Ti mit tesztek a szépségetekért?
Bőrápolás:
Arcra Avon clearskin tisztítóhab és Avon clearskin tonik minden este
Pattanásokra Avon clearskin instant géllel vagyok felkészülve, de ezek mellett még nem jött ki egy se
Kézre meg lábra pedig Terra Naturi testápoló
Ja meg néha bőrradírozok, szintén Avonos termékkel.
Hajápolás:
Hajmosáshoz Nature box avokádós sampon
Kondícionálónak Eleven 3 perces balzsam (Ausztrál termék)
Hajkifésülés könnyítéséhez Gliss kur hair repair fújós balzsam
Hajvégekre Pantene intense repair E vitaminos olaj
a hajápolás nekem kb annyi, hogy heti 2-szer megmosom (drogériás sampont meg balzsamot használok, olyat keresek ami az én hajtípusomra való, de amúgy szoktam váltogatni)
ezen kívül még hajvégápoló olajat használok, ez szinte már kihagyhatatlan a rutinomból, szebb, puhább és kezelhetőbb tőle
amúgy igyekszem kímélni, nagyon nagyon ritkán vasalom vagy göndörítem be a hajam (évente párszor), többnyire hagyom hogy magától száradjon meg vagy ha hajszárítózok, akkor is a legalacsonyabb hőmérsékleten teszem, nekem ezek segítenek abban, hogy ne töredezzen a hajam (fodrászhoz pedig évente 2-3-szor járok)
a bőrápolásnál számomra az a lényeg, hogy megfelelően hidratáljam az arcom, esténként alaposan, de kíméletesen megtisztítsam és itt már jobban megválogatom milyen termékeket használok (pl. nem kenek semmit a bőrömre, amiben van alkohol vagy nagyon sok illatanyagot tartalmaz - elvileg semennyi parfümöt nem kéne, de ha ez csak az összetevőlista végén van, az nekem még sose okozott semmilyen irritációt, problémát)
az év hidegebb felében esténként hidratáló szérumot is használok, mert olyankor elég száraz a bőröm meg persze testápolózok is, de ezt csak max heti 1-2szer
az arcápolási rutinom része még egy BHA-s kémiai hámlasztó, amihez általában heti 3-szor nyúlok
szerintem nagyjából ennyi, én inkább a minimalista szépségápolási rutint preferálom és csak azt használom, amire tényleg szükségem van és ami érezhetően használ is
ezen kívül nyilván megvannak az alap dolgok, mint a rendszeres mosakodás, dezodor, fogmosás, tiszta ruhák stb
hétköznapokon enyhén szoktam sminkelni és bár nem viszem túlzásba, de azért az öltözködésemre is figyelek
most így ennyi jutott eszembe
Mivel göndör, szőkített és vékony szálú hajam van, egyáltalán nem mindegy, hogy mivel mosom. Nekem a Syoss Ceramide samponja és az Aussie Miracle Moist balzsam a tökéletes kombináció.
5 naponta mosom meg, nekem ez így tökéletes, de heti 1x bevetem a száraz sampont is.
Ami az én esetemben a legimportánsabb smink terén, a szemöldök, egy szép tusvonal, és egy jó nagy adag szempillaspirál.
Természetesen, ha több időm van, többet időzök el az arcommal, de ez a minimum. Szeretem még a természetes színű folyékony rúzsokat, alkalomra a korallt és a fuksziát is. Szemhéjfestékből mindegy, hogy csillogó vagy matt, mert egy héten szinte soha nem csinálom mindig ugyanúgy.
Elég sok sminktermékem van, és elég gyakran van rajtam, így a megfelelő arcápolás elengedhetetlen nálam.
A bőrömre most a Mixa hyaluronsavas krémét használom, ami meglepően jól teljesít, szépen kisimítja a bőrt, viszont fölé már jó ideje natúr jojoba olaja használok. Ettől nagyon puha és teljesen hidratált lesz az arc,
Továbbá nem kell részleteznem, hogy egészségesen, csak minimális szénhidrátot fogyasztva étkezem, és naponta képes vagyok 5 liter vizet is meginni, bár ez talán már kóros. Tudja be mindenki annak, hogy IR-es vagyok.
A hajamra nincs gondom mivel sok kihullott így segítettem a természetnek befejezni a munkáját ezért borotválom a fejem, ami a bőrömet illeti sok vízet iszok naponta és testépítek.
F/42
Hajápolás: Hetente 2-szer 3-szor szoktam megmosni szokitett hajra valo samponnal es a gliss kur fujos balzsamjaval. Havi egyszer festem a hajam.
Arcapolas: jártam bőrgyógyászhoz regen, az orvosom irt fel nekem egy arctisztito krémet amit a gyógyszertárba készítenek el, napi kétszer szoktam lemosni vele az arcom. Reggel bekenem a garnier hidratáló krémevel. Ha elo jönne par pattanás zindaclin gellel szoktam bekenni. Heti egyszer radirozok es teszek fel egy arcpakolast.
Testapolas: napi egyszer zuhanyzok, most dove tusfurdovel, es lactacyd intim mosakodot is használok. Heti egyszer leradirozom a testem, es bekenem testapoloval. Borotvalkozni 2 naponta szoktam.
Smink: mindennap sminkelek. Alapozó, púder, szempillaspirál, bronzosito, highlighter. Neha húzok tusvonalat es kiruzsozom a szám.
Heti egyszer szoktam levágni a körmöm, kiszedni a szemöldököm.
Edzem heti 5-6x. Az étkezésemet ehhez igazítom (jelenleg szinten tartok, 3 hét múlva újra tömegelés).
Naponta mosom a hajam, hajszárítás után valami fújós balzsamot használok.
Naponta tusolok.
Borotvát, gyantát használok.
Szemöldököm vastag, így csak felül és középen szedem, alul megigazítom.
Parfümöt ritkán használok, inkább testpermetet fújok magamra. Testápolót mindig.
Esti arcápolási rutinomat pár hónapja át kellett alakítanom (bőrproblémáim lettek).
Napi sminkem alapozó (vagy korrektor), szempillaspirál, ajakbalzsam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!