Hogy lehetne több önbizalmam?
Sziasztok!
16 éves lány vagyok, és nagyon nem vagyok kibékülve magammal. NAgyon rondának látom magam, pedig viccen kívül, sokan mondják, hogy szép vagyok. De ilyenkor mindig úgy érzem, hogy sajnálatból, vagy nem tudom... Olyanokat mondogatok magamnak, hogy egyedül fogok maradni, soha senkim nem lesz :( Először magamat kéne valahogy megszeretnem, de ötletem sincs, hogy hogyan kezdjem :(
Ha van rajtad felesleg - dolgozd le
Ha sovány vagy - szedj fel pár kilót
Ha ezek megvannak - kezdj el valamit sportolni, amivel jó lesz az alakod, sok önbizalmat ad
Hordj olyan ruhákat, amiben jobban érzed magad.
Nos, ebben remélem tudok segíteni, mert velem is ez volt, úgy kb. 1-2 éve, nem nagyon volt önbizalmam,de most már lett,főleg nyár óta,majd részletezem miért.
Ami a külsőt illeti: sok helyen írják(és tényleg jó), hogy mondogasd magadban a tükör előtt(vagy hangosan) hogy "szép vagyok" azután találni fogsz magadon egyre több dolgot ami tetszik, és majd az kerül előtérbe,és ha eleinte nem is őszintén gondoltad, hogy szép vagy, később tényleg szépnek fogod látni magad, "tartsd karban" magad, tehát rendszeres szőrtelenítés, hajvágás, ha úgy érzed sminkelés is jöhet, viselj olyan ruhákat, amelyek előnyösek számodra(ebben az internet és az újságok segítségedre lehetnek,pl. megtudni milyen az alkatod), sportolj egy kicsit(pl én nem vagyok olyan vékony, inkább átlagos, talán egy picit husi, és amióta fogyózok/edzek jobban érzem magam a bőrömben)
Ami a belsőt illeti(az is fontos): van valami amit szeretsz csinálni?próbáld meg több élvezettel csinálni, többször,amikor csak időd van rá, van valami amit szeretnél csinálni/elérni?Akkor kezdd el/tegyél érte,mert tényleg, elkezdeni a legnehezebb, és később büszke leszel rá, hogy elkezdted, szeretni fogod magad azért, mert tettél magadért valamit(jó, ez most furán jött ki, de érted :D), most pont itt van a szünet, most ráérsz magaddal foglalkozni.Vannak példaképeid?Miért éppen ők azok?Miben szeretnél hasonlítani rájuk?Akkor próbálj meg olyan lenni!Akár külsőleg/belsőleg(nekem ez sokat segített). Én idén nyáron elkezdtem másfajta zenét hallgatni mint eddig, és találtam 2 csapatot/bandát, akik nagyon megtetszettek, nagyon szeretem a zenéjüket, boldog leszek tőle(vagy épp szomorú, az a számtól függ), a szövegben igaz dolgokat látok, akár magamról is:). Mindkét bandában van olyan akire hasonlítani szeretnék, mind külsőleg/belsőleg és lassacskán sikerül(külön jól esik, ha ezt mások is megjegyzik), meg van még egy régebbi példaképem,akire mindig is hasonlítani szerettem volna (főleg belsőleg), hiszen mindig olyan optimista, és végre nekem is sikerült olyannak lennek, erre büszke vagyok(pedig azelőtt se voltam pesszimista, de elkezdtem máshogy látni a világot, benne magamat is, elfogadni magam, szépnek látni).
Régen eszembe jutott egy mondás, hogy szeresd a tested, hiszen az egész életedet ebben fogod eltölteni, és akkor azt gondoltam, Ebben?Ne már!Annyi mindent változtattam volna magamon, de szerencsére ma már máshogy látom, nem cserélném el senkiére!
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, de majd ha más is eszembe jut, majd leírom, vagy ha gondolod írhatsz privit, szívesen segítek, de azt hiszem leírtam mindent:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!