólókat sem, amiken az eredeti képregény figurák vannak. Ha már mancs őrjáratos pólóba virítana egy 30 éves férfi, na az már nemcsak gyerekes, hanem beteges is lenne.
Szerintem nem, sokak szerint igen. Mondjuk nekem jellemzően azok az ismerőseim magyarázzák, hogy gyerekes, akik nem láttak egyetlen ilyen filmet se.
Az igazi kérdés, hogy kit érdekel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!