Mennyi esélyem lenne a modellkedésre?
Modell szeretnék lenni külföldön, de olyan mint pl. Gigi Hadid, Cara Delevingne vagy Kendall Jenner. Be szeretnék futni, ez a legnagyobb álmom már 6 éves korom óta.
13 éves lány vagyok, 170 cm, és szeretek szerepelni, illetve egy kifutón is szívesen végigmennék. Hosszú, barna hajam van, és rengeteg embertől kapom meg, hogy nagyon szép, arányos arcom van. (én sokszor nem vagyok megelégedve vele, de van, amikor én is kifejezetten szépnek látom magamat. Nem vagyok elájulva magamtól, ezért is ritka pillanatok egyike)
59 kg vagyok, és tudom, hogy nem vagyok valami gebe, csak egy kicsit husisabb. De majd le szeretnék fogyni, csak nem tudom, érdemes-e. Egyébként én így jól érzem magam a bőrömben, csak tudom, hogy a modellkedéshez nagyon sok az 59 kiló ehhez a magassághoz, csak ezért akarok pár kilót leadni.
Szóval igen, nem tudom, hogy esélyes vagyok-e, de ha igen is, hogy kezdjem el? Anya már kiskoromban is sok castingra cipelt, de mindenhol milliókat kellett volna fizetni az egészért... vagy legalább 500.000-et, szóval lehúzás az egész. Vagy ez mindenhol így van? Jó, tudom, hogy valamennyit biztos kell fizetni érte, de egy biztos helyet szeretnék. Már csomó helyen láttam, hogy átverték vele az embereket.
Tehát a kérdésem összefoglalva pedig az lenne, hogy esélyes vagyok-e a modellkedésre, és hogyan/mikor kezdjem el? Illetve lehetek olyan befutott, mint a fentiek?
Most kép stb nélkül nem tudom mit vársz, de leírom.
A hugom, aki mostmár 21 éves, nagyon sok fotózáson volt. Nagyon sokat költöttek a szüleink hogy megvalósítsa az álmát. Tényleg szép lány, sötét, dús hosszú barna haj, és csodás zöld szem. Nagyon rendbe van a hugi.
Ugyan akkor bármennyit költöttünk, 1-2-ért már fizettek, viszont amikor eljutott abba a korba, hogy na akkor suli mellé kell ezt a "munkát" beiktatni, akkor nem igazán úgy ment ahogy kéne. Hamar kiismerte ennek a világát.
Az amit az első írt, a 90-60-90, a modellek 70%-a nem ilyen, ez elméletileg a tökéletes arány a nőknél. Megnézném hogy 180 magas nők, 45 kilóval hol rendelkeznek ilyen aránnyal. Ne hallgas az ilyenekre, hülyeség.
Olyan szinten ahol ők vannak, oda egy út vezet. Nincs ismerősöd felsőbb körökben, nem vagy hajlandó lefeküdni senkivel, akkor bukta van, és sajnos ez tényleg így működik. (Egy sima példa Bella az alkonyatból. A színésznő összejött egy film kedvéért a rendezővel, az volt szerintem az utolsó szerepe, kicsit szánalmas.)
Ne ebből akarj megélni, undorító, egészségtelen világ, és mire annyi idős leszel, reméljük a tényleg ízléses nők lesznek a kifutókon, mert amik most mászkálnak, az undorító.
Én csak lebeszélnélek róla, max úgy tudsz kijönni olcsóbban, ha nagyon szeretnél a pályára lépni, hogy csináltatsz profi fotókat magadról, azt már pár tehetségesebb kezdő fotós is megcsinálja neked olcsón, csak kell jó smink meg ilyenek. És te küldöd el az ügynökségeknek. Sokkal olcsóbb mint ezek a habiszti sok 100.000-es válogatások, mi is megtanultuk.
Egyik hozzászólóval sem értek egyet 100%-ban.
Ha olyan modell akarsz lenni, mint akiket felsoroltál, akkor elsősorban normális ügynökséget kell keresned. Normális ügynökség NEM KÉR PÉNZT! Ezt jegyezzétek meg. Ilyen nincs. Nincs olyan se, hogy "modell tanfolyam". Ha az adott ügynökség potenciált lát benned, akkor nem kér pénzt, hiszen a munkáidért kapott fizetésed adott százalékát fogják megkapni. Az ilyen ügynökségek pl a Visage, VM, Icon, Elite.. (Ha mondanak neked valamit ezek a nevek, és ha modell szeretnél lenni, akkor remélem mondanak: Mihalik Enikő, Axente Vanessa, Palvin Barbara, Kondás Kata. Az ő anyaügynökségük pontosan ezek a felsoroltak.)
Most pedig rólad. 170 centi kevés de mivel 13 éves vagy, még nőhetsz, ha szerencséd van olyan 5 centit jó lenne. De az is elég minimum. Ezt nem mondom biztosra, de ha jól emlékszem 172 a minimum, hogy egyáltalán kifutóra léphess, Franciaországban vagy Olaszországban pedig 175-6 az elfogadott minimum. (Ebben viszont cáfoljatok meg, ha most nem így van.)
A kilót nem fogják nézni, nem fogják kérdezni sehol. A magasság, a csípő-derék-mell méreted számít. 90-60-90-nek nem kell lenned, alig van olyan modell, aki ezt a három méretet magáénak tudhatja. De azért sokszor ez az elfogadott maximum.
Mivel képet nem raktál, ezért az arcodról és a hajadról nem tudok véleményt mondani, de nyilván nem elég leírni, hogy "mondták már hogy arányos".
Sok sikert a továbbiakban! Azért remélem más karrierben is gondolkodsz, és nem hanyagolod el a tanulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!