Léteznek női fotósok? Hogyhogy mindenhol csak férfi fotósokról hallani? Miért ennyire férfi szakma ez?
Szerintem a negyedrészük nő. Mérnökben sincs több. Hogy a modelleket majdnem mindig férfiak fotózzák, hát, ez éppen lehet.
Én egy sportágat fényképezek kedvtelésileg, abban éppen több a nő, mint a férfi. :D Esküvősből is ismerek párat.
Miért ne lennének?
Legjobb baràrnőm is az.
De híressebbeket is tudok.
Debreczeni Zita, Borzi Vivien.
2. Elhiszem, hogy lőn, a google micsoda listákat dob ki. De ettől még: mondj egy magyar újságot, melybe a képeket női fotós készíti! Melyik ismerősöd esküvőjén volt női fotós?
Akkor is rendkívül ritka. Pedig nem igényel annyira extra képességeket a fotózás, amik nőknél nagyon ritkák lennének. Vagy akár itt a gyakorikérdések oldalon a kérdések között hány női fotós tesz fel kérdést, keres modelleket, vagy hasonló? Szerintem egy sem.
Itt még fotós nem tett fel kérdést.
A kérdéseket a fotózáshoz egyáltalán nem értők teszik fel.
Hetente jársz esküvőre? :)
8. Akkor meg férfi próbál érteni a fotózáshoz, vagy csinál úgy. :D
Nem hetente, de eddigi tapasztalataim alapján annyira összetartozik a fotós és a férfi, hogy az döbbenetes.
Fotótöri egyes, leülhetsz.
A felszerelés súlya miatt eleinte inkább férfias szakmának számított, de már a kezdetek kezdetében is voltak női fotográfusok pl. Constance Fox Talbot, Anna Atkins. Aztán ahogy könnyebb, kevesebb lett a felszerelés és elfogadottabb lett a női munkavállalás, egyre többen lettek, mára már tökre nőies szakma. Hogy olyanokat említsek, akiket illene ismerni, ha már fényképezőgépet fogsz a kezedbe: Julia Margaret Cameron, Margaret Bourke-White, Dorothea Lange, kortársak közül Annie Leibowitz, Cindy Sherman, Nan Goldin, magyar fronton: Langer Klára, Kálmán Kata, Horváth M. Judit, Keleti Éva, Baricz Kati, Vékás Magdolna, de ha fiatalságot akarsz Hermann Ildi, Fátyol Viola, Ajpek Orsolya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!