Kezdőoldal » Szépség és divat » Modellkedés » Léteznek női fotósok? Hogyhogy...

Léteznek női fotósok? Hogyhogy mindenhol csak férfi fotósokról hallani? Miért ennyire férfi szakma ez?

Figyelt kérdés
Csak elgondolkoztam, miért lehet ez. Pl. esküvőkön is, soha nem hallottam még női fotósról, vagy a modelleket is mindig férfiak fotózzák. Újságok fotóriporterei között se hallottam nőről még. Hogy lehet ez? Biztos sok nőt is érdekel a fotózás és foglalkozhatnak vele magas szinten akár. Mitől lehet ez ennyire férfias hivatás? Azt gondolná az ember, hogy ha pl. mérnökök, fizikai munkások között is akadnak nők, akkor a fotósoknál még jóval több lehet belőlük.

2019. júl. 8. 16:48
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Te kis tényzsonglőr. Úgy tekergeted a kijelentéseket, mint a kígyó, ha rálépnek a farkára... Ez meg már milyen hülye kitétel volt, hogy de ők profik? Most meg azt akarod elmondani, hogy a nem profi fotósok között nincs nő? Eddig nem erről volt szó. Nekem nem profi fotós ismerőseim között is van kb ugyanannyi nő.
2019. júl. 15. 12:42
 22/29 anonim ***** válasza:
Szóval Neked ingyen kellene egy női fotós?
2019. júl. 15. 12:45
 23/29 A kérdező kommentje:

21. Hát akár profi, akár nem profi, én mindig csak férfi fotósokba botlottam, véletlenül.

22. Ingyen nem várnék el semmit. Csak tízezreket nem akarnék költeni olyan dologra, amihez nem kellene nekem csúcsminőség.

2019. júl. 15. 13:05
 24/29 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Miről beszélsz?

Végy elő pár National Geographic újságot.

....találsz benne egy vagon olyan fotót, amit női fényképészek, fotóriporterek készítettek. Magyarországon is rengeteg nő foglalkozik fotózással, köztük én is. 😉

Megyünk esküvőkre, lagzikra, mindenhova az országban. Van olyan nő ismerősöm, aki még aktokat is fotóz. Amúgy meg ott van a Debreceni Zita, az is fotós, nem is beszélve, a sok-sok facebook r++ancról..... Tele van a fotóipar női fotósokkal, szóval nem kell a hiszti 😀

Nagyjából a szakma 35-40 százalékát mi nők adjuk.

2019. júl. 22. 13:58
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

“én mindig csak férfi fotósokba botlottam, véletlenül.”

valamit nagyon bénán csinálsz, mert én bármerre megyek akár itthon, akár külföldön, egy csomó nőt látok fényképezni mindenfelé. turisták, amatőrök, hobbi fotósok és profik is, ahogy már írták előttem.

“Ingyen nem várnék el semmit. Csak tízezreket nem akarnék költeni olyan dologra, amihez nem kellene nekem csúcsminőség.”

a fotóknak ára van, nincsenek ingyen. sőt még a tízezrek is igen nyomott árak. te akarsz valamit mástól, akkor azért fizetned kell.

miért gondolod, hogy nő fotósok olcsóbban dolgoznak, mint a nem nők? pláne ha tényleg ritkábbak lennének, ahogyan te gondolod.

ráadásul neked külön igényed, hogy nő legyen, akkor ez is egy szolgáltatás, aminek felára is lehet. arról nem is beszélve, hogy pont az ilyen gondolkodás miatt, hogy “engem nő fotózzon” a nő fotósok akár több lehetőségből is válogathatnak, így pláne felárassá válik ez a szolgáltatásuk, amit fizessen meg, akinek ez ennyire fontos szempont.

ráadásul mivel erősen szexista dolog, hogy “engem nő fotózzon”, ami könnyen vezethet oda is, hogy aki így kezdi, az ki is akarna kezdeni vele később, ezért az se lenne meglepő, ha már csak ezért se akarnának a nők olyannal dolgozni, aki így indít, mert csak a gond van vele később...

2019. júl. 23. 09:39
 26/29 anonim válasza:
Vannak! Kulcsár Edina édesanyja is például vagy Felicia Fellner aki edküvő fotós és még sokan mások
2019. aug. 4. 08:27
 27/29 A kérdező kommentje:
Itt az oldalon olvasgattam mindenféle kérdést, mindenféle kategóriából. Olykor válaszol olyan is, aki fotózással foglalkozik. Mind férfi.
2019. aug. 4. 16:30
 28/29 anonim válasza:
26%
A fotótörténetben is 3-4x annyi férfi van, mint nő. Ez tény. Manapság is férfiak által dominált szakma, aki benne dolgozik az tudja. Megértem, hogy ezt pár nő nem tudja elfogadni, és felsorolja az összes híres női fotóst, csak arról feledkezik meg, hogy híres férfi fotósból 5x annyi van. Ez olyan mint amikor híres nobel díjas nőket sorol fel egy nő, csak, hogy bizonyítsa, hogy olyanok is vannak.
2019. nov. 11. 23:11
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

"A fotótörténetben"? Ez az a fajta semleges kijelentés, ami az éppen folyó beszélgetés egyik oldalához sem tesz hozzá vagy vesz el belőle. Hát mindennek a történetében sokkal több férfi volt, kivéve a horgolási versenyekben meg a szülések számában. A kérdés meg nem az arányról szól, hanem arról, hogy nincs női fotós. De van.

"Megértem, hogy ezt pár nő nem tudja elfogadni" Magas tétekben mernék fogadni, hogy akik itt női fotósokat említenek, azok nem női fotósok. Én biztosan nem vagyok nő. :D El ne hatalmasodjon az üldözési mánia, arra ügyelni kell. :D

2019. nov. 12. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!