Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Csak én vettem észre, hogy...

Csak én vettem észre, hogy azoknak, akik hegedülnek tök szép válluk meg testtartásuk van?

Figyelt kérdés

Van egy osztálytársam, aki már elég régóta hegedül, 7-8 éve kezdte. Rohadt jól néz ki, baromi jó teste, meg alkata van, pedig nem sportol semmit. Gondoltam szerencsés a genetikája.

Aztán ma voltunk egy komolyzenei koncerten és ott néztem, hogy a hegedűsöknek tök bomba válluk volt, a nőknek meg a pasiknak is. Szóval szerintetek a hegedű teszi a szép vállakat?

2017. dec. 11. 15:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen,de mostantól én is figyelem.:)
2017. dec. 11. 18:38
 2/10 A kérdező kommentje:
okés!:)
2017. dec. 11. 18:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Amit nem látsz a hegedülésnél az az erőfeszítés, ahogy tartja a hegedűt és a mozdulat amivel játszik szín tiszta váll gyakorlat.

Van itt olyan aki nem tudja milyen tesi órán a karodat oldalt tartva kis köröket leírni ??

Rövid idő alatt kigyullad a vállad és alig bírod tartani pedig csak a karod súlya.

Hasonló a hegedülés is, folyamatos feszítésben van a vállad és ott nem hagyhatod félbe a zenélést mondván hogy bocsika elfáradt a vállam.

Biztos vagyok benne hogy évekig vért izzadnak mire eljutnak odáig hogy egy hosszabb előadást végig tudjanak csinálni anélkül hogy elfáradnának.

2017. dec. 11. 19:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, azt így külső szemlélőként is el tudom képzelni, hogy fárasztó lehet, de az eredmény attól még szép.
2017. dec. 11. 21:35
 5/10 Metionin ***** válasza:
100%

Igen, ahogy már leírták a hegedülés komoly fizikai munka is csak az ember nem gondol bele, hiszen olyan könnyednek, kecsesnek tűnik.

Nekem is mindig mondják hogy milyen egyenes a tartásom meg a hátam ha ülök is, csak én nem hegedülök hanem íjazok :D

2017. dec. 11. 22:39
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi a választ neked is!:)

Ja, annak a srácnak még görnyedten is jó testtartása van, gőzöm sincs, hogy csinálja.:D

2017. dec. 11. 22:45
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunkaz egész család zenész.

Egy dologban tévedtek, sorry.

Nem karból és vállból hegedül senki, legalábbis a jobbak nem, hanem csuklóból. Vagyis a csukló fárad el, meg az ujjak.

A testtartás, igen, a hegedűsöké és a csellistáké szééép kihúzott egyenes, ezért vonzóbbak :-)

Ennek az az oka, hogy mindenki 5-6 éves korától azt a hülye hátizsákot hordja a hátán iskolába. Nézzétek meg az összes lányt oldalról, mennyire görbék, ettől lógnak a melleik, ha még tinimell, akkor is.

A TV-ben is látni rajtuk hogy annyira ronda görbehátúak még a "szépnek látszó"-ak is. Engem nagyon taszít személy szerint ez a látvány.

2017. dec. 12. 06:14
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi neked is, ma is okosabb lettem, otthon is mondtam amúgy szüleimnek, ők is azt mondták, hogy a válluk feszül, akkor ezek szerint nem.:)

Mindegy, ment mindenkinek a zöld lájk.:D

2017. dec. 12. 16:27
 9/10 anonim válasza:
100%
Én hegedűs vagyok. Még gimnáziumban volt felmérés hátizomból tesi órán. A többiek kidőltek kb. 100 körül, még azok is akik, jól bírták, én 2 perc alatt csináltam 180 emelést. :)
2018. jan. 30. 17:03
 10/10 A kérdező kommentje:
Wow, és csak hegedülsz, nem kondizol rá?
2018. febr. 7. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!