Ha kevés ruhám van, megéri ezért szomorkodni?
Mondanám, hogy ne törődj vele, hiszen sokan vannak, akiknek több ruhájuk van ugyan, mégis csak néhány kedvencüket veszik fel mindig, de szerintem ez nem nyugtatna meg Téged.
Próbálj meg a Hádában vásárolni, igaz, azok a ruhák nem újak, de néha egész jó darabokat lehet találni nagyon olcsón.
Ha teheted, akkor próbálj meg pár hónapot egy másik helyen is dolgozni.., majd az ott szerzett pénz jelentős részéből ruházódj fel. Csak egyszer kell rá egy kicsit többet költeni és utána megoldódik a problémád.
Marketplacén (facebookon az a pici ház ikon) gyakran tesznek fel olyan hirdetéseket, hogy: Egy zsák női ruha, ingyen elvihető költözés miatt.., csapj le egy ilyenre, annyi a hátránya, hogy házhoz kell menned érte.
Illetve ha Budapesti vagy, akkor a Bikás park metrójától, kb 5-10 percre van egy Humana nevű ruhás bolt, aminek az a lényege, hogy szinte minden ruha ugyan annyiba kerül és minden nap 100 forinttal csökken a bent lévő ruhák ára, egészen addig amíg nem lesz 200 forint (,mert utána jön az új kollekció), tegnap 1200volt minden, akkor ma elvileg 1100 és így tovább...Remélem tudtam segíteni!:)
Elítélni nem fognak, de elhiszem, hogy neked igényed lenne több és jobb ruhára.
Valaki írta a Hádát, de szerintem az is drága. Abban a turkálóban, ahova járok, 400 Ft-os darabár van (hét vége felé), tehát ha 2000 Ft-ot ott hagyok, akkor 5 ruhával jövök ki. Ebbe belefér egy nadrág, egy ing, egy pulóver, egy kabát, és mondjuk egy sapka és egy pár kesztyű is (ezek félárasak). Ja igen, férfiként.
Kis szerencsével pedig nem levedlett darabok, hanem jó állapotú és márkás cuccok (pl. mert az eredeti vevő elnézte a méretet, aztán ment a goodwillbe). Van onnan tökéletesen elegáns nehéz gyapjúkabátom, öltönyeim (csomó príma nyakkendővel), újonnan 70 eurós ingem, teljes hosszú bőr trenchcoat (300 Ft-ért), motoros bőrdzsekim, ezernyi pulóver, farmerek, chinók, egyszer sem hordott rashguard (küzdősportolok, ezek fogynak), lényegében a teljes ruhatáram az alsógatyákat, zoknikat, trikókat és a cipőket kivéve. A cipőket túl későn dobják ki, azok hordhatatlanok.
Semmiért nem adtam 500 Ft-nál többet (na jó, a gyapjú elegáns télikabátért adtam 700-at, de ha egy sima télikabát kevert szálból 20-25.000, akkor ez ránézésre ér 70-et).
Ja, a két gyereknek is onnan szedem a cuccokat, 10-ből 1-re mondják, hogy ez nem kell nekik. Feleségemnek is viszek csomó mindent, méretét ismerem, ott mondjuk 5-ből 2 ha marad, de még mindig olcsóbban jövünk így ki, mintha magának vásárolna! Még egyszer, 400 Ft-ot kockáztatok ruhánként.
Ja, és csak tökéletes, vagy alig hordott darabot hozok el. Nem szétnyúlt, nem foltos, nem kopott, nem fakó, működő cippzár, nem rojtos kézelő, nyakrész - ok, ingről hiányozhat gomb, főleg ha rajta van a pótja, azt 2 perc alatt felvarrom.)
Szóval egy jó turkálóval, abból is először néhány jól megválasztott kombinálható alapdarabbal olcsón (úgy értem, tényleg olcsón) felhozhatod magad.
Amikor csak egy nadrágja van az embernek, akkor az ráadásul borzasztó hamar tönkre is megy. Tudom, évekig éltem úgy, míg el nem kezdtem turkálni, először a gyerekeknek, aztán magamnak is.
Első körben az anyagi helyzetedet kellene rendbe tenni, mert ebbe hosszútávon bele fogsz rokkanni(nem csak mert lelkileg esik ez rosszul, hanem mert nem tudsz felkészülni egy nagyobb kiadásra sem és 0 megtakarítás azért tud veszélyes lenni).
Ha van a közelben egy aldi vagy lidl ott pl tök jól fizetnek. Vagy másodállásként keresel valamit pl takarítás esetleg egy olcsóbb albiba költözöl.
Illetve írhatnál kicsit többet, hogy mennyiből kell kijönni, merre laksz/dolgozol, mert akkor lehet igazán jó tanácsot adni, ha tudjuk miből kell kiindulni.
Ha ez megvan, akkor jöhet a többi. Ruhákból én azt javaslom, hogy nézz utána a kapszulagardróbnak. Ez alapján fel lehet építeni egy alap ruhatárat. Én speciel nem szeretem a turikat, inkább leárazáskor vagy glamour/joy napokon szoktam vásárolni(1-2 éve mondjuk már ezt is hanyagoltam). Vannak fb-n gardróbcserés/boltkóros csoportok, onnan is lehet vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!