Kezdőoldal » Szépség és divat » Modellkedés » Nincs önbizalmam? Mit csinálha...

Nincs önbizalmam? Mit csinálhatok?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok. Magas vagyok, szőke, hosszú hajam van és zöld szemem. Valahogy úgy jellemezném az alkatomat, hogy teltebb, de nem rossz értelemben.

Rengetegen mondják nekem, hogy szép vagyok, nekem még sincs önbizalmam. Régi nagy álmom, hogy egyszer modell lehessek, de félek, hogy van-e esélyem. Az anyukám azt mondja van, de ez lehet csak az anyai elfogultság mondata is. A barátnőim is mondják de mégis van valami ami visszahúz. Minden álmom, hogy párizsi kifutókon szerepelhessek, vagy bekerüljek egy magazinba, de félek.

Rengeteg kortársam van, akik öt kiló sminket raknak magukra, én viszont egyáltalán nem sminkelem magam, alkalmakkor teszek fel szájfényt, néha pedig szempillaspirált.

Úgy érzem, hogy mégsem lehet ezek a lányok mellett labdába rúgni.

Van valakinek valami jó tanácsa? Tipp, hogy hogyan lehetek magabiztosabb? Hogy higgyem el én is azt, hogy szép vagyok?

Ne biztos, hogy jó kategóriába írtam a kérdést, ezért előre bocsánatot is kérek!

2013. ápr. 24. 21:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Önbizalmat általában a férfiak adnak egy nőnek. Szerintem a legtöbb nő attól érzi jól magát, ha megfordulnak utána az utcán, vagy megdicsérik.

Ha komolyan gondolod a modell karriert, akkor 1-2 éven belül keress szakembert/ügynökséget, aki segít, mert ki fogsz öregedni. Ha komoly céljaid vannak, akkor mostanában kell elkezdened.

A sminket megértem, de nem kell annak fekete 5 kilósnak lennie. Ha láttál már összeállítást arról, hogy a lélegzetelállítóan kinéző színésznők milyen borzalmasan tudnak kinézni smink nélkül, akkor tudhatod, hogy a smink mennyit számít. Nem kell, hogy eltakarjon mindent, a smink arra való, hogy kihangsúlyozza, vagy túlhangsúlyozza az egyébként is szép részeit az arcodnak, azokat a részeket pedig, amik kevésbé "tökéletesek", egy kicsit tompítsa. Aki a természetes szépségét szeretné hangsúlyozni, annak érdemes normális, természetes módon szemöldököt szedni, nagyon minimális arcpírt tenni, a járom csont alatt minimális bronzos csíkot húzni (fiatalabb korban érdemes, 30 körülre szépen kialakul ott egy vonal, amitől az arcot nőiesebbnek látjuk), leheletnyi természetes színű (pl. barna) sminket tenni a szemhéjra és esetleg kihúzni a tövét, de a szemed alakjától függ, hogy a kihúzásból milyen forma áll jól és az egész felső ívet, vagy csak egy részét érdemes kihúzni. A szempillaspirál is fontos.

A modell karrierhez egyébként nem csak általános szépség kell, ha érdekes vagy, az éppen elég egy ügynökségnek. A kifutói szépség egészen más világ.

2013. ápr. 25. 12:05
 2/8 anonim ***** válasza:

teljesen egyetértek az előző hozzászólóval.

de figyelj, a modellkedéshez nem csak egy szép arc kell, lennie kell benne valami plusznak, karakternek, különlegesnek is. a testről nem is beszélve...

sok lány álma, pl hogy modell legyen... remélem ezt te is kinövöd. a modellkedés nem csak abból áll, hogy végigsétálsz a kifutón. nagyon kemény szakma, állandóan fogyóznod kell majd. fiatalon könnyü, de mi lesz, ha idősebb leszel majd?

nemdtudom, hogyan növelhetnéd az önbizalamd. talán sikeresnek kéne lenned valamiben pl. hobbi.

2013. ápr. 25. 12:19
 3/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat. Igazából nem mindig voltam ilyen félénkebb típus. Egy éve jött el "a nagy szerelem" és három hónapig "jártunk", amikor is kiderült, hogy a srác az akkori legjobb barátnőmmel közben összeszűrte a levet. Nagyon csalódott voltam és a tanulmányaim is romlottak.3-4 hónapja léptem igazából túl a dolgokon... elég hosszú ideig tartott. Azóta nem vagyok magabiztos, elveszett az önbizalmam és másokban sem tudok már úgy bízni.

De azért megfogadom a tanácsokat és nagyon szépen köszönöm! :)

2013. ápr. 25. 18:44
 4/8 Aurora117 ***** válasza:
Figyu, ah modellkedni akarsz,akkor valami önbizalomtréning mindenképp kell. Az ügynökségek nem szeretik a félénk ,visszahúzódó, félszeg lányokat. Aki itt gyenge az elvérzik.
2013. ápr. 26. 21:33
 5/8 Aurora117 ***** válasza:
Még valami: A modellkedés nem önbizalomtréning!
2013. ápr. 28. 09:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Aurora: a Szineszet sem az, de segit..

Eredeti kerdezonek:

Ez is bizonyitja h ez nem a nagy o volt. Meg (valoszinuleg) lesz egy par 'nagy o' tinedzser eveidben, mint ahogy majdnem mindenkinek. Az onbizalmat pedig szerintem ne abban keresd h hogy nezel ki, vagy h ki fordul meg utanad az utcan, hanem belul. Mi az ami sosem mulik el es soha senki sem vehet el toled? Mi az egyetlen dolog, ami orok lesz es egesz eleted vegeig elkiser?(kiveve Alzheimer eseten :D)

A tudas. Mindenkinek ez kene h a legfontosabb legyen.

Az ideiglenes ego eteto dolgok, mint a fizikai vonzero egyreszt felszinesz es nem valoban fontos, masreszt elveszi a figyelmet olyan dolgokrol, amik valoban szamitanak. Amik valoban ertekesse tesznek egy embert.

2013. máj. 18. 07:32
 7/8 anonim ***** válasza:
felszinesz = felszines, typo
2013. máj. 18. 07:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ez nagyon hasznos tanács volt! :) Ment egy zöld pacsi!
2013. máj. 18. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!